Kisalföld logö

2017. 01. 16. hétfő - Gusztáv -6°C | -1°C

A Széchenyi egyetem ösztöndíjasai

Alapítvány, céges és magánösztöndíjakat adtak át a legjobb győri egyetemistáknak szerdán.
A győri Széchenyi István Egyetem kiemelkedő tanulmányi eredményt felmutató hallgatói ebben a tanévben a Köztársasági és a tanulmányi ösztöndíj mellett - az Universitas-Győr Alapítvány szervezésében - tanévenként 20 "Győri Universitas", 2 dr. Klatsmányi Tibor – dr. Varga László, 2 Szemerey Loránd, 7 Horváth Ede és 1 Palotai Zoltán, félévente 15 zenekari, 10 Waberer’s és 7 Pannon Work ösztöndíjra pályázhattak. Kiváló tudományos, művészeti, kulturális és sport tevékenység alapján a Szenátus félévente 120 hallgató munkáját ismeri el.

A zenekari ösztöndíjakat a Zenei Alapítvány október második felében adja át.

Universitas Ösztöndíj

A személyi jövedelemadóból felajánlható 1% jelenti az Universitas Ösztöndíj forrását. Az elmúlt évi adóból 7 millió 351 ezer Ft-ot ajánlottak fel a támogatók.

Az Universitas-Győr Alapítvány első alkalommal 1999. őszén, ezúttal már 13. alkalommal adományozza tanévenként 20 főnek a 20 ezer Ft-os havi összegű, 10 hónapra szóló ösztöndíjat. Az alapítvány Universitas Ösztöndíjként eddig 260 hallgatónak 52 millió forintot folyósított. 1996-tól kezdődően – ekkor ajánlhattak fel első alkalommal a személyi jövedelemadó 1%-át az adózók – 117 millió Ft-tal gyarapodott az alapítvány rendelkezésére álló pénzforrás.

Universitas ösztöndíjas lett a tatabányai Aradi Csilla (jogász), a vámosszabadi Pintér Orsolya (jogász), a győrladaméri Trenyisán Máté (jogász), a szombathelyi Komp Bálint János (jogász), a győri Tüű-Szabó Norbert (jogász), az enesei Nagy Ildikó (jogász),a mátészalkai Czuh Szilvia (vezetés és szervezés MA), az öttevényi Bors Edina (nemzetközi gazdaság és gazdálkodás MA), a pápai Bodor Brigitta (logisztikai menedzsment MA), a bakonyszombathelyi Bikali Julianna (logisztikai menedzsment MA), a ravazdi Székely Nikolett (nemzetközi gazdaság és gazdálkodás MA), a dorogi Katona Renáta (vezetés és szervezés MA), a tatabányai Hegymegi Rita (logisztikai menedzsment MA), a győri Horváth Tímea (vezetés és szervezés MA), az ajkai Gyenese Mónika (gazdálkodási és menedzsment BA), a gyömörei Szabó Katalin (marketing MA), a szombathelyi Kocsis Marcell (előadóművészet klasszikus zongora BA), a budapesti Tagányi Eszter (előadóművészet klasszikus fagott BA), a szegedi Lipták-Pikó Zsuzsanna (előadóművészet klasszikus hegedű BA) és a budapesti Kalavszky Adriána (előadóművészet klasszikus ének BA).

Waberer’s Ösztöndíj

2001-ben indult a Waberer’s ösztöndíj. A névadó, Wáberer György egykor az intézmény hallgatója volt, ma a legnagyobb hazai szállítmányozási cég tulajdonosa és vezetője. Ezúttal 21. alkalommal veheti át 10 fő logisztikus-jelölt a havi 30 ezer Ft-ot jelentő, fél évre elnyerhető támogatást. Eddig 210 hallgató volt a cég ösztöndíjasa, s összesen 30 millió Ft-ot adományozott a cég e célra.

A cég ösztöndíjasa lett a répcelaki Csorba Tímea (logisztika menedzsment MA), a gencsapáti Horváth Dóra (logisztika menedzsment MA), a kunhegyesi Bódis Tamás (logisztikai mérnök MSc), a gencsapáti Pásztor Máté (logisztikai mérnök MSc), a fertődi Radics Katalin (logisztikai mérnök MSc), a kónyi Tóth Zoltán (logisztikai mérnök MSc), a polgárdi Kisteleki Péter (közlekedésmérnöki BSc), a pákozdi Koch Máté (közlekedésmérnöki BSc), a pásztói Mohácsik Gergely (közlekedésmérnöki BSc),és a csabacsüdi Oncsik Nóra (közlekedésmérnöki BSc).

Klatsmányi Tibor-Varga László Ösztöndíj

Az ösztöndíj forrása magánadomány. 2003-ban indult, idén 9. alkalommal adják át, most 2 fő építőmérnök-jelöltnek. A támogatás havi 25 ezer Ft, s 10 hónapra folyósítják. Eddig 30 hallgató kapott összesen 7 millió Ft-ot.

A Széchenyi István Egyetem két nagytekintélyű egykori professzoráról elnevezett ősztöndíjat a tatabányai Mórotz Gergely (építőmérnöki BSc) és a nőtincsi Nagy Márton (építőmérnöki BSc) veheti át.

Szemerey Ösztöndíj

Az intézmény egykori hallgatói közül Szemerey Loránd az első, aki magánvállalkozóként ösztöndíjat alapított, s első alkalommal az 1998/99-es tanévben adományozott két, arra érdemes mérnök-tanár szakos hallgatónak. Ezzel kívánja demonstrálni egykori intézménye iránti elkötelezettségét, s anyagilag is segíteni szeretné a kiemelkedően tanuló utódait a műszaki pedagógiai képzésben. Ezúttal már 14. alkalommal két műszaki szakoktató-jelölt veheti át a havi 30 ezer Ft-os, 10 hónapra szóló támogatást. Szemerey Loránd az ösztöndíj-program átalakításától, 2005-től 14 fő részére összesen 5 millió Ft-ot adományozott.

Szemerey ösztöndíjas lett a zalaszentlőrinci Mihályi Szabolcs (műszaki szakoktató) és a nagyigmándi Sebestyén Tímea (műszaki szakoktató).

Pannon-Work Ösztöndíj

A Pannon-Work Ösztöndíjat 2006-ban alapította, s azóta adományozza a győri Pannon-Work Iskolaszövetkezet. Tízedik alkalommal adják át a támogatást, ezúttal 7 fő részesül a fél évre folyósított, havi 10 ezer Ft-os ösztöndíjban. Eddig 55 hallgató volt a cég ösztöndíjasa, s ez mintegy 3 millió Ft-os programot jelent.

A tanév első félévében a Pannon-Work ösztöndíjasa lett a győri Sebők Melinda (gazdálkodás és menedzsment BA), a csornai Karakai Nóra Anna (logisztikai menedzsment MA), az ikervár Szabó Ildikó (nemzetközi gazdaság és gazdálkodás MA), a komáromi Szalay Linda (környezetmérnöki BSc), a kisbajcsi Szili-Kis Ádám (jogász), a győri Schwartz Regina (marketing, angol nyelven MA) és a városlődi Novák Dóra (szociális munka BA).
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elkészült a térség üzleti, innovációs központ terve a Fidibe projektben

Győrben, a Nyugat –Pannon Regionális Fejlesztési Zrt. által szervezett workshopon mutatták be… Tovább olvasom