Kisalföld logö

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda 0°C | 7°C Még több cikk.

A tisztes ipar szolgálói

Munkájuk, nevük védjegy, a jó iparosmesterhez ma is visszatér a kuncsaft.
Így van ezzel a fuvarozó csakúgy, mint a fodrász, az órás vagy éppen a pénztárgépjavító-mester. A minap a Győri Ipartestület tagjai gyűltek össze, hogy értékeljék a 2006-os évet, a legjobbak és a jubilálók pedig elismeréseket vettek át.

Lukácsi Andrásné, a Győri Ipartestület elnöke köszöntőjében a nagy család, az iparosok nagy közösségének tagjaihoz szólt és méltatta, hogy a többség a legnehezebb gazdasági időszakban is kitart választott hivatása és a megrendelők mellett. Ottófi Rudolf, Győr alpolgármestere megköszönte a mesterek egész évben végzett áldozatos munkáját, a szervezet vezetőségének érdek-képviseleti, közösségi törekvéseit.


A megye ezüst emlékérmét Bogárdi Károly autószerelő-mesternek Kara Ákos, a megyei önkormányzat alelnöke adta át, Csete Erzsébet kozmetikusmester munkáját pedig a város jubileumi ezüstérmével ismerték el. Ezüst emlékgyűrűvel jutalmazták Krucsay Gyula órásmestert, akinek műhelye, munkája a tisztes ipar jelképe lehetne. Két évtizeden át tartó szervezeti munkájáért kapott elismerést többek között Skaper László elektronikai műszerész, aki pénztárgépek szervizelését végzi a megyeszékhelyen. Poór Józsefné több mint negyven éve dolgozik fodrászként állandó vendégkörrel. Negyvenöt éve ipartestületi tag, döntését nem bánta meg.

– Imádom a szakmámat, s noha kezem-lábam már gyakran fáj, mégis a munka éltet – fogalmazott a jubiláló mester. – Kevés a nyugdíj, muszáj dolgozni, de a vendégeim között jól érzem magam, ez az életformám. A szervezet nemcsak az érdekképviseletben nyújt szükség szerint jobbot, a szervezett tanfolyamokon, bemutatókon is szívesen részt veszek.
Az évértékelő összejövetelen iskolájuk ajánlásával 12 tanuló vehetett át pénzjutalmat és oklevelet, a gyakorlati oktatást végző mestereket pedig emlékplakettel jutalmazták. Az Iposz jubileumi emlékérmét idén Horváth Miklósné (Gábor László-műhelyiskola), Szegediné Bozzay Katalin (Kovács Margit ÁMK) és Rákóczi Tibor (Lukács Sándor-szakiskola) kapta.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Karácsony a lépcsőházban

Ki gondolná, hogy egy tízemeletes épület lépcsőházában is lehet karácsonyi ünnepséget rendezni? Tovább olvasom