Kisalföld logö

2017. 09. 23. szombat - Tekla 9°C | 18°C Még több cikk.

A tanárok is lehetnek influenzások

Az Apor-iskola végzőseinek szülei attól tartanak, hogy a történelemtanár betegsége miatt nem tudnak gyermekeik felkészülni az érettségire.

Az igazgató szerint viszont a tanulók nem jelentek meg az órákon, amelyeken szaktanár helyettesítette beteg kollégáját.

Aggódó szülők

A gyesre készülő történelemtanár hiányzásai miatt aggódnak a 12. a osztályba járók a győri Apor Vilmos Katolikus Iskolaközpontban. Legalábbis az oda járók szülei közül néhányan ezt jelezték szerkesztőségünknek. Problémájukat azzal indokolták, hogy az elmaradt órák miatt a végzős tanulóknak az érettségiig hátralévő kevés időben szerintük gondot okozhat, hogy megfelelőképp felkészüljenek ebből a komoly tantárgyból a megmérettetésre.

Koppány László igazgató lapunknak elmondta: az említett osztályban a történelemtanár – aki egyben az osztályfőnök is – kisbabát vár. Az ezzel összefüggő orvosi vizsgálatok miatt hiányzott, majd influenzás lett. Ebben az időszakban helyettesítése kissé nehézkes volt, mivel volt olyan nap az elmúlt időszakban, mikor összesen 14 tanár hiányzott az iskolából influenza miatt. A 12. a-soknál egy-két történelemóra elmaradt, de aztán már szaktanárral oldották meg a helyettesítést. Az igazgató elmondása alapján sajnos a gyermekek közül többen úgy vélték, hogy nem kell bemenniük az órákra, ellógtak a történelemről, pedig azokat megtartották.

Csak 13 nap

Az iskola adminisztrációjából az is pontosan kiderült, hogy az osztályfőnök összesen 13 napot hiányzott egészségi okok miatt, egy napot az osztállyal töltött egy tanulmányi kiránduláson és már újra dolgozik. Koppány László úgy véli, aki a nevét nem vállalva az újságot kereste meg problémájával, etikátlan magatartásával önmagát minősíti. Úgy véli, a gyermekeik tanulmányai miatt aggódó szülőknek hozzá kellett volna fordulniuk. Akkor előbb kiderült volna, hogy nem azonos információkkal rendelkeznek, hogy eltérnek a véleményeik, és az is, hogy annak mi az oka. Tisztázhatták volna a helyzetet. Ma már a szülő és az iskola közti közvetlen kapcsolattartásra számos lehetősége nyílik mindkét félnek. Az igazgató hangsúlyozta: nyitva az ajtajuk, szívesen találkoznak a szülőkkel, ez minden hasonló helyzet megoldásának a kulcsa.

Egyébként az Apor-iskola az elmúlt években mindig előkelő helyen szerepelt a továbbtanulási statisztikák alapján összeállított listákon. És mindehhez a teljesség érdekében hozzá kell tennünk, hogy a középiskolákban a végzősök, szüleik és oktatóik körében mostanában mindenhol feszültebb, idegesebb a hangulat az ilyenkor szokásosnál a kétszintű érettségi miatt, amit idén vezetnek be.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Duplájára nő a győri állatkert

Az eddiginél kétszer nagyobb területtel nyit tavasszal a győri állatkert. Többéves előkészítő munka után a volt vidámpark területét is megnyitják a látogatók előtt, amely más élményt nyújt majd, mint az eddigi zoo. A sétálóutakat meghagyva igazi pihenőparkot alakítottak ki, sok paddal és asztallal, valamint a vadászok világát idéző magaslessel, szóróval, s persze állatokban sem lesz hiány. Tovább olvasom