Kisalföld logö

2017. 09. 20. szerda - Friderika 12°C | 14°C Még több cikk.

A szombati munkazajra panaszkodnak a lakók

Kisalföld SMS: A Cuha utcai bölcsődét úgy újítják fel, hogy még szombaton is hajnali héttől irdatlan zajjal jár. Mi indokolja azt, hogy még szombaton és korán reggel se gondolnak a környéken lakókra? Nem hiszem, hogy nincs valami szabályozás az építőipari munkák zajkorlátjára.
A bölcsődefelújítás szombati zajára panaszkodtak a Cuha utca közelében lakó olvasóink. Kérésükre kiderítettük: azért dolgoznak a munkások hétvégén is, mert a nyári leállás alatt végezniük kell. S ezt reggel hat és este tíz között megtehetik.

A városháza népjóléti osztályán Szabóné Vörös Ágnestől azt a tájékoztatást kaptuk, hogy a nyári leállás alatt idén az említett bölcsődében a szokásosnál nagyobb karbantartási, felújítási munkák szükségesek. Azokat a mintegy három és fél hetes szünetben, augusztus elejéig kell elvégezni, hogy aztán újra fogadhassa az intézmény a kicsiket. Ezért dolgoznak szombaton és vasárnap is az építőipari szakemberek, ezért kezdik mindennap korán a munkát. Minderről a lakosok előzetes értesítése a csoportvezető szerint nehézkes lett volna, mert a környéken a többemeletes panelházakban sokan élnek.
A zaj, az abból adódó kellemetlenségek miatt viszont elnézést kér a közelben lakóktól, a munkálatok hátralevő időszakára további megértésre, türelemre számít.

Elmondta, hogy megújulnak az ablakok, a vizesblokkok csöveit is javítják, emiatt a padozatot fel kellett törni. Leginkább utóbbi járt olyan zajjal, ami zavarhatta a környékbelieket. Olvasóink kérésére azonban ezentúl szombaton és vasárnap nyolc óra előtt igyekeznek csak olyan munkát végezni, ami nem jár nagy zajjal.

Se központi, se helyi szabályozás nincs egyébként az építőipari munkák okozta zajok időbeni korlátozására, még hétvégékre se – tájékoztatta lapunkat Nagyné dr. László Edit, a közigazgatási osztály vezetője. Csendháborítás szabálysértést az követ el, aki indokolatlan mértékű zajt okoz ilyen tevékenységgel. Más lenne a helyzet szerinte, ha este tíz és reggel hat között dolgoznának a munkások, mert ez az időszak minősül éjszakának.


Nem szabály, de illik

Társasházi közösségek hozhatnak olyan szabályokat, amelyekben korlátozzák a hétvégi, a korai és késői lakásfelújítási munkákat, „fúrást-faragást" a zajok miatt, de az csak a társasházi lakásokra lesz érvényes, nem a ház körüli ingatlanokra – tudtuk meg a közigazgatási osztályvezetőtől. Elmondta, nem írja elő jogszabály azt sem, hogy a zajos munkákról az építőipari cégek előre értesítsék – mondjuk a postaládákba bedobott vagy a lépcsőházakba kifüggesztett szórólapokon – mindazokat, akik jól hallhatják, amikor dolgoznak. Azonban ezt szerinte illik megtenni és egyre inkább terjed is ennek a jó szokásnak a gyakorlata. Ahogy szerinte kerti parti, nagy vendégség esetén is illik előre szólni a szomszédoknak. Már ezzel sok panasz megelőzhető.

Olvasóink írták

 • 4. raffy2 2008. július 10. 19:34
  „na ez megint egy szép sms volt.az agyam eldobom az ilyen ostoba emberektől,határidőről hallott egyáltalán ez az ember?nem hiszem.”
 • 3. Egy valóban hajnalban kelő 2008. július 10. 17:31
  „Igaza van neki 10 óráig hajnal van a szociális segélyért ráér
  akkor kelni.”
 • 2. Goldmund 2008. július 10. 13:32
  „Egyetértek! Én is jót kacagtam a "hajnali hét óra" szövegen.
  :-)))))”
 • 1. nagy gabesz 2008. július 10. 13:07
  „HAJNALI 7???????????EZ KOMOLY?????TUDOD MI A HAJNAL???AMIKOR HAJNALI 3 KOR PAKOLOM A KENYERET HOGY TUDJÁL FRISSET VENNI REGGEL AZTÁN NE NYÁVOGJ.NA AZ HAJNAL.AZ OVODÁT MEG FEL KELL UJITANI MERT HA NEM TESZIK MEG AKKOR MEG AZÉRT NYÁVOGSZ HOGY MENNYIRE LEPUSZTULT ÉS NEM IRATOD BE A GYEREKEIDET AZTAN MEHETSZ A VÁROS MÁSIK FELÉBE.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jancsifalu útja és az állatorvosi ló esete

Győr - A győri Fehérvári út olyan, mint az állatorvosi ló: minden megtalálható (az átépítése során),… Tovább olvasom