Kisalföld logö

2018. 01. 24. szerda - Timót -1°C | 6°C Még több cikk.

A Távközlési Nap alkalmából 4G/LTE állomást indított el a Telekom a győri Egyetemen

A május 17-i Távközlési Világnap, és az annak alkalmából a győri Széchenyi István Egyetemen tartott szakmai nap támogatására a Magyar Telekom elindította az első Budapesten kívüli 4G/LTE állomását az Egyetem területén.

A Telekom szakemberei a szakmai program keretében előadást tartottak a mobiltechnológia fejlődéséről, élőben bemutatták, hogy mire képes a 4G/LTE hálózat, továbbá az érdeklődők megtekinthettek egy olyan T-Mobile-os mérőautót is, amivel a mobilhálózat sebességét, teljesítményét mérik a szakemberek.

A gyakorlati oktatást elősegítendő egy csúcstechnológiás műszert is adományozott a Telekom az Egyetem Távközléstechnikai laborja számára, amely optikai hálózatok mérésére, hálózatoptimalizálásra, hibakeresésre használható, és amelyből jelenleg mindössze ez az egy darab van az egész országban.

A vállalat kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a szakképzési hozzájárulás terhére adható fejlesztési támogatásokkal olyan célokat tudjon segíteni, amivel hozzájárul a hazai oktatási intézmények és az oktatás színvonalának növekedéséhez.

Olvasóink írták

  • 1. csapdlecsacsi 2012. május 18. 21:38
    „62 MB/s letöltési és 20 MB/s feltöltési sebesség volt a betonkocka aulában! Nem semmi!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kunsziget község, az Európai Falumegújítási Díj résztvevője

11 ország 29 kistelepülése szállt versenybe 2012. évi Falumegújítási Díjért, amelynek mottója… Tovább olvasom