Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

A természetről vetélkedtek Pápateszéren

A Reflex Környezetvédő Egyesület farkashegyi ökológiai központja és erdei iskolája adott otthont nemrégiben a II. Pápateszéri Természetismereti Vetélkedőnek.
A pápateszéri körzeti általános iskola felhívására a házigazdák mellett idén két környékbeli iskola nevezett. Pápateszér és Ugod két-két, a pápakovácsi intézmény egy csapattal, így két tucat felsős vett részt a vetélkedőn. A zsűri, élén Lajtmann Józseffel, a Reflex elnökével, az első helyezett teljesítményét természetvédelmi témájú könyvekkel jutalmazta. Valamennyi résztvevő értékes kiadványcsomagot vihetett haza, benne a Reflex új térképével, amely az Észak-Bakony és Bakonyalja gyalogos és kerékpáros túraútvonalait ismerteti.

A vetélkedőn első helyen az ugodi Erdei Bagoly Team (Váczi Ádám, Göbri Ákos, Teiszler Fanni, Pauer László) végzett. A pápateszéri Gyöngybagoly csapat (Bóka Helga, Róka Ádám, Bóka Nelli, Vizer István) második, az ugodi Füsti Fecskék csapata (Piszker Zsófia, Szabó Regina, Szalai Mónika, Papp Orsolya) harmadik helyezést ért el. A pápateszéri Fekete gólyák csapatának (Nagy Dominika, Tóth Márk, Nyári Károly, Völfinger Gábor) idén a negyedik, a pápakovácsi Fészekalja Bandnek (Ábrahám Tibor, Bakonyi Viktor, Csia Gergely, Szántó Richárd) az ötödik hely jutott.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zöldítettek az autista majorságban

Fákat ültettek és saját készítésű komposztáló keretet állítottak össze és ajándékoztak a napokban a… Tovább olvasom