Kisalföld logö

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 11°C | 19°C Még több cikk.

A szegényebb falvakra is jut kulturális esemény

Győr-Moson-Sopron - Tovább folytatódik a megyei művelődési központ missziója, ismét tájoltatja kulturális programjait szerte a megyében. A kínálat elsősorban azon településeknek szól, ahol igény van, de pénz nincs a színvonalas előadásokra. A sorozat első állomása ma Veszprémvarsány.
Három évvel ezelőtt kezdődött a Bartók Béla Megyei Művelődési Központ (BBMMK) ingyenes tájoltatási programja. A Megyejárás kultúrával című programsorozat sikeresen pályázott a Nemzeti Kulturális Alapprogramhoz, és a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat is támogatásban részesíti a sorozatot. Az eddigi sikerekhez hasonlóan jövő májusig is számtalan esemény jut a részt vevő településekre. Tóthné Hajmási Izabellától, a BBMMK ügyvezető igazgatójától megtudtuk: a 2005-ben megkezdett sorozat során eddig 35 településre jutottak el kulturális programjaikkal.

–A 2008–2009-es évben huszonhárom faluban tudjuk megszólaltatni és megláttatni a magyar és egyetemes kulturális értékeket az irodalom, a népzene, a klasszikus zene, illetve a néptánc területén – tette hozzá az ügyvezető.

A tájoltatási program első állomásaként a Kisalföld Táncegyüttes műsorát tekinthetik meg ma a Veszprémvarsányi Művelődési Házban.
A tájoltatási program első állomásaként a Kisalföld Táncegyüttes műsorát tekinthetik meg ma a Veszprémvarsányi Művelődési Házban.

A sorozat első állomása ma lesz Veszprémvarsányban egy idősek napi ünnepséggel, melyen fellép a már több mint 30 éve sikeresen működő Kisalföld Táncegyüttes. A tánccsoport életét a hazai bemutatók mellett a rendszeres külföldi turnék teszik teljessé. A programsorozat második állomása vasárnap lesz Újrónafő falunapján. Ott az Akkordeon Zenekar lép majd fel. Az állomások között szerepel még többek között Répceszemere, Páli, Gönyű, Acsalag, Nyúl, Bogyoszló, Dunaszentpál és Vének is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb parkolók Marcalvárosban

Győr - Borkai Zsolt polgármester avatta fel tegnap a Marcalváros II. területén létesített 79 új… Tovább olvasom