Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

A technológia fejlődésének hatása az internetre

A győri Széchenyi István Egyetem Távközlési Tanszéke és az intézmény nagy tradíciójú TAI-s Önképző Köre (TÖK) 2012. május 17-én, csütörtökön 9 órától * szakmai szimpóziumot rendez a Távközlési Világnap alkalmából.
Az immár harmadik szimpózium helyszín az egyetem aulája.

"A gyorsan fejlődő szélessávú internet szolgáltatások technológiái hatásait, azok további fejlődését állítottuk a középpontba. Szakmai kitekintést adunk a rendezvény résztvevői számára az új mobil és fix szélessávú technológiákról, trendekről. A szakmai előadásokkal párhuzamosan bemutatjuk az ipar kutatási és fejlesztési tevékenységét, s a folyamatosan megújuló távközlési laboratóriumainkat" - mondta el dr. Borbély Gábor egyetemi docens, a Távközlési Tanszék vezetője.

9 órakor Szilasi Péter Tamás, a győri egyetem stratégiai és fejlesztési
igazgatója nyitja meg a szimpóziumot, majd a szélessávú internet, a vezeték nélküli hálózat hazai szolgáltatói mutatják be fejlesztési terveiket.

11 órakor a győri egyetem távközlési laboratóriumainak új mérőrendszereit adja át dr. Égert János, a Műszaki Tudományi Kar dékánja és dr. Borbély Gábor tanszékvezető egyetemi docens. Mórocz Tamás labormérnök a Rádiófrekvenciás Laboratórium EMC mérőrendszerét (L3/20 Laboratórium), Kovács Ákos labormérnök a Távközlés-informatika laboratórium (L1/7) új WLAN mérőrendszerét, oktatási és kutatási alkalmazásait mutatja be.

12.30-tól dr. Péter Nóra, a Hotline jogi elemzője "Veszélyes tartalmak az Interneten" címmel tart előadást, majd a szélessávú internetről, annak
minőségbiztosításáról, a 4G mobil hálózatok változó méréstechnikai
kihívásairól, az LTE hálózatokról és a jövőről szólnak a cégek vezető
képviselői.

A szimpózium szakmai kiállításán a CableWorld Kft., a TE Connectivity Kft., a Rohde & Schwarz Szolgáltató Kft., az ELSINCO Budapest Kft., a Comtech Kft., a Telenor Magyarország Zrt., a HUAWEI Technologies Hungary Kft., a Vodefone Magyarország Zrt., az Equicom Kft. ATL Kft., a TELASC Elektronikai Kft., az Antenna Hungária Zrt., a Wandel-Services Kft., a Hungaro DigiTel Kft., a Magyar Telekom Nyrt. és a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság mutatkozik be újdonságaival a szimpózium résztvevőinek.


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jogosítvány - télen vagy nyáron jobb tanulni?

Télen mindent megtanulhatunk, amit nyáron, viszont nyáron sok helyzettel nem találkozhatunk - pl.… Tovább olvasom