Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

A szomszéd falvakból is járnak az ifiklubba

Mezőörs - Figyelemre méltó a kezdeményezés, eszerint pedig kéthetente ifjúsági klub várja a fiatalokat a Győrtől húsz kilométerre lévő Mezőörsön. A darts, a pingpong és a beszélgetés egyelőre a kezdetet jelenti, s a program népszerűségét a növekvő látogatottság csak erősíti.
Minden bizonnyal nagy hiányt pótol a kéthetente szombatonként megszervezett program, hiszen a középiskolás, egyetemista vagy a már munkába járó fiatalok hétvégente eddig Győrben vagy Kisbéren találtak szórakozási lehetőséget.

– Némi jóakarat, többek között a polgármester személyes támogatása kellett az ötlet megvalósításához – szögezte le a Kisalföld érdeklődésére Ónodi Zsanett szervező, aki harmadmagával felel a rendért és a tisztaságért, s itt gyorsan tegyük hozzá: a takarítást másnap szintén a szervezők végzik.

– Barátok és összetartás jellemző a közösségre és öröm, hogy itt együtt lehetünk – tette hozzá Farkasdi Melinda, a másik ötletgazda. – Itt nincs füst, hiszen nem lehet dohányozni, s végső soron nemcsak a jó programokért, hanem a tisztaságért is mi felelünk. A másik előny, hogy aki amit szeretne, azt fogyaszt, de a közösbe ezt is mi hozzuk otthonról.

A közelmúltban megalakult ifiklub tagjai jelenleg még a rendezvényeket tervezik.

Fotó: Harcsás Judit

Előadás-sorozatot, tánctanfolyamot, bálokat, jó idő esetén bográcsos, táncos összejövetelt is szeretnének, s ez iránt már a szomszédos mindszentpusztaiak, rétalapiak és a bársonyosiak is érdeklődnek. A település vezetése mindenesetre támogatja elképzeléseiket, így a falu közösségi programjainak megszervezésében is bizton számíthatnak rájuk.

Ónodi Zsanett a Nyugat-magyarországi Egyetem Apáczai- karának hallgatója, Farkasdi Melinda pedig a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskolán intézményi kommunikáció szakon végez. Számos tervük a szervezéshez és Mezőörshöz, illetve annak környékéhez kapcsolódik. Farkasdi Renáta műszaki menedzserként már végzett, jelenleg állást keres, de közben szívesen eljár a klubba, ahogyan többen megteszik Bársonyosról és Rétalapról is.

Saját ötlet, saját erő: Kéthetente szombatonként este 6 órától mindenkit várnak a Fő út 107. szám alatti ifjúsági klubba, információt a farkasdi-reni@freemail.hu levelezési címen is lehet kérni.

Olvasóink írták

 • 5. sony 2008. április 04. 07:33
  „Egy anya! Az én két gyerekem sem óvodás, (21és19évesek) még soha nem hánytak járdára, igényesek, magukra és a környezetükre. Magadat minősíted, hogy ismeretlenül leszólsz bárkit, részemről befejeztem a veled való levelezést, mert nem tartalak partnernek. Üdvözöllek.”
 • 4. Egy anya 2008. április 03. 22:58
  „sony!
  A gyerekem nem is fog odajárni, mivel már felnőtt ember.És Ő kicsit igényesebb annál( pl.:Nálad), minthogy a járdára hányjon( volt már rá példa) egy jó kis faluházas "bulizgatás" után.”
 • 3. sony 2008. április 03. 17:31
  „Egy anya! Ha nem így gondolod, ne engedd oda a gyereked. Ez ennyire egyszerű. De, mint látom, te is az vagy, -pont olyan, mint amilyen ma Mezőörsön a hangulat. Szégyellem magam helyetted. Nem hogy örülnétek, hogy van egy hely, ahol nincs drog, hanem összejön pár fiatal, és jól érzi magát.... Szánalmas vagy. Vidd a gyerekedet játszóházba. (mivel úgy nézem neked sem volt gyerekszobád)”
 • 2. Egy anya 2008. április 02. 10:34
  „Hajrá fiatalok!?!?...pffffffffffffffff...........
  Milyen szép is az olyan házasságkötő terem, amiben játékgép van.....igazi idilli kép.....wooow....”
 • 1. sony 2008. március 28. 11:08
  „Hajrá fiatalok, megtettétek az első lépést, hogy legyen végre vmi élet ebben a faluban. Gratula mindenkinek, aki ebben részt vesz, sok sikert és kitartást.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Keresettek az iskolai tanmedencék

Győr - A megyeszékhely iskolai tanmedencéit az intézmények mellett bérlők is nagy számban igénybe… Tovább olvasom