Kisalföld logö

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda 0°C | 7°C Még több cikk.

A szocialisták megtapsolták Havasinét

Balogh József szocialista parlamenti képviselő szerint a frakciónak Havasiné személyével szemben kevésbé, ám a köztársasági elnök jelölési gyakorlatával szemben annál inkább vannak fenntartásai. A Legfelsőbb Bíróság elnökjelöltjét hétfőn hallgatta meg az MSZP-frakció.

„Úgy gondolom, hogy minden kérdésre őszintén, hitem szerint, bírói hitvallásom szerint válaszoltam" – mondta tegnap meghallgatása után újságíróknak Havasiné Orbán Mária, aki szerint a véleménynyilvánítás nem hangzott el, hiszen a frakció rögtön nem foglalhat állást jelölésével kapcsolatban. „Ez a bíráskodásban is így van" – tette hozzá.

Kiderült az is, hogy az MSZP-frakció a jövő héten dönt a Győri Ítélőtábla elnökének további sorsáról, akit a köztársasági elnök másodszor is a Legfelsőbb Bíróság elnökének jelölt. Balogh József volt győri polgármester, szocialista képviselő a Kisalföldnek elmondta: a frakció „udvarias figyelemmel" hallgatta meg Havasiné Orbán Máriát, aki az előre elküldött kérdésekre szóban válaszolt. A képviselő szerint a győri bírónő a megszokottnál kicsit idegesebbnek tűnt, de hogy jó benyomást tett a képviselőkre, azt a meghallgatás végén elhangzó taps igazolta (e tapsnak van jelentősége a politikus szerint.) A szavazás várható kimeneteléről természetesen nem kíván jóslásokba bocsátkozni Balogh József.

Az egyszer már titkos voksolással leszavazott Havasiné személyével szemben kevesebb, a köztársasági elnök jelölési gyakorlatával szemben annál több fenntartása van a frakciónak – mondta a politikus, s kérdésünkre hozzátette: a legutóbbi szavazás eredményében ez is szerepet játszhatott. A győri intézményvezetőt egyébként a bíróságok működésének javításáról, a bírák munkájának tervezett megreformálásáról faggatták. De kapott kérdést arra vonatkozóan is, hogyan vélekedik annak a veszprémi bírónak a magatartásáról, aki a Magyar Hírlap kormányzati bojkottjára reagálva közölte: akkor ő buzdítani fogja a lakosságot a lap megvételére. Havasiné Orbán Mária erre vonatkozóan kifejtette: egy bírótól alapvető elvárás, hogy semmilyen nyilvános, politikai akcióhoz ne adja a nevét. Természetesen érkeztek kérdések a jelölésével kapcsolatban is, ám ezekre nem neki, hanem a köztársasági elnöki hivatal egyik vezető munkatársának kellett válaszolnia.

Kérdésünkre, hogy miért hallgatta meg – illetve tavaly miért nem hallgatta meg – Havasinét a szocialista frakció, Balogh József leszögezte: akkor nem kérte az államfő hivatala.

S hogy egy jó hírt mondjunk: a Győri Ítélőtábla elnöke családtagjairól és angoltudásával kapcsolatban nem kapott kérdést.

Mesterházy Attila közölte, az előre eljuttatott kérdésekre a jelölt "részletes, taxatív" választ adott.

Hozzátette: a válaszokat nem vitatták meg, mert az már politikai véleménynyilvánításra is lehetőséget adott volna a képviselőknek, miközben a meghallgatáson a szakmai ügyek mellett szerettek volna maradni.

Elmondta, hogy a frakció jövő héten dönt arról, hogyan szavaz a jelöltről.
Havasiné Orbán Máriát a frakcióülésre elkísérte Kumin Ferenc, a Köztársasági Elnöki Hivatal főosztályvezetője is.

Olvasóink írták

 • 17. pampus 2009. március 04. 14:10
  „Ennek a "telepathia"-nak telepatikus képességei vannak? Vajon a talár szennyesét nem látja így nemi s érzi a bűzét? Egyébként az "aranyember" ráhibázott!”
 • 16. Telepathia 2009. március 04. 11:38
  „Havasiné dr Orbán Márua jövő héten nyerni fog!”
 • 15. nocomment41 2009. március 03. 21:36
  „1. Kívánjuk a sajtó szabadságát, a censura eltörlését.”
 • 14. Telepathia 2009. március 03. 11:18
  „Az esetről Ciceró mondása jut eszembe: "Az igazság semmitől nem fél, csak attól hogy elhallgatják."”
 • 13. Goldmund 2009. március 03. 11:16
  „Az a gyanúm, hogy pampus=matriné.”
 • 12. kackac 2009. március 03. 08:49
  „Volt már ilyen a történelemben, szemtől szembe megtapsolták, aztán hátulról leszúrták.”
 • 11. Primax 2009. március 02. 21:04
  „Előre elküldték a kérdéseket ? ? ?
  Ezek szerint nagyon komoly volt a meghallgatás...”
 • 10. enzof 2009. március 02. 20:19
  „torrent
  magánjellegű kutatást végzek az interneten.
  társadalom reakcióját nézem figyelem.röviden ennyi.”
 • 9. gagarin 2009. március 02. 20:17
  „enzof: engem bánthatsz leszarom,mert nem tudom ki vagy? így a semmire haragudni hülyeség! ezt a témát ha emlékszel már megdumcsiztuk,ki ilyen ki olyan szemszögből! a nevem sajna más mert kétszer eltakarított a.......! de a történet röviden:a pirosszemüek félnek tőle!!!! a csunya mocskolódó beszéd meg csak a kivételezettek kompetenciája! legyen ez a tied is! a semmi=00! de több oldalon is kicsit zavaros vagy így nem gondolod,hogy benned van a bibi!”
 • 8. terrone 2009. március 02. 19:19
  „enzof. igyekszem nyugodtan reagálni az elmeháborodottságodra. Konkrétan mi az, amiért hevesen reagálsz és csúnyát írsz ("kötél")? Konkrét sérelmed van?”
 • 7. enzof 2009. március 02. 18:31
  „gagarin-torrene mély elnézéseteket kérem!!
  ki hogy érzi,valaki ki vesz belőle valaki meg nem!!!
  egy biztos: igazság??
  p@r@sztok!!!!!!!!!”
 • 6. enzof 2009. március 02. 18:16
  „az igazság bánt?
  terrone?”
 • 5. pampus 2009. március 02. 18:08
  „Érdekes, hogy a "balogjóskánk" ennyire feledékeny lenne? Nem emlékszik, hogy valaki a segítségét kérte azon ítélet ellen amikor a megyei bíróság három tagja "hamis, valótlan állításoknak" helyt adva változtatott meg jogos munkaügyi per ítéletét? Igaz a Jogi Maffiával szemben Ő is csupán "Kispista" volt a posztján! De meg sem próbálta tisztázni az ügyet! Persze azóta az egyik érintett bíró már a a legfelsőbb szintem bíráskodik. Hisz az Ő szennyeseiket nemszokás e rendszerben piszkálni főleg, ha a saját, vagy a hasonszőrűje megyei ítéletét vizsgálja felül!”
 • 4. terrone 2009. március 02. 16:56
  „enzof hozzászólását némileg erősnek tartom és meglep, hogy ilyen kellemesen undorkeltő dumával fel lehet kerülni a Kisalföld fórumba.”
 • 3. gagarin 2009. március 02. 16:36
  „te vándorbarom! mit beszélsz?”
 • 2. enzof 2009. március 02. 15:33
  „<moderálva>”
 • 1. pampus 2009. március 02. 14:28
  „Természetesen nem is lehetne politikai kérdést kreálni a "Főbírói poszt" betöltéséből. Viszont a becsületes munkavégzést és a maradéktalan munka vagy a felszínesség kérdése az idevaló lehetett volna, de efféle kérdést meg minek is tennének fel? Senki sem akar a "talár szennyesével" megismerkedni. Így csak a strucc viselkedést,vagy az álszenteskedést veszik alapon, hisz eddig sem volt publikus a jelölt és társai felszínes munkája miatt a védtelen embereknek az abból született megkárosítások! De hát mi is várható egy alantas rendszer képmutatásában, mint az, hogy a lényeges kérdéseket nem teszik fel!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Baleset az M1-esen: Kamion szakította szét a szalagkorlátot

M1 - Kamion szakította át a középső szalagkorlátot az M1-es autópályán hétfőn délután. A szerelvény… Tovább olvasom