Kisalföld logö

2017. 08. 23. szerda - Bence 14°C | 22°C Még több cikk.

A szakma új esélyt jelenthet a sodródó gyerekeknek

Győr - Sokan amolyan fekete báránynak tartják azokat a gyerekeket, akik le- vagy kimaradnak a hagyományosnak tartott oktatási intézményekből. Pedig nekik is jár még egy esély, s erre Győrben minden támogatást megkapnak az Eötvös József Általános és Szakképző iskolában.

A kulcsszó a felzárkóztatás, ám erre – ha nagyon a szívünkre tesszük a kezünket – csak kevés a lehetőség. Éppen ezért jelentett különleges eredményt a győri Eötvös József Általános és Szakképző Iskola nyertes pályázata, miszerint a budapesti közoktatási közalapítvány felzárkóztatásra kiírt pályázatán 3 millió 200 ezer forintot nyertek. Jakabné Horváth Erzsébet igazgató elmondta, az összeg harmadát korszerű számítógéppark kialakítására költötték, emellett pedig OKJ-s virágkötő szakképesítést szerezhettek a vállalkozó szellemű diákok.

Sallai Leila, Balogh Anita, Pintér Brigitta és Lakos Krisztina is így szerezte meg a virágkötői oklevelet, szüleik is támogatták az elképzelésüket.

Ha sikerül, érettségi után munkába is állnak, a gyakorlat erre alapot, kapcsolati tőkét is jelentett a Komszolnál.

A diákok kertészeti alapismereteket tanulnak a Komszol dísznövényiskolájában. Fotó: Bertleff András
A diákok kertészeti alapismereteket tanulnak a Komszol dísznövényiskolájában. Fotó: Bertleff András

– A jövő a szakképzés és a felzárkóztatás – szögezte le Jakabné Horváth Erzsébet. – A 9. és a 10. osztályt egy évfolyamon végzik el azok a tanulók, akik valamilyen ok miatt az általános iskolától elsodródtak vagy épp egy szakképző iskolából év közben érkeznek hozzánk. Empatikus, szeretetteljes légkör veszi őket körül. Olyan módszerekkel próbálnak a diákok segítségére lenni, amelyek az iskolához kötik őket.

Ruzsa Hedvig igazgatóhelyettes hozzátette még, a pályázati pénzből a diákok az angol nyelv tanulásába is belekóstolhattak és számos, az oktatás terén használatos oktatási eszközt is beszerezhettek. Népszerűek a pályaorientációs foglalkozások, s két hazai kirándulás erejéig a szabadidő hasznos eltöltésére is futotta a pénzből.

Ahogyan a gyerekek nem mindennapiak, úgy sokat próbált nevelőkre van szükség az Eötvösben. Az itt tanítók legnagyobb sikerélménye, ha egy-egy gyereksors egyenesbe jön, s a kamaszkori kudarcokat követően a munkahelyükön és a családjukban is helytálló felnőttek köszönnek rájuk vissza az utcán.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Plüssmackók a győri börtönben

Győr - A fogvatartottak gyerekei plüssmackókat, más játékokat kaphattak édesapjuktól gyermeknap… Tovább olvasom