Kisalföld logö

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

A tisztaság tetszik a turistáknak Győrben

A megújult Széchenyi tér szépségét, mediterrán hangulatát és a Győrkőcfesztivált dicsérték leginkább az idei nyáron a turisták a megyeszékhely szállodáiból távozva.

Akiket a minap megszólítottunk, azoknak a város tisztasága, régi épületei tetszettek.

Győr európai szintű, kulturált, tiszta és kedves város, meleg hangulatúak, tágasak az utcái, szépek és karbantartottak régi épületei.
– Jó ez a város – ilyen egyszerűen összegezte benyomásait a Firenzéből érkezett Angelo Forgione. A történelmi belvárosban és a nyugodt folyópatokon jól érezte magát. Több templomot megnézett, gulyást és fatányérost evett, a múzeumok nem vonzották. Szerinte nem igazán olcsó ország hazánk, de nyugodt. Ha teheti, mindig ide jön, így pár szót már tud nyelvünkön.

Szereti a hosszú vakációkat, ezúttal is egy hónapra érkezett. Járt több nagyvárosban, de Győrt tartja a legszebbnek. Csak egy kicsi problémája volt: az egyik étteremben nagyobb volt a cigarettafüst a kelleténél.


Hosszú vakációra mindig hazánkba jön az olasz Angelo Forgione, a legszebb magyar városnak Győrt tartja. Fotó: H. Baranyai Edina
Hosszú vakációra mindig hazánkba jön az olasz Angelo Forgione, a legszebb magyar városnak Győrt tartja. Fotó: H. Baranyai Edina


Balassagyarmati fiatalok pedig nehezen találtak olyan éttermet, amely reggelit kínált. Egyikük, Lukács Zsófia elmondta: a bornapok programjai, a kóstolási lehetőség vonzotta őket. Tetszett nekik, hogy már reggel takarítókat láttak a sétálóutcán, dicsérték a tisztaságot, a régi épületeket.

A Budapestről Győrig kerekező fiatal pár pedig a bicikliutakat, azok biztonságos kialakítását említette. ˝Itt még senki nem próbált elütni minket˝ – hangoztatták, s nekik már ez is élmény a fővárosi forgalom után. Mielőtt továbbindultak sátorozni a Szigetközbe, elmondták, hogy szerintük a város ˝európai szintű, kulturált, tiszta és kedves, meleg hangulatúak, tágasak az utcái, szépek és karbantartottak régi épületei, így még talán Pécsnél is szebb˝.

Egy heidelbergi buszos csoport idősebb tagjai annak örültek, hogy helyi gimnazisták szívesen szóba elegyedtek velük és több nyelvet is beszéltek. Megelégedéssel töltötte el őket, hogy a turistairoda közelében tiszta nyilvános vécét találtak, s több helyen euróval is tudtak fizetni. A Fertő tónál szálltak meg, de egy napra eljöttek körülnézni Győrbe, főként a székesegyházra voltak kíváncsiak.


Az apró észrevétel is számít

Körkérdésünk csak néhány idelátogató véleményét ismerteti, nem reprezentatív felmérés, de szükség lenne utóbbira is Horváth Ottó szerint. A Rába Hotel igazgatója elmondta, hogy a vendéglátók jobbára csak találgatnak, mi fog tetszeni a turistáknak és gyakran nem sikeresen. Úgy véli, minden apró észrevétel számít. Jó ötletnek tartja például a kedvező árú reggeli kínálását.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Iskolafelújítás hazai forrásból Kajárpécen

Húszmillió forintos beruházás eredményeként befejeződött a kajárpéci általános iskola felújítása. Tovább olvasom