Kisalföld logö

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

A szocialisták kérdései

Győr - A győri szocialisták is fontosnak tartják a Széchenyi tér felújítását, alapjaiban az ismert tervekkel is egyetértenek, támogatják a törekvéseket, ha azok átgondoltan történnek. Sok mindent azonban nem értenek, ezért tették fel kérdéseiket a tegnap délutáni sajtótájékoztatón.
Borkai Zsolt polgármester és Molnár Csaba, a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács szocialista elnöke közösen, politikai nézettől függetlenül dolgoznak, lobbiznak sok helyen azért, hogy a Széchenyi tér felújítása a lehető legnagyobb állami szerepvállalás mellett mielőbb megvalósulhasson – kezdte az MSZP győri szervezetének tegnap délutáni sajtótájékoztatóját Gergely Zoltán szóvivő. Emlékeztetett rá, hogy a választási időszakban valamennyi győri országgyűlési képviselő, majd mindegyik polgármesterjelölt programjában kiemelt helyen állt a tér felújítása. Nagyon furcsa, hogy akkor, amikor még tartanak különböző egyeztetések, tárgyalások, Németh Zoltán alpolgármester a múlt héten kész tényként ismertette a tér terveit, azt is közölve, hogy ez már a szeptember 6-i közgyűlés elé kerül egy komplex program részeként.
A szocialistáknak számos kérdésük van a Széchenyi tér kapcsán, ezeket ismertette Gergely Zoltán. Egyik ilyen kérdés: miért van az, hogy az utóbbi időben a Széchenyi tér felújításáról hozott érdemi döntések meghozatala, egyes, ezzel összefüggő szerződések aláírása, valamint a közvélemény tájékoztatása mindig olyankor történik, amikor Borkai Zsolt polgármester szabadságát tölti, nincs a városban? Ki adott felhatalmazást, jogosítványokat megállapodások aláírására Németh Zoltán alpolgármesternek akkor, amikor a tárgyalások a legmagasabb szinten folytak és folynak a mai napig?

A szocialisták szerint ez polgármesteri hatáskör, akárcsak annak tiszte, hogy ilyen jelentős projektet bemutasson a város közvéleményének.
A szocialisták emlékeztetnek rá, hogy a város főépítésze korábban több fórumon beszámolt arról, hogy a Budapesti Műszaki Egyetemen győri megbízásból több ötlet, elképzelés is kidolgozás alatt van a térről. Mi lett a sorsuk ezeknek az ötleteléseknek?

Kérdezik: ki adott egyedüli megbízást a Czita Építészeti Kft.-nek a tér koncepciójának kidolgozására? Nem az építész kvalitását kérdőjelezik meg, hanem azt hiányolják, hogy nincs választási lehetőségük az elképzelésekről se a szakembereknek, se a város lakóinak. Az „üvegzseb-előírásokra" hivatkozva a szocialisták kérik: hozzák nyilvánosságra mind a Budapesti Műszaki Egyetemmel, mind a Czita Építészeti Kft.-vel kötött megállapodást, beleértve annak körülményeit, időpontját is.

Jutasi Ferenc

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Emléktáblát állítottak Harsányi Lajosnak

Rábapatona - A múlt megismerésének, az értékek megőrzésének fontosságáról beszélt Áder János… Tovább olvasom