Kisalföld logö

2018. 01. 24. szerda - Timót -1°C | 6°C Még több cikk.

A szándék nem elég

Győr - Balogh József, a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács elnöke közleményben tudatja: a Most nem épül a Sokoró–Kajárpéc út címmel közölt csütörtöki tudósítás sajnálatos példát mutat egy hasznosnak tűnő cél szakmai előkészítetlenségből adódó kudarcának.
Röviden így összegzi: A jó szándék körültekintő előkészületek nélkül semmit sem ér.

Az elnök ezt követően így folytatja: „Az összekötő út régóta óhajtott megépítésére tett első érdemi lépés a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács 2007. május 23-i ülésén történt. Ott az érdekeltek kezdeményezésére a Győr-Moson-Sopron Megyei Területfejlesztési Tanács indítványára a Győr városkörnyéki utak már leegyeztetett felújítási keretéből átcsoportosítva került javaslatba a kormány felé 270 millió forintos költségbecsléssel. Sajnos, érdemi tervek, hatósági egyeztetések nélkül.

A kormány 2007. július 25-én továbbfejlesztésre javasolta az indítványt, most már 744 millió forintos költség-előirányzattal. Az előkészítéssel az új utak építését szervező Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.-t bízták meg azzal együtt, hogy 2008. december 15-i támogatási-szerződés-kötési határidőt jelöltek meg jogvesztő hatállyal. Az előkészítő munka érdemben csak ezután kezdődhetett. Hosszú, alapos felmérő munkával 2008. év végére elkészült a környezeti hatásvizsgálati és az egységes környezethasználati engedélyezési terv. Ezt egyébként az elsőfokú hatóság 2009. február 18-án elutasította, tekintettel arra, hogy az elkészült út nyomvonala a Natúra 2000-es területen haladna át. Mivel a kormány által megjelölt szerződéskötési határidőt megközelítőleg sem sikerült tartani, az eredményezte minap a 2007-es kormánydöntés visszavonását" – zárta közleményét Balogh József.

Olvasóink írták

 • 3. pampus 2009. március 06. 11:05
  „Tehát nesze semmi fogd meg jól! Az rávall az MSZP-s hozzá nem értéshez! Majd megint lesz egy terv és megint emelik a milliókat és majd megint nem lesz belőle semmi! De miért is lenn ez másként? Felelős beosztás csupán azért van, hogy ennek megfelelő díjazást tudjanak felvenni az arra érdemtelenek! Felelősséget meg hírből sem ismerik és úgy mint a felelősségre vonást! Ez az igazi banánköztársaság elve!”
 • 2. upho 2009. március 06. 09:13
  „Ha jol ertem (mert elegge zavaros) akkor a NIF Zrt. (allami tulajdon, mszp) eredmenytelen munkajat utasitotta el a birosag (mszp), amirol balogjoska (mszp) tudosit. nincs vadaskodas, nincs ellenzek kopkodese, csak mardoso oszinteseg. ez osszezavar :-)”
 • 1. aTibi 2009. március 06. 07:11
  „Balogh folytatja ámokfutását!
  Városunknak csak kárt okozott, --- beállítva magát jótevőnek!
  Nehogy valaki az ipari parkkal jöjjön!
  Azzal,hogy ő és bandája mindent eladott a zsidó multiknak, ezáltal tönkretették Győrt és Hazánkat!
  Hol vannak gyáraink? --lerombolták őket! kinek a segítségével?
  -----a Magyarországon tartózkodó komcsi-zsidók segítségével!
  Miért rombolták le?-----azért,hogy a multi zsidóktól függjünk!
  Ez hivatkozik valamire is? ----nincs jogában! --egyszer neki is elkel számolni gaztetteivel!
  Soha nem tett a Győriekért csak a komcsi bandájáért!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mi lesz a nem fizetőkkel?

Győr - A társasházakban felhalmozott vízdíjtartozások váltották ki a legnagyobb érdeklődést a… Tovább olvasom