Kisalföld logö

2017. 03. 30. csütörtök - Zalán 8°C | 19°C Még több cikk.

A templom egerének bárki üzenhet

Győr - Különleges programra készül a Magyar Szegénységellenes Hálózat: holnap (csütörtökön) délután 3 órától a megyeháza előtti téren a társadalmi szolidaritás fontosságára hívják fel a figyelmet, – az alkalomra felállított templom egerének – a szegénység jelképeként – bárki üzenhet.

Becslések szerint hazánkban mintegy hárommillióan élnek a létminimum alatt, vagy annak közelében, a gazdasági válság pedig csak tetézi ezt. A szegénységről muszáj beszélni, s nemcsak azért, mert az idei a szegénység és a társadalmi kirekesztés elleni küzdelem uniós éve. A madridi, uniós megnyitóval párhuzamosan Győrben, vele együtt pedig a többi megyeszékhelyen is figyelemfelkeltő rendezvénnyel készülnek.

A gazdag és a szegény gyerekek is ugyanarra vágynak: legfőképpen a szeretetre – olvashatjuk a szegénységellenes küzdelem évében kiadott naptár lapjain.
A gazdag és a szegény gyerekek is ugyanarra vágynak: legfőképpen a szeretetre – olvashatjuk a szegénységellenes küzdelem évében kiadott naptár lapjain.

Olvasóink írták

 • 12. lolita 2010. január 21. 09:06
  „Ezt a cikket tessek tovabbküldeni a nagyuraknak akiknek fogalmuk sincs a szegenysegröl.Pontosan oda küldjek az EGEREKET,hiszen ott van mit ragniuk! Megoldasra lenne szükseg hogy a nep ne nyomorogjon nempedig koldus modjara szerveszkedjenek!”
 • 11. Catherina 2010. január 20. 20:30
  „én meg kimegyek, és megírom neki, csak, hogy megnyugtassam, ő milyen jól is él sok hozzámhasonlóval szemben akinek már lakása se, lassan fizetése se, csupán 10x-es adóssága, viszont neki ott a nagy templom lakásnak a feje fölött és ingyen!!!!”
 • 10. mitzekatze 2010. január 20. 13:59
  „Revi!

  A valóban szegény az a személy, aki dolgozik mint állat, de az állam annyi pénzt gombol le róla, hogy valójában értelme sincs annak, hogy kitegye a lábát otthonról, de mégis megteszi minden nap. És szerencsétlen nem jut előre, de nem áll sorba a segélyért.
  Akiket ezek a kampányok szegénynek titulálnak, azok annyira szegények, hogy az 5 éves gyerek nyakában lógó nyakláncnak nevezett tárgy többe kerül, mint 2 havi fizetésem! A kedves szervezők ne csináljanak kampányt, plakátokat...stb., hanem fogjanak meg egy-egy emberkét, akiről úgy gondolják szüksége van a segítségre, aztán vigyék haza a saját lakásukba és etessék, öltöztessék, szeretgessék. Színház az egész. Mellesleg biztos nem ingyen kampányolnak.

  Szóval a cinizmus innen ered. Ne haragudj.”
 • 9. Mankapunka 2010. január 20. 12:14
  „revi Ha majd a "kollégáid" miatt nekem kell a városban összeszedni az a szemetet az udvaron,mert kikotorta a kukát,akkor majd más lesz a meglátásom.
  Gondolod megadod a telefonszámod,és éjjel hívlak,hogy jönni kéne szemetet szedni az udvaron.Mert van aki akkor ér haza a melóból,és ki kell húzni a kukát,hogy elvigye a tütü.
  Kérdezd meg a Lulliskát itt Marcalban,hogy ő miért tud szemetet szedni a Komszolnál,és nem sírni,hogy nincs munka.
  Meg azok találják ki ezeket az "éveket",akik Hawaii Dj-ként élik az életüket.Erről ennyit.”
 • 8. Jandex 2010. január 20. 11:11
  „Adjál kölcsön,egérke! :))))))))))
  Holnap,kedden megadom!:)))))))))”
 • 7. NemeszteleN 2010. január 20. 09:47
  „Mit lehet üzenni? Talán azt, hogy lesz még rosszabb?”
 • 6. revi 2010. január 20. 06:42
  „Tisztelt Hozzászólók!

  A Templom Egere a szegénység jelképe.
  Csak tájékoztatásul:
  A 2010-es évet az Európa Bizottság és az Európai Szegénységellenes Hálózat a Szegénység és a Kirekesztés Elleni Küzdelem Európai Évének nyílvánította.
  Minden szegénységben és kirekesztésben élő társam nevében visszautasítom a drog, a fröccs, a játékgép és egyéb haszontalanságok párhuzamba állítását a szegénységgel.
  Esetleg - a gúnyolódás helyett - az együttgondolkodásról, esélyegyenlőségekról, empátiáról lehetne elmélkedni.”
 • 5. Mankapunka 2010. január 20. 01:23
  „Még több napfényt,igennnnnnnnnnnnnnnnnnnn.

  Ezeknek a "templom egereinek",akik a TSC-nál kéregetnek,egy nagy fröccs kell.

  Képen a jobb felső sarokban mennyi Drog van a szekrényben. Az kell a népnek.”
 • 4. mitzekatze 2010. január 19. 23:04
  „Drága Szerkesztők!

  "Győr - Különleges programra készül a Magyar Szegénységellenes Hálózat: holnap (csütörtökön) délután 3 órától a megyeháza előtti téren a társadalmi szolidaritás fontosságára hívják fel a figyelmet.."

  Most vagy én élek más bolygón, vagy a cikk írója ismét ......, de nálunk még csak kedd van. Kedd után pedig szerda jön. Vagy nem???? Te jó ég! Kisiskolások írják a cikkeket? Helyesírás 0, fogalmazás 0, matematika 0,....sorolhatnám. :P

  Kedves templom egere!

  Megkérdezhetem, hogy a bundája szürke vagy fehér? Javaslom adjon be kérelmet a lakásügyi osztályon, hogy valamely "sajtműhelyben" adjanak Önnek egy bérlakást korlátlan fogyasztással. Persze a dolgozó szürkék állják majd a számlákat. Csak aztán rászorulóból nehogy beszorult legyen a sok sajt miatt.
  üdv: Naaaaagy Macskamágus

  u.i.: Várom a padláson!”
 • 3. maradando 2010. január 19. 18:23
  „A Mikulás után ,még a templom egerének is nekem kell levelet írnom ? Azért egérke ne sértödj meg,de tényleg ide jutottunk ? Milyen sajtot szeretsz ?Mert ritkán járok templomba de azért viszek! Jó?”
 • 2. Freddy01 2010. január 19. 17:13
  „Kedves Kisalföld.. Azért egy újságnak figyelnie kellene a helyesírásra. Mostanában majdnem minden cikkben van valami durva hiba. A moderátor ne csak a politikai hozzászólásokat, véleményeket törölgesse, hanem ezzel is foglalkozhatna.
  Ebben a cikkben pl. ezzel..."társadalmi kerekesztés "
  Azért ez mégiscsak egy újság....”
 • 1. szocdem 2010. január 19. 16:48
  „Nem lehetne fordítva?

  Mondjuk a templom egere küldené el az ECOSTAT (állami gazdaságkutató intézet) minap napvilágot látott hivatalos jelentését a pénzügyi válság "félrekezeléséről", a szegénység mélyüléséről a "szakértő" kormánynak és parlamenti droidjainak????”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gimisek az esztergagépnél

Győr - A Révai Miklós Gimnázium és Kollégium a múlt évben sikerrel pályázott a Nemzeti Kutatási és… Tovább olvasom