Kisalföld logö

2018. 11. 13. kedd - Szilvia 9°C | 17°C Még több cikk.

A termés védelme érdekében

Győr - A száraz, hosszan tartó meleg időjárás után is érdemes figyelni a kórokozók és a kártevők megjelenésére – hívja fel a figyelmet a megyei növény- és talajvédelmi igazgatóság.

A cseresznyelégy rajzása általában május 25. körül figyelhető meg, idén azonban már most érdemes számítani a megjelenésére. A korai cseresznyefajták zsendülése megindult, az elvirágzott fán most az Actara használható, akinek van zöldkönyve, Mospilannal is permetezhet.

Az érzékeny meggyfákon a száraz időjárás dacára megjelentek a monília tünetei. A betegség a kajszibarackfákon a virágok száradásával és a hajtásvégek hervadásával jelentkezett.

Őszibarackfáinkon károsít a tafrinás levélfodrosodás. Az átmeneti lehűlések a kórokozóknak kedvező feltételeket teremtettek, kár lenne még abbahagyni ellene a védekezést. A szabadforgalmú készítmények közül mindkét kórokozóra a Score javasolt, zöldkönyvvel rendelkezők használhatják a Folicur 25 WG, Folicur Solo és Orius 20 EW készítményeket.

Alma- és körtefáink permetezését is folytassuk. A tűzelhalás (Erwinia) fertőzéséhez az idei időjárási feltételek nem voltak kedvezőek. A fogékony fajták hajtásvégein azonban mutatkozik a lisztharmat. A felszívódó készítmények közül a Topas 100 EC, Chorus 75 WG alkalmazható, lisztharmat ellen a tartósabb hatás érdekében és a rezisztencia kialakulásának elkerülésére mindig tegyünk hozzá ként is (Kumulus, Thiovit).

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elbontanák a Mária-oszlopot

Győr - Több tízmillió forintot kíván költeni a Széchenyi téri Mária-oszlop felújítására a győri… Tovább olvasom