Kisalföld logö

2017. 11. 20. hétfő - Jolán 3°C | 7°C Még több cikk.

A tíz legjobb magyar klip közé választották kollégánk videóját!

A kisalfold.hu fotós-operatőre Cseh Róbert rendezte a győri Colombre Band "Húsevő" című dalának a videóját. A klip olyan bandák videói közé került, mint a Tankcsapda, a Punnany Massif vagy a Kowalsky meg a Vega.


A Szeretlek Magyarország honlapja Olvasói vélemények alapján állította az utóbbi évek legemlékezetesebb, legfrappánsabb magyar zenei videóit.

A lista nagy győri sikert hozott: a Colombre Band tavaly nyáron forgatott "Húsevő" című klipje olyan bandák videói közé került, mint a Tankcsapda, a Punnany Massiff, a Kowalsky meg a Vega vagy a Heaven Street Seven.

Külön öröm számunkra, hogy fotós-operatőr kollégánk, Cseh Róbert készítette a "Húsevő" felvételeit. A klip történetét Robi közösen találta ki a Colombre Band frontemberével, a kisalfold.hu egykori szerkesztőjével, Váray Lászlóval.


Íme, a Húsevő!


"Élmény volt a győri állatkert jaguárkifutójában dolgozni"

"Nagyon örültem, amikor megtudtam, hogy szerepelünk a szeretlekmagyarorszag.hu listájában, főleg mert az olvasók véleménye is számított a top 10 összeállításakor.

Amikor nekiálltunk tervezgetni a klipet ehhez a dalhoz, először egy teljesen más koncepciót dolgoztunk ki. Sokkal borongósabb, és művészibb képi világgal, persze az sem nélkülözte volna a humort.

Már készen voltam a forgatókönyvvel, amikor egy amerikai rockzenekarnak nagyon hasonló koncepciójú klipje jelent meg, így kezdhettük nulláról az egészet, de utólag végiggondolva talán jobban is jártunk a második forgatókönyvvel.

A forgatások nagyon jók voltak, élmény volt a győri állatkert jaguárkifutójában dolgozni. A nyári hőségtől csak egyetlen szereplő szenvedett, méghozzá maga a Húsevő, illetve az őt alakító Pingiczer Csaba, akinek jelmezben, tűző napon kellett dolgoznia, de a felvételeket
visszanézve ez egyáltalán nem látszik rajta, nagyon profin tűrte a kánikulát.


Pillanatkép a `Húsevő´ forgatásáról
Pillanatkép a `Húsevő´ forgatásáról


Tavaly ősszel a Quart és a Lángoló gitárok klipválogatásaiba is bekerült a munkánk. Decemberben pedig a Pannonfíling Mozgókpépes Találkozón közönségdíjat nyert. Ez utóbbi elismerés volt a belépőnk a Savaria Filmfesztiválra, amire már mint meghívott alkotás került be a videoklip" - mondta Robi.


A Törzsfejlődés nemzetközi fesztiválokon

Cseh Róbert "Törzsfejlődés" című animációs rövidfilmje Libellula fesztiválon Spanyolországban különdíjat nyert, majd beválogatták az Egyesült Államok legjelentősebb animációs fesztiváljára a portlandi Northwest Animation Festivalra.

A rövidfilmet ide kattintva tekinthetik meg!  


Robi (balra) és Laci (napszemüvegben) a klip forgatása közben
Robi (balra) és Laci (napszemüvegben) a klip forgatása közben


Gyurci, a Bóbitás gibbon meg akarta viccelni a stábot

"A klippel kapcsolatos - utólag - legüdítőbb emlék, hogy pillanatok alatt és kényszerből kellett új sztorit kitalálnunk. Szokás szerint egy kávézóban ülve beszéltük meg az egészet, ott jutott eszembe az ámokfutó botanikai kisgömböc története.

Már ott eldőltek a legfontosabb dolgok, attól kezdve még körülbelül két találkozás volt, amíg készre simogattuk a forgatókönyvet. Robival az első közös klip óta kreatív kölcsönhatásban dolgozunk, hihetetlenül könnyen és magától értetődően" - kezdte Váray László, a Colombre Band frontembere.

"A forgatás legviccesebb momantuma talán az volt, amikor mentünk az állatkertben a Fekete Párduc kifutója felé és az egész csapat megállt, hogy megnézze Gyurcit, a Bóbitás gibbont, aki egy felettünk futó-sétáló részen ment a territóriuma felé. Élvezte a kapunyitás előtti közönséget, ezt azzal hálálta meg, hogy elővette a farkát és megpróbált levizelni minket - szó szerint úgy ugrottunk félre, annyira pontosan célzott.

A klip összes szereplője nagyon `megtörtént´, nagyon jók az arcok, a fejek. A legütősebb a főszereplő, Pingi alakítása - a mimikája, a mozgása elképesztő, olyan a klipben, mint egy ízületi-tudakozó, mindenki azonnal elhitte neki a figurát" - mondta búcsúzóul Laci.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Online interjú Vona Gáborral: `legyen népszavazás az Európai Unióról!´

Soha nem ért még véget online interjú 22.45-kor a kisalfold.hu történetében. A Jobbik elnöke éjszakába nyúlóan válaszolt Olvasóink kérdéseire. Tovább olvasom