Kisalföld logö

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda 0°C | 7°C Még több cikk.

A szegénység kopogtat a régiségboltokban

Több az eladó, mint a vevő a régiségboltokban: egyre többen úgy szeretnék bevételeiket kiegészíteni, hogy értékesítik tárgyaikat.
Megnézné ezt a széket? Mennyit adna érte? - kérdezte a régiségboltost a hozzá betérő. Kiderült: ebédlőasztaluk mellől hozta el, otthon maradt kettő, az is elég, a harmadiktól megválna, ha pénzt kapna érte. A kereskedő viszont azt mondta, az ilyesmi eladhatatlan, ezért nem tudja átvenni.

Egyre többen mennek a régiségboltokba hasonló kéréssel és legtöbbször ugyanezt a választ kapják, manapság kevés az olyan vevő, aki valóban vásárolnivalót keresgél. Amit otthonról eladnának az emberek, ugyan régi, de általában nem antik, és egy-egy történet bontakozik ki mögötte, ami tükrözi: a szegénység viszi rá őket, hogy értékesíteni próbálják. Kellene az ára ennivalóra, víz- és villanyszámlára.

- Jobbára a szocialista érában készült porcelán- és réztárgyakat ajánlanak vevők eladásra. Ezek nem értékesek a régiségkereskedés szempontjából. Persze használhatók és így lehetne is értékük, de eladhatatlanok. Inkább keresett egy felkapott kortárs művész festménye, szobra, vagy az art deco, a szecessziós tárgy - mondta el Németh István, a Magyar Műtárgy- és Régiségkereskedők Országos Szövetségének vezetőségi tagja.

A teljes cikk itt olvasható:
http://www.kisalfold.hu/embargo/a_szegenyseg_kopogtat_a_regisegboltokban/2110913/

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Behajtott (volna) a tilosba

Győr - Olvasónk különös eset tanúja volt a minap Győrött, melyet megörökített és elküldött… Tovább olvasom