Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

A szocialisták elégtelent adnának

Győr - A belváros rehabilitációs terve az MSZP városházi frakciója szerint elégtelen osztályzatot érdemel. A szocialisták állítják, a város vezetése megalapozatlanul dobálózik tízmilliárdokkal, s politikai akaratot érvényesít.
Sajtótájékoztatón tolmácsolta az MSZP-frakció véleményét Győr belvárosának rehabilitációs tervéről készült, s csütörtökön a közgyűlés elé került koncepcióról Bécsi Zoltán frakcióvezető-helyettes még szerdán.

– Iskolakezdési hasonlattal élve méltán érdemli ki az elégtelen minősítést a koncepció. Elégtelen, mert politikai akaratot sugároz, s mert megalapozatlanul, előkészítetlenül dobálózik tízmilliárdokkal a városvezetés. Többek között a történelmi belvárosba tervezett hét parkolóházzal a gépkocsiforgalmat a belváros területére vezetnék.

Szemben a szocialisták javaslatával, amely a mai kor követelményeinek megfelelően már a belváros peremén „megállítaná" azt, csökkentve a mind elviselhetetlenebb zsúfoltságot – részletezte Bécsi Zoltán.
A politikus kijelentette, a szocialisták támogatják a Széchenyi tér felújítását. Azonban annak rekonstrukciója szerves része a koncepciónak, ami egészében veszélyezteti a tér felújításában kialakult konszenzust, így annak megvalósítását.

– Nincs az a többre hivatott városházi apparátus – folytatta Bécsi Zoltán –, amely egy külső forrásból származó, politikai indíttatású koncepciótól vezérelt, hibáktól hemzsegő elképzelésből elfogadásra érdemes tervet képes varázsolni. Mindezekből következően újólag megkérdezzük: ki vezeti Győr városát, s volt-e, van-e egyáltalán fejlesztési koncepciója annak a városvezetésnek, amely „bátorkodik" ilyen előterjesztéssel kirukkolni?


Tóth Gyula

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fogadjon örökbe biciklitárolót!

Győr - Legyen az utca az embereké! – e gondolat köré szervezik idén a Mobilitási Hét… Tovább olvasom