Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

A tisztes ipar, a kifogástalan szolgáltatás ma is a legfonto

Győr - Idén sem lett könnyebb az iparosok munkája, túl sok az adminisztráció, s a gazdaság egész területén érzékelhető, folyamatos megszorítás minden szakmában, szolgáltatásban tetten érhető. A Győri Ipartestület munkája már csak azért is figyelemre méltó, mert egymást segítve, együtt képviselik érdekeiket, hallatják hangjukat.
Az iparosok nagy családjai között a győrieké tömöríti a legtö
bb tagot, így természetes, hogy tudnak egymás gondjairól és – már ha úgy hozza a szükség – kiállnak igazukért, képviselik a maguk és egymás érdekeit.

– Az elődök példájából tanulva, bármelyik iparostársunk úgy jöhet hozzánk, mintha hazajönne – mondta el évértékelőjében Lukácsi Andrásné, a Győri Ipartestület elnöke. – A jogi, az érdekérvényesíti lehetőséget kivételesnek gondolom, s a szervezeten kívülieket is várjuk, a szolgáltatás ingyenes.

Hancz István ügyvezető elnök megerősítette, a szolgáltatások színvonalának, minőségének emelésével kívánják segíteni az iparosok munkáját. Megtehetik ezt az Arany János u. 32. szám alatti székházban vagy az internet segítségével.

– Sajnos még mindig nem a szakmára, a gyakorlatra, hanem az elméletre képzik a fiatalokat – elemezte az ügyvezető. – Győrben számos jó nevű iparosdinasztia él és dolgozik, ám a szakmák presztízse, elismertsége még mindig várat magára. Nem lett kevesebb az adminisztráció, pedig ezt minisztrériumi szinten jeleztük. A jövőt az jelenti, amikor az egyes szakmáknak újból becsülete, nagyobb elismertsége lesz.

Az évértékelő összejövetelen kitüntetéseket, elismeréseket adtak át, így Lukácsi Andrásné fodrászmester Iposz-díjat, Tóth Marietta Ildikó kékfestő a megye jubileumi ezüstérmét, Nagy Sándor női-férfi szabómester az ipartestület jubileumi aranygyűrűjét vette át. Ezüstgyűrűvel 17 iparos munkáját ismerték el, Berki Sándor taxissofőrnek pedig emlékplakettel köszönték meg életmentő tettét. Az esetről lapunk is beszámolt (Kisalföld 2007., december 5.).

Bakay Zoltán és Nagy Sándor fodrászmesterek mellett Gajer István cipészmester is eljött az évértékelő találkozóra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mindenki kedvére a városi szilveszteren

Győr - Gyerekek, ifjak, felnőttek – mindenki talál kedvére való programot az idei győri városi… Tovább olvasom