Kisalföld logö

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 12°C | 23°C Még több cikk.

A szatír második akasztása

Az előzetes fogva tartásának elrendelését követő öngyilkossági kísérlete után csütörtökön újból – ezúttal is sikertelenül – felakasztotta magát a több nő megtámadásával és rablással gyanúsított győri szatír.

Illusztráció
Mindenképpen el akarja kerülni a felelősségre vonást a 26 éves győri R. Attila, aki ez év márciustól augusztusi elfogásáig – az eddig ismert adatok szerint – tizenegy alkalommal követett el szemérem elleni bűncselekményt Ady-, Marcal- és Nádorváros területén. A férfi tegnap délben, míg előzetesben lévő zárkatársai a fogdaőrök kíséretével a főkapitányság „sétáltatójában" levegőztek, az ágy lepedőit csíkokra tépkedte. Majd miután a darabokat összekötözte és a zárka rácsán rögzítette, felakasztotta magát.

Az elkövető fantomképe
Tettét – még időben – a sétáról visszaérkező társak fedezték fel, majd az őrök levágták a kötélről. R. Attilát a rohammentő a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház intenzív osztályára szállította. Jelenleg ott ápolják, megfelelő rendőri őrizet mellett. A férfinek nem ez volt az első öngyilkossági kísérlete. A Kisalföld augusztus 21-i számában beszámoltunk róla: az előzetes fogva tartás elrendelésének napján R. Attila a térdig érő nadrágjából kifejtett három műanyag zsinórt, azokat összekötötte, s a bukóablak fogan tyújára kötötte. A radiátorra állt, nyakára tette a hurkot és leugrott. A zajra felébredtek a társak és vállukon tartva várták meg, amíg az őrök bemennek és levágják. A győri szatír néven köztudatba került, s rablásért kiszabott szabadságvesztéséből az év végén feltételesen szabadult férfi így akart meg szabadulni kétszer is az akár tíz évet is elérő büntetésétől.

A szatír tettének elkövetései során célját sohasem érte el, mert vagy a sértett ájult el a karjai között (egyik áldozata így súlyos koponyasérülést szenvedett), vagy egy ablakból kikiabáló lakó, esetleg kutyaugatás ijesztette el.

Kapcsolódó cikk
A halálba akart menekülni a szatír

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két új könyv

A Nyugat-Magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Tanítóképző Főiskolai Kara két új kiadvánnyal… Tovább olvasom