Kisalföld logö

2018. 04. 27. péntek - Zita 8°C | 20°C Még több cikk.

A tervezett munkák harmadával végeztek

Győr - "Az idő igazolta, hogy a közgyűlésnek érdemes volt már tavaly decemberben megszavaznia az útfelújításokra szánt összeget" – emlékeztettek kedden a megyeszékhely képviselői.
Somogyi Tivadar Fidesz-frakcióvezető és Németh Zoltán alpolgármester bejelentették, az erre az évre tervezett munkák harmadát már elvégezték a kivitelezők. A dinamikus ütemezést éppen az tette lehetővé, hogy a közműszolgáltatók üzleti terveikben még időben számolhattak az állapotfelmérésekkel és az esetleg szükségessé váló átépítésekkel.
– Másfél milliárd forint nem csekély összeg, rossz szervezéssel már ennek felével is hatalmas felfordulást okozhattunk volna a városban – jegyezte meg Németh Zoltán.

Somogyi Tivadar méltatta a képviselők és a lakosság hozzáállását. Dicsérte a képviselői belátást, hogy a pénz egyenlő elosztása helyett a feladatarányosság mellett döntöttek, a lakosságnak pedig megköszönte a munkák türelmes és figyelmes nyomon követését.
– Akár vélt, akár valódi hiányosságot tapasztalnak, azonnal jelzik a városházán – mondta el a tájékoztatón.

Az erre az évre tervezett mintegy hatvan útszakasz, csomópont harmadának elkészülte után a második harmadot Szabadhegyen, a már befejezett közműépítések helyén kezdik felújítani.

A megelőző közbeszerzési eljárással érintett Dózsa rakparti, Jogar utcai, Rozmaring utcai, Rét utcai, illetve a marcalvárosi II-es jelű parkoló, ha minden jól megy, július közepétől, a még építési engedélyezés alatt lévő területek szeptember-novemberben kerülhetnek sorra.

– Az elmúlt tizenöt évben nem költöttek ennyit Győrött az utakra – hívta fel a figyelmet Somogyi Tivadar. Hozzátette, jövőre is hasonló összeggel számolnak, hiszen a felmérések szerint összesen 16 milliárd forintból lehetne rendbe tenni Győr úthálózatát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Figyelmetlenség a vasúti átjárókban

Győr-Moson-Sopron - Szinte nincs hét, hogy az országban valahol vasúti átjáróban ne ütközne… Tovább olvasom