Kisalföld logö

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -5°C | 3°C Még több cikk.

A tavasz új játszótérrel ajándékozta meg a mórás gyereket

A győri Móra Ferenc Általános és Középiskola új játszótérrel gazdagodott, melynek létrejötte szülői, pedagógusi és önkormányzati összefogásnak köszönhető.

A játékok jelképes átadására egyik nagyszünetben került sor. Az esemény ünnepélyességét virágfüzér átvágása alapozta meg. Csengeri Mária, a Móra Ferenc Általános és Középiskola igazgatója a szalag átvágása előtti beszédében kiemelte az összefogás és a kitartás szükségességét a célok megvalósítása érdekében. A játszótér gondolata ugyanis még 2008-2009-ből származik, de akkor az iskola anyagi háttere nem tette lehetővé játékok vásárlását.

Az alsós munkaközösség vezetőjének, Szabó Tibornénak szervező és koordinátori munkáját dicséri a játszótér megépítése, hiszen ő aktivizálta a szülőket, pedagógustársai pedig segítettek a szükséges pénz előteremtésében. Nagy figyelmet fordított arra is, hogy a lehető legkevesebb anyagi ráfordítással időtálló játékok kerüljenek az intézmény udvarára. Fontos szempont volt az is, hogy az európai uniós szabványoknak is megfeleljenek, vagyis biztonságosan lehessen használni ezeket. A diákönkormányzat mellett az önkormányzat hozzájárulása is szükséges volt az eredményességhez. Végül közel egymillió forintot használhattak fel.

A tavasz új játszótérrel ajándékozta meg a mórás gyereket


A virágfüzérszalag átvágásával megnyílt a lehetőség a játszótér birtokba vételére. Végül a gyerekek megismerkedtek a játszótér használatának szabályaival. Ezután végre gyerekzsivaj elevenítette meg a mászófalat, fészekhintát, csúszdát és játékvárat.

Hartmann Réka, újságíró szakképzés, Móra-iskola

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rendőrre ˝támadt˝ egy agresszív hajléktalan Győrben

Erőszakos módon kéregetett és sípcsonton rúgott egy rendőrt egy hajléktalan Győrben. Tovább olvasom