Kisalföld logö

2017. 12. 11. hétfő - Árpád 4°C | 13°C Még több cikk.

A szeretet adventi alkalmai

Az adventi időszakban számos jótékonysági alkalmat, gyűjtést rendeznek a megyében szolgáló egyházak. Sok más mellett hagyomány, hogy tartós élelmiszerrel, ajándékcsomagokkal gondolnak idősekre, gyerekekre és rászorulókra.

J. Kovács Andrea, a győri egyházmegye sajtóreferense érdeklődésünkre elmondta: a katolikus püspökség gyűjtést szervez a területén élő szegények javára. Tartós élelmiszert és tisztálkodási szereket várnak, amiket hétfőtől csütörtökig reggel fél 9-től 12 óráig, 13-tól 15 óráig, valamint pénteken reggel fél 9-től 12 óráig lehet leadni a püspökségen.

Idén is meglátogatja ajándékaival Pápai Lajos megyés püspök a győri anya- és csecsemőotthont, a Bárczi-iskolát és a likócsi hajléktalanszállót. A plébániai karitászok saját gyűjtést végeznek, amellyel a körzetükben élő rászorulókat ajándékozzák meg.

Hasonlóan hagyományos, nagyszabású alkalom a baptisták cipősdoboz-akciója. Turzó Csaba, a szeretetszolgálat helyi képviselője beszámolt arról, hogy december 12-ig 10-től 18 óráig Győrött a Városház téren, Sopronban pedig a Bárka baptista gyülekezet ügyeletén (II. Rákóczi Ferenc u. 41.) kedden és pénteken 17–19, csütörtökön fél 8-tól 10 óráig gyűjtik a dobozokat. A szervezők – az elmúlt évek tapasztalatai alapján – arra kérik az adakozókat, hogy ne rakjanak a csomagolásba agresszivitásra késztető képeket, játékokat, romlandó ételeket, folyékony dolgokat, gyógyszereket, törékeny tárgyat, erotikus vagy pornográf tartalmú újságokat, eszközöket.

A két győri gyülekezetben a gyerekeknek 320, az időseknek 80 karácsonyi csomag készül – tudtuk meg Lentulai Attilától, a pápai református egyházmegye esperesétől. Az időseket az ünnep előtt a nőszövetség tagjai látogatják meg az ajándékokkal, illetve – az Egymás Terhét Hordozzátok Alapítvány jóvoltából – vásárlási utalványokkal. Adventben a szeretetotthonaikra is gondolnak a reformátusok, illetve szokás szerint a dunaalmási értelmifogyatékos-otthon lakóinak idén is gyűjtenek tartós élelmiszereket.

A hagyományos adventi jótékonysági vásár megrendezése mellett a lébényi evangélikus gyülekezet több mint egy évtizede süteményekkel és terményekkel kedveskedik a győri szeretetháznak. Koháry Ferenc lelkész elmondta: idén sem lesz másként, és emellett – lelki épülésként – december 18-án adventi orgonahangversenyre várnak mindenkit az evangélikus templomba.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kutyabarát az önkormányzat Győrszemerén

Számos utcára kitett kölyökkutyát találtak az elmúlt hetekben a községben. Egyiküket, a kis Pedrót,… Tovább olvasom