Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

A szolid elbocsátást tanulták a vállalkozók

Győr-Moson-Sopron - Alkalmazottaik kíméletes elküldéséhez és a ˝B˝ verziók, a tartalék tervek kialakításához kértek tanácsokat azok a kisvállalkozások, amelyeknek a Kisalföldi Vállalkozásfejlesztési Alapítvány (KVA) szervezett tréninget a kríziskezelésről.

A gazdasági tárcától nyert támogatást pályázati úton az alapítvány, így a már négy csoportnak megszervezett tréningen ingyenesen vehettek részt a kis- és középvállalkozások vezetői, munkatársai Lipóton. A képzés témái alkalmazkodtak igényeikhez, s a résztvevőket a válság miatt elsősorban az érdekelte, hogyan érdemes vezetői módszereiken változtatni és milyen pályázati lehetőségeket használhatnak ki.

– Kívülről nehéz benézniük a saját ablakukon a vállalkozásoknak, ebben segítették egymást is a továbbképzésen – mondta a tréning vezetője, Schneider Tamás. Szerinte a mindennapi megszokott munkaritmus közepette előfordul, hogy nem veszik észre, a változásokhoz kell igazítaniuk terveiket, pedig kulcskérdés, hogy azokra időben reagálnak-e: csak akkor, amikor már stagnál a forgalmuk vagy amikor csökken annak emelkedése. Ha időben kezdenek helyzetelemzésbe, még jókor alakíthatnak ki tartalék tervet.

– A munkatársakkal való bánásmódhoz kaptam tanácsokat. Nem mintha eddig ezzel különösebb gondom lett volna vezetőként, de a válság megnövelte a stresszhelyzetek számát és sajnos elbocsátásokra is szükség volt – mondta el Bosnyák Attila. Azt is hasznosnak tartotta, hogy a tárgyalástechnikát gyakorolták. Hiszen ha megrendeléseik számának növekedésében nem is bíznak, a meglévők megtartásával foglalkozniuk kell. A Borsodi Műhelyt képviselő Pongrácz Gábor és Németh Ferenc elmondta: új piacok felkutatására szükség lehet, új ötletek megvalósítására is és ehhez forrást nyújthatnak a pályázati lehetőségek, a mikrohitel. (A KVA hasonló tréningeket szervez kisvállalkozásoknak ősszel Kapuvár és Sopron térségében is, érdeklődni a 96/512-530-as telefonszámon lehet.)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mándoki visszatér és hozza Bonnie-t

Győr - Megakoncerttel zárul idén is a Négy Évszak Fesztivál nyári programsorozata. Tovább olvasom