Kisalföld logö

2018. 04. 24. kedd - György 14°C | 23°C Még több cikk.

A szülők nem iskolát, tanítót választanak

Győr - A város több általános iskolája rendezett már, illetve szervez nyílt napot a közeljövőben. Céljuk, hogy meggyőzzék a szülőket, az iskolaválasztással kapcsolatban. De vajon mennyit számítanak ezek a nyílt napok?
A gyermekcsalogató napok nem csak a „nyitott" tanórákból állnak, sok helyen egész napos programokat szerveznek a kisdiákoknak és szüleiknek. A tanítási órákon kívül szinte találkozhatunk mindennel: van kézműves-foglalkozás, tánccsoportok bemutatói, nagyszabású sportrendezvények.

Vetélkedők és játszóház

A Fekete István Általános Iskola és Óvoda január második hetében már megrendezte hagyományos nyílt napját. A szülők bepillantást nyerhettek az iskola szakmai munkájába, megismerhették az intézmény sportági kínálatát. A leendő elsős csemetéket játékos sportvetélkedők és játszóház várta. „Minden intézménynek fontos, így a miénknek is, hogy ezen a nyílt napon a szülők olyan hasznos információkhoz jussanak, melyek pozitívan segítik döntéshozatalukat. Kívánatos ugyanis, hogy a szülők a gyermekük személyiségének legmegfelelőbb iskolát megtalálják, hiszen ez meghatározhatja további iskolai életútjuk eredményességét – mondta el lapunknak Kaszás Lászlóné, az intézmény vezetője.

Bevonni a felnőtteket is

A Tulipános Általános Iskola január utolsó hetén tartotta a nyílt napot. Az iskola igazgatója szerint nemcsak ezek a napok befolyásolják a szülőket a helyes választásban, nagyon fontos az iskola kapcsolattartó tevékenysége is. „Szerintem fontos dolog a szülők iránti nyitottság, be kell vonni őket az iskola életébe" – nyilatkozta Ragányi Gyula igazgató.

Kitartó, következetes munka

A Marcalvárosi Közoktatási Központ Óvoda és Általános Iskola már 1994 óta végez felméréseket a szülők és gyermekeik körében. Céljuk felmérni az intézmény adottságait és az elégedettség mértékét. Az iskola egy szombati napra tervezi a nyílt napot, melyen a tanítási órák mellett lesznek foglalkozások, néptáncbemutató és több szórakoztató műsor is. „A szülők nem iskolát, hanem tanítót választanak, hisz a nyitott napokon látják munka közben a tanárt. Így vonják le a következtetést és döntik el, melyik intézménybe íratják be gyermeküket. A kitartó és következetes munka gyümölcse pedig az elégedett szülők látványa" – mondta el a központ igazgatója, Kovácsné Krusevits Bernadett.

Megismerni a gyermeket

Papp András, a városháza oktatási osztályának vezetője szerint sok minden az iskolák menedzseri munkáján múlik. Az intézmények sokszor jó megfogalmazású, felelőtlen ígéretekkel csábítják a gyermekeket és meggyőzhető szüleiket.

„Azon általános iskolák működnek jól és viszik a prímet, amelyek veszik a fáradságot a gyerekek megismerésére. Az a jó iskola, mely a gyermeknek és szüleinek folyamatos tájékoztatást ad a felfedezett képességekről, és a továbbtanulásról szóló javaslatokban ez a hasznos tudás érvényesül. Sajnálatos tény, hogy a gyerekektől mindig többet vár a szülői kör, mint amit boldogan teljesíteni tudnak. Így a kudarcélmények egymásra rakodva nyomják a kisember vállát és »sikeresen« szorítják háttérbe a meglévő, esetleg nem elméleti irányú képességeket is" – mondta el az osztályvezető.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kevés cég él a részmunkaidős foglalkoztatással

Győr-Moson-Sopron - Minden cég álma a minőségi munkaerő, a hatékonyság növelése. Bár a fejlett világ… Tovább olvasom