Kisalföld logö

2017. 06. 23. péntek - Zoltán 21°C | 33°C Még több cikk.

A tábla a rendőröket is megtévesztette

Győr - A Volán néhány éve elhelyezett egy kerékpárosokra vonatkozó táblát a vidéki buszpályaudvarnál. A szándék egyértelmű volt, a jelzés nem. Így lehet, hogy a rendőrök is tévedésből büntettek a kérdéses 60–80 méteres szakaszon...

Prédl Antal, a város útkezelő szervezetének vezetőhelyettese néhány hete azt nyilatkozta a Kisalföldben egyik kerékpáros olvasónk kérdésére válaszolva, hogy a Hunyadi utca Baross híd és Zrínyi út közötti szakaszán lehet és szabad kerékpározni.

Sőt, csak arra szabad kerékpározni, mivel a Baross híd nádorvárosi oldalán tilos továbbhaladni a Külső Baross út felé, a bicikliseknek a pályaudvar felé kell jobbra kanyarodniuk.

A kérdés apropóját egy tábla, pontosabban három tábla adta, amelyet a Kisalföld Volán a saját területére – több éve – elhelyezett a Hunyadi utcai autóbusz- és taxibejárati szakaszánál. A ˝Kerékpárral behajtani tilos˝ táblák a pályaudvar területére vonatkoznak, és kihelyezésük azért volt szükséges, mert korábban a várakozó autóbuszok közé behajtottak a kerékpárosok.

Az egyik tábla – amelyik képünkön is látható – az elválasztószigetbe került, így a pályaudvari szervizútra vonatkozott. A szakasz egyirányú, s mivel a jobb oldali tiltó táblát egy-egy indulásra váró busz eltakarhatja, joggal látták szükségesnek a volánosok egy ismétlő tábla elhelyezését a bal oldalon.

Egy tábla, egy kerékpáros, és a nagy félreértés, amelyre nemrég megoldás is született. Fotó: B. A.
Egy tábla, egy kerékpáros, és a nagy félreértés, amelyre nemrég megoldás is született. Fotó: B. A.

A továbbiak már az útkezelő szervezet tájékoztatásából derülnek ki, amelyet a Kisalföld kérdésére válaszolva adtak ki: ˝Az ellenőrzéseket végző hatóságok és a közlekedők számára a tábla megtévesztő. Emiatt felvettük a kapcsolatot a saját területén táblázó Kisalföld Volánnal, hogy helyezze hátrébb vagy fordítsa beljebb a táblát. Sajnos nem sikerült megegyezni. Az eddig kialakult félreértések tekintetében felelősséget nem vállalunk, mivel nem intézményünk helyezte el a táblákat. A helyzet egyértelműsítése érdekében úgy határoztunk, hogy elhelyezünk az elválasztósziget Hunyadi utcára vonatkozó oldalára egy új jelzőtáblát, amely egyértelműbb, és nem ad okot félreértésre.˝

A helyzet tehát most már világos, remélhetőleg értik a kerékpárosok is. A táblát azóta az útkezelők kicserélték. Annak oka, hogy erről ennek ellenére is cikk született, az, ez már olvasóink telefonhívásaiból derül ki, hogy a hatóság több alkalommal büntetett a félreérthető tábla miatt a kérdéses 60–70 méteres szakaszon. A Kisalföld megkereste hát a városi kapitányságot, ahol kiderült: ha valóban a tábla okozta félreértés miatt kapott büntetést valaki, jogorvoslatot kérhet, a teendője csak annyi, hogy a csekkel vagy az átvételi elismervénnyel befárad a kapitányságra.

Olvasóink írták

 • 11. fortuna54 2009. június 30. 11:15
  „Kapuváron kérdezem egy kocsijában szundikállo rendört,lehet itt parkérozni? Hááát nem igen,volt a válasz.
  Nyugodtan parkéroztam,mert én tudtam ,hogy hááát lehet.”
 • 10. bugriskin 2009. június 29. 14:36
  „Valóban? Magánterület az ahol bérel egy cég egy üzleti területet! A közösséget bel és külföldieket egyaránt fogadja mint vendégeket! Sorompót rak (épít)az eredeti közútra és "szedi a díjakat"! természetesen Ott is találhatók közlekedési táblák! Sőt a mozgáskorlátozottaknak fenntartott, felfestett szabvány táblával ellátott parkolók is. De Az érvényes mozgáskorlátozotti engedély itt nem vonatkozik az ingyenes parkolásra! Vajon az már nemközterület, ha, azt egy korlátolt felelősségű cég bérli?”
 • 9. sx4 2009. június 29. 09:11
  „Ezért vagyunk itt, ahol...mármint a közlekedési kultúrálatlanság mocsaras területén...
  Sajnos a közlekedő ha néha jól értelmezi a jelzéseket, azonnal ott terem a rend éber őre, és a sarjadó közlekedési öntudatot azonnal sárba tapossa, és büntet...
  Ezek után ne várja senki, hogy "normálisan" közlekedik valaki..
  Ez sajnos mindennapi eseménynek számít.
  Saját tapasztalat:
  Bán A. utra vezető kis utca, a benzinkút felől...Rendőr megállított, hogy tilosban járok...
  -Behajtani tilos, és én behajtottam-mondja Ő.
  -Tehergépjárművel...-Mondom Én...
  -Akkor gyorsan jött..Mondja Ő.
  ???
  Tábla káosz:
  Budai u. lakóházak közt az út egyik végén behajtani tilos, másik végén egyirányú út táblák, eddig minden világos...DE. A garázsok felől érkezve, mehetek jobbra is, ( a rossz irányba..) és balra is, ( a jó irányba ).
  Egy esetleges balesetnél ki a hülye?
  Aki a felkínált 2 irányból választva esetleg a szerviz úton szembe megy azzal, aki "normálisan " közlekedik??
  Niytott szemmel járva, rengeteg ilyen helyzet van városunkban, de érdemi eredmény nem születik a táblák sorsáról, hiába keresi meg a polgár a hatóságot.
  Válasz: Majd megvizsgáljuk...
  MIKOR???”
 • 8. farkasbalintm 2009. június 29. 08:13
  „enyhe túlzással, de akárki kirakhat táblákat a saját területén. akár a szobád falára is kirakhatsz (persze nem lopott, hanem legálisan beszerzett) táblát.
  bár elég szarul mehet már az országnak, hogy a bringást büntetik.
  az adott tábla pedig szerintem a vidéki belső területére vonatkozik.”
 • 7. bugriskin 2009. június 29. 07:21
  „Egy parancsuralomban a rendőr oda megy ahova utasítják és azt teszi amit a parancsnoka szájal neki.”
 • 6. Domestic 2009. június 29. 03:41
  „A VOLÁN tesz ki táblát?!
  Holnap meg akár én tehetek ki?! ...vagy akár anyósom? Mindegy, a fő, hogy ha egy ..... csinál egy ilyen tréfát, legalább odazavarhassuk a derék rendőreinket, sarcolni a "dúsgazdag" kerékpárosokat!
  Ezek után meg van a véleményem a tisztelt Volán elvtársakról is- no meg a tisztelt birságolókról is!!!”
 • 5. hordópali 2009. június 28. 14:52
  „Rendőrkéim!
  Az is visszakapja a pénzét, akit az Új Bácsai úton teljesen feleslegesen kihelyezett, majd egyszer csak hirtelen levett 30-as tábla miatt büntettek? Az is magánút!!!
  A fene a jó dolgukat, kit zavar a bringás, meg az 50-el menő ezeken a helyeken!?
  Azt nem vizsgálja "kedvenc" zsandárságunk, ki milyen alapon tesz ki táblát?”
 • 4. -upho- 2009. június 28. 11:28
  „a kisalfold volan helyezett ki tablakat, es szembemegy a kozutkezelovel? kozben meg a derek rendorok megbuntetik a kerekparost :-))) akkor a kisalfoldnek par millios birsag, a birsagolo rendornek ismetelt kepzes ha egyaltalan ismeri a kreszt ugye, meg egy jo kis fegyelmi. szanalmas ez az egesz.”
 • 3. Parasztbasztato 2009. június 28. 10:29
  „Erre jo a magyar rendorseg;cseszegetni a kozlekedoket.Ha meg balha van,osszecsinaljak magukat.”
 • 2. zotya975 2009. június 28. 10:15
  „Csak nem értem miért kell egy cikk ahhoz, hogy történjen vmi, gondolom a megbírságolt kerékpárosok tiltakoztak a jogtalan bírság ellen, és nem kell ahhoz atomfizikusnak lenni, hogy bárki átlássa az ottani titás hovatartozását. Ha félreérthető a helyzet akkor a rendőrnek nem dolga alapból jelenteni a dolgot? Ha beérsz csanakra ahol vége van a kerékpárútnak is van egy fura szituáció, Győr felől van egy behajtani tilos-kivéve célforgalom ( tehát ha átmegyek a szakaszon szabályt sértek) Csanak felől viszont a főúton tiltják a kerékpárosforgalmat ezért be kell mennem arra az útra amiről Győr felől kitiltottak. Patthelyzet.”
 • 1. Goldmund 2009. június 27. 22:24
  „<moderálva>....magyar rendőrség! Nincs ott semmi félreértés! Pont azért mentek oda ellenőrizni, hogy bírságolhassanak!
  Most meg az állampolgár fáradjon be a kapitányságra, ha vissza akarja kapni a pénzét!
  Szolgálunk és védünk! Naná, mint az ötvenes években az ÁVH!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az ünnepelt ajándéka

Győr - A Győri Hőszolgáltató Kft. a júliusi fogyasztás kiszámításakor az ötszázalékos áfaemelés… Tovább olvasom