Kisalföld logö

2017. 11. 22. szerda - Cecília 4°C | 11°C Még több cikk.

A tettes ismeretlen, de Gaudí újraéled

Győr - A rendőrség lezárta a nyomozást, nem sikerült megtalálniuk azokat a tetteseket, akik nyáron ellopták a Gaudí című balettest fémszerkezetes díszletét.

A tettes tehát ismeretlen, és a díszletek sem kerültek elő. A rendőrség hírzárlatot kért a lopást követően, hogy forró nyomon kézre kerítsék a tetteseket. Ebben együttműködve tartotta magában a hírt Kiss János balettigazgató egészen az évadnyitó társulati ülésig. Akkor állt a sajtó nyilvánossága elé és szomorúan közölte, hogy előadásokat kellett lemondaniuk az ellopott díszletek miatt.

– Számomra is hihetetlen, hogy a bejelentést követően mennyire megmozdult az ország. A híradások után azonnal érkeztek az e-mailek és telefonok, hogy segítséget ajánljanak. A város önkormányzata és a szakma is összefogott értünk, kerestek a pécsiek, a szegediek, a Nemzeti Balett és az ExperiDance vezetői. Ötletként az is felmerült, hogy jótékonysági előadást készítünk az ötmillió forint pótlására. Mindenki megdöbbent az eseten, hiszen a kulturális bűnözés eddig ismeretlen fogalom volt a színházi világban.

A sikeres előadás hamarosan újra látható lesz. Fotó: Kisalföld-archívum
A sikeres előadás hamarosan újra látható lesz. Fotó: Kisalföld-archívum

A biztosító gyorsan és korrektül intézkedett és miután a rendőrség lezárta a nyomozást, ki is fizette a teljes kárt. A Győri Balett társulata mindenképp szeretné újra feltámasztani a Gaudít, hiszen sok energia, gondolkodás, verejték árán született meg az előadás, melynek bemutatására több invitálást is kaptak.

– A miskolci Táncfarsangra hívták a szervezők a Gaudí-estünket, oda még biztosan nem tudjuk elvinni, de azon dolgozunk, hogy ismét színpadra kerülhessen. Nem csüggedünk, dolgozunk. Készülünk a jubileumi gálára és tanulva a szomorú tényből, még több lakattal, még több riasztóval, még több kamerával védjük újvárosi raktárunkat.

Olvasóink írták

 • 13. janika 2009. október 06. 06:27
  „Az lett volna csoda, ha a rendőrségünk megtalálja? De hát nincs botjuk rendszeresítve, hogy a nyomait ütni tudják! A csodák kora meg már elég régen történhetett!”
 • 12. een111 2009. október 06. 02:49
  „Nagy felelotlenseg Ujvarosban fem dolgokat tarolni. Remelem a raktaron muanyag lakat van......”
 • 11. Csetneky 2009. október 05. 15:47
  „A tettes ismeretlen. Pedig ilyen fémlopásnál nem kell olyan sok ész, hogy merre kellene elindulni! Ezek szerint annyi sincs? Vagy félnek? Nem tudom, melyik a rosszabb!”
 • 10. viperetta335 2009. október 05. 15:40
  „Egyszer láttam,ahogy a cigányok 15 perc alatt teljesen eltűntettek-szétszedtek egy autót.(A tulaj kérte meg őket rá.)<moderálva>”
 • 9. a.h.a. 2009. október 05. 13:44
  „A Gárda megtalálná.Mint ahogy a TURUL-t is.”
 • 8. Esther 2009. október 05. 12:54
  „hat lehet hogy nem az ujvarosban kellene tarolni a diszleteket. egyebkent eröt es kitartast kivanok az egyesületnek, hogy ujra lehessen nezni a Gaudi-t. tenyleg durva hogy kimoderaltak a cigany szot...hopsz mindjar en is moderalva lesz:D”
 • 7. Szilágyi_Zsolt 2009. október 05. 11:22
  „Azt a fémszerkezetet körülbelül mindjárt aznap fecnikre vagdosták, de még talán be is olvasztották. Indomagyar országtársaink verhetetlenek annak megszervezésében, hogy az általuk ellopott holmik egyszerűen felszívódjanak a semmibe.”
 • 6. enzof 2009. október 05. 11:14
  „Azok a béna <moderálva> rendőrök,hogyan találnák már meg...
  nem is akarták...”
 • 5. LuciusCorneliusSullaFelix 2009. október 05. 10:27
  „#1:Naná,h biztos azok voltak....Csak ide nem szabad beírni,mert a kisalföld egy lakájmédia.....”
 • 4. romero00001 2009. október 05. 09:53
  „mindenki tudja hogy nem magyar ember volt és nem megélhetési bűnözés <moderálva>”
 • 3. Truder 2009. október 05. 09:18
  „Nem baj ha elmaradnak az előadások,annyira nem volt jó!Sőt,pocsék”
 • 2. genyoce 2009. október 05. 08:42
  „csak nem moderálja a kisalfold.a cigány szót ? :D”
 • 1. Spitfire 2009. október 05. 07:39
  „csak nem <moderálva> voltak? :)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az orosz turisták Pannonhalmára mennek

Győr-Moson-Sopron - Fertődön több, Pannonhalmán kevesebb volt a turista, s ugyanígy: Lipóton jobb,… Tovább olvasom