Kisalföld logö

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 8°C | 11°C Még több cikk.

A tavasz hozza a kertkönyvet - Rendelje meg! - fotók

Már egy kis parcella is rengeteget hozzátehet a család étkezéséhez, számos zöldséggel szolgálva minket.
Már megrendelhető

A Kisalföld kertészkönyvsorozatának új kötete kora márciusban jelenik meg. Megrendelhető a terjesztes@kisalfold.hu e-mail címen vagy a 06-80/504-504-es telefonszámon.

Előfizetőink csaknem 30 százalékos kedvezménnyel, 2600 forintért juthatnak hozzá. Hozzuk újra divatba a konyhakerteket!


Érdemes körültekintően megtervezni veteményeskertünket – térben és időben is –, hogy minél többet hozhassunk ki belőle. Ehhez nyújt segítséget A konyhakert nagykönyve című márciusban megjelenő kiadványunk, melyet a Több mint kert sikerkönyvünk szerzője, Nagykutasi Viktor kertész-szakíró jegyez.

– Onnan kezdjük a sikeres növénytermesztést, hogy a hazánkban található vetőmagok közül összegyűjtöttük azokat, amelyek a legbiztosabb sikerrel termeszthetőek – mondta Nagykutasi Viktor.
Mindenre gondolva állt össze a kötet, így a kezdő hobbikertészeknek is garantáltan segítséget nyújt a tavaszi veteményezésnél.

Sorra vesszük a hazai konyhakertekbe ültethető növényeket és részletezzük az egyes zöldségfélék termesztésének, társításának feladatait hónapról hónapra haladva.– Az éves munkák havi bontása mellett külön fejezetekbe került a növényvédelem és a vetőmagajánló, hogy konkrét szaktanácsokkal is ellássuk a kertészkedőket. Például, ha nem vagyunk rutinos kertészek, válasszunk könnyen termeszthető zöldségeket, mint a cukkini, a répa, a spenót vagy a borsó.

Egy okosan tervezett veteményeskertben figyelembe kell venni az egyes növények vetési és érési idejét, egymáshoz való viszonyukat és persze saját, családi szükségleteinket.

Külön könyvként is megállná a helyét a gyógy- és fűszernövényekről szóló vaskos fejezet. A konyhakert nagykönyve segít a kerti szerszámok közti eligazodásban, a legjobb vetőmagok kiválasztásában is. A képes növénybetegségek fejezet pedig ahhoz járul hozzá, hogy a növényvédelmi munkákat időben, biztonságosan, a leghatékonyabb szerekkel végezhessük.


Akinek fűtött fóliája van, az már megkezdheti a vetést – tudtuk meg Nagykutasi Viktortól, új könyvünk szerzőjétől.


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Audi - Vesztegetésért elítélték a környezetvédőt

Három év börtönt kapott Zs. Ferenc zöld szervezeti vezető, akit az Audival szemben elkövetett vesztegetés elfogadása miatt helyeztek vád alá. Tovább olvasom