Kisalföld logö

2017. 05. 26. péntek - Fülöp, Evelin 12°C | 21°C Még több cikk.

A szegély nem megoldás

Olvasói SMS: Az új Bácsai út Ladik utcai körforgalmánál nincs padka. Több autó is árokba csúszott, jó lenne intézkedni. Autós
– A szóban forgó körforgalom nagy átmérőjű – mondta a Kisalföldnek Máthé-Tóth Péter, az útkezelő szervezet tájékoztatásért felelős mérnöke.

– A csapadék elvezetése a tervek szerint az útpadkán keresztül, szikkasztó árokrendszerrel készült el. Amire az olvasó gondol, az a kiemelt szegély. Az ilyen rendszerben, amilyen az említett körforgalom, nem valósítható meg, összeférhetetlen. Ónos eső esetén a kiemelt szegély sem megoldás.

Olvasóink írták

 • 4. Prédikátor 2011. február 02. 11:46
  „Sceptic! Néha szállj le a gázról...”
 • 3. akrobata 2011. január 31. 10:40
  „Egyetértek kingelen-nel!”
 • 2. kingelen 2011. január 29. 21:13
  „Én naponta arra autózom, de még a fagyos úton sem csúsztam ki. Csak nem az a megoldás, hogy megfelelő sebességgel kell belemenni? A városban a többi körforgalomnál nincs lehetőség olyan hajtásra, mint amit ezen az úton lehet tapasztalni a körforgalmak előtt, talán ott azért nem csúszkálnak ki.”
 • 1. Sceptic 2011. január 28. 13:54
  „Kösz. És akkor mi a megoldás? Máthé-Tóth Péter megint hárít, de megoldást nem javasol. Tekintettel arra, hogy tucatnyi körforgalom van a városban, és az autók nem csúszkálnak ki mindegyikből, feltételezhető, hogy itt valamiféle tervezői nem-megfelelőség áll fenn, ami egy semmitmondó nyilatkozattól nem fog rendbejönni.
  Adott tehát a tény: van egy körforgalom, ami terv szerint épült meg. A gyakorlat megmutatta, hogy a terv rossz volt. Logikus lépés volna módosítani, nem?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

1400-an versenyeztek matekból Győrben

A győri Apor Vilmos Katolikus Iskolaközpont tizenhatodik alkalommal rendezte meg a második-negyedik évfolyamos gyerekek számára a Holenda Barnabás Matematika-logika Versenyt, amelyre ezúttal 1400-an jelentkeztek. Tovább olvasom