Kisalföld logö

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda 0°C | 7°C Még több cikk.

A telektulajdonosok befejezték az útfelújítást

Győrújbarát - Már nem mossa ki az esővíz a Paperdő úton közlekedők lába alól a talajt.

A telektulajdonosok összefogtak és évente megépítettek egy-egy szakasz utat és padkát. A munka a napokban teljesen befejeződött.

A lankás hegyoldalon bukdácsolva, csapadékos időben, a csúszós úttal dacolva juthattak csak be kertjeikbe a Paperdő úti tulajdonosok. Hat évvel ezelőtt aztán, megelégelve a viszontagságokat, összefogtak és eldöntötték, maguk építenek utat. Az anyagi fedezetet javarészt önerőből, kisebb részt önkormányzati támogatással, illetve az érintett szakaszt szervizútként használó telefon- és egyéb társaságok hozzájárulásával teremtették elő. Három méter szélességben összesen több mint egy kilométer hosszú utat betonoztak le, és ugyanennyi murvás padkát építettek mellé.

Telektulajdonosok munka közben: Megunták a rossz utat, így hát rendbe hozták. Fotó: H. B. E.
Telektulajdonosok munka közben: Megunták a rossz utat, így hát rendbe hozták. Fotó: H. B. E.

A napokban befejeződött munka szervezésében Árpási Lajos, Bagó Balázs, Horváth János és Reményi István vállvetve osztozott. Árpási Lajos portálunknak elmondta: köszönetet mondanak minden segítőkész telektulajdonosnak. Több esetben olyan szomszédaik előtt is rendbe hozták az utat, akik velük ellentétben nem érezték magukénak az összefogással járó anyagi áldozatot és egyéb kötelezettségeket.

A Paperdő út tehát csaknem teljesen megújult. Már csak egy százméternyi hibádzik a tábortól felvezető szakasz alsó részén, amelynek mentén most épp építkezések zajlanak. Belterületről lévén szó, az önkormányzatra vár a feladat, a felújításra két évvel ezelőtti cikkünkben ígéretet is tettek. Juhászné Árpási Irma, Győrújbarát polgármestere portálunknak azt mondta: ígéretüket teljesítik, reményei szerint a jövő évi költségvetésből sikerül forrást elkülöníteni a munkálatokra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mikor költözhetnek a gyerekek?

Gottlieb László, a helyi Rákóczi ÁMK igazgatója érdeklődésünkre elmondta, valóban kérték a… Tovább olvasom