Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

A tavasz kinyitja az új kormányablakokat

Jövő hétfőn a győri ETO Parkban, majd március 21-én Pannonhalmán nyílik kormányablak. Az akadálymentesített ügyfélszolgálatokon kétszáznegyvenegy ügytípust lehet intézni, s helyben készpénzes vagy bankkártyás fizetésre is lehetőség nyílik.
 
Határidőre elkészült, jövő hétfőtől pedig már működik az új kormányablak a győri ETO Parkban: a korábbi okmányirodát alakították át és bővítették. Ezzel egy időben a megyei kormányhivatal székhelyén (volt megyeházán) működő kormányablak bezár, s beolvad ebbe a kibővített, integrált ügyfélszolgálatba.

Dr. Gyurita Rita, a megyei kormányhivatal főigazgatója a Kisalföldnek elmondta: tíz ügyfélszolgálati ablaknál fogadják majd a hozzájuk betérőket, s két fotófülke is üzemel hétfőtől. Az elintézhető ügyek száma is bővült 241 ügytípusra, hisz többek közt az okmányirodai feladatok is ide kerültek. Így aztán a térképmásolat- vagy tulajdonilap-, a családipótlék-igényléstől a forgalmiengedély-cserén és a gyesen át egészen az egyéni vállalkozói igazolványig és az útlevél kiváltásáig minden ide tartozik majd.

A főigazgató kiemelte: a kormányablakban készpénzzel és bankkártyával is lehet fizetni, de a mellette lévő posta is nyitva tart délelőtt tíztől este hatig. A másik lényeges újdonság, hogy külön információs pultot helyeznek el: itt rögtön kiderül, ha az ügyfél például egy szükséges dokumentumot otthon hagyott, így nem kell feleslegesen sorban állnia. A kormányablakban hamarosan internetes időpontfoglalásra is lesz lehetőség.

Pannonhalmán március 21-én, öt fogadóhellyel (melyből egy akadálymentes) és egy fotófülkével kezdik meg működésüket. Itt információs pult nem lesz, de az intézhető ügykörök száma megegyezik a győrivel, s itt is lesz lehetőség helyben készpénzes vagy kártyás fizetésre.
 
 Az ügyfelek elégedettségét mutató mérés alapján 2013-ban a válaszolók 94 százaléka azt mondta a kormányablakokról, hogy nincs nehezítő körülmény ügyintézése során. A jellemző várakozási idő kevesebb mint öt perc volt, az ügyeket általában negyedórán belül el tudták intézni, s túlnyomó részük megkapta az ügyintézéshez szükséges információkat.
 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megtalálták a csütörtökön eltűnt 13 éves győri lányt

Boros Dzsenifert pénteken megtalálták a rendőrök. Tovább olvasom