Kisalföld logö

2017. 02. 25. szombat - Géza -1°C | 7°C Még több cikk.

A tizedes meg a többiek a győri színházban

"Az oroszok már a spájzban vannak..." – ez a mondat azonnal szállóigévé lett, miután a regényből készült filmet 1965-ben bemutatták. A történet most színpadon elevenedik meg.

Dobozy Imre - Korognai Károly:

A tizedes meg a többiek

(komédia)


Lehetett immár közösen is nevetni azon, ami nem is volt olyan mulatságos. Dobozy Imre regénye és a belőle készült parádés szereposztású film – Sinkovits Imrével, Major Tamással, Darvas Ivánnal és Márkus Lászlóval – arról szól, hogy a lehetetlenben is meg kell találni a lehetőségeket, és hogy derülni is lehet azon, ami nem is olyan mulatságos. A "kisember" története ez a "nagy" háborúban: elkerülni a kivégzést, rálelni az éléskamrára, kihasználni a menekülési lehetőségeket.

A történet szerint a második világháború végóráiban a találékonyságával a jég hátán is megélő Molnár tizedes a német visszavonulás zűrzavarából szeretne ép bőrrel és némi anyagi haszonnal kimenekülni. Magához vette az ezredpénztárt, és egy elhagyott kastélyban húzódott meg. Az úri lak biztonságos terepnek bizonyul, hiszen csak Albert, a méltóságteljes inas tartózkodik ott. Ám a meglepetések sora csak most kezdődik igazán, amikor … "az oroszok már a spájzban vannak!"

Rendező: Forgács Péter

A győri színház 2010/2011-es évadjának műsora >>

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Iskolafelújítás példaértékű összefogással Kismegyeren

Pénzben kifejezhetetlen az a társadalmi munka, amellyel a segítők hozzájárultak a Kölcsey-iskola kismegyeri tagiskolájának felújításához. Tovább olvasom