Kisalföld logö

2016. 12. 06. kedd - Miklós -6°C | 2°C

˝A szakma kiváló tanulója˝: már tanára haját vágja a diák

˝Ne a fodrásznak legyen a legjobb a frizurája, inkább a vendégeinek, abból látszik, hogy jól megy az üzlet, hogy jó szakember˝ – állítja a győri Ábrahám Izabella, aki kategóriájában megnyerte a szakma kiváló tanulója versenyt.

Aszimmetrikus, masni alakú kontyot fehér póttinccsel, szőke-narancs kompozíciót lila, bekócolt ˝pamacsokkal˝ készített versenymunkaként a győri Kossuth-középiskolában végzett diák, és férfi modelljének fején a kékesfekete alkotott kontrasztot a citromsárgával. ˝A szakma kiváló tanulója˝ cím mellett ˝A nap hajszíne˝ különdíjat is megkapta egy lilás-narancsos árnyalatokat felvonultató frizurával. Szerinte divatos a merész stílus, és azt javasolja, legyünk bátrabbak, színesebbek, élvezzük a változatosságot hajviseletünkben is. Nemcsak ötletei elismerésre méltók, tanára is vele vágatja a haját, ami azt bizonyítja, megbíznak a szaktudásában.

Lilás-narancsos fodrászfantáziával győzte meg a zsűrit Ábrahám Izabella a szakmunkástanulók legrangosabb megmérettetésén. Képünkön a nyertes és osztálytársának versenymunkái. Fotó: H. Baranyai Edina
Lilás-narancsos fodrászfantáziával győzte meg a zsűrit Ábrahám Izabella a szakmunkástanulók legrangosabb megmérettetésén. Képünkön a nyertes és osztálytársának versenymunkái. Fotó: H. Baranyai Edina

Egy fodrásztanulónak a művészettörténet, a vállalkozásvezetés terén is tájékozottnak kell lennie. Angolul vagy németül kell fogadnia egy vendég telefonos bejelentkezését, időpontkérését. Minderről Izabella is tanúságot tett a szakmai verseny során, sőt, egy szituációs feladatban kellett hajápolási, frizuraalakítási tanácsot adnia leendő vendégének.

Kiskora óta kedvenc elfoglaltsága a babák, barátai, rokonai hajának kreatív alakítása. Középiskolásként hamar megtanulta gyakorlatvezetőjétől, Pósa Józsefnétől, hogy ha fárasztó is a fodrász munkája, ezt sosem láthatják rajta.

˝Az a jó fodrász, aki mindig újat tud mutatni. Nem is lehet egy frizurát kétszer teljesen ugyanúgy elkészíteni. Ezért szeretem annyira a szakmám és mert gyakran láthatom, hogy ha egy hölgynek rendben van a haja, a kedve is jobb˝ – állítja Izabella.

Ábrahám Izabella
Ábrahám Izabella

Továbbra is szeretne minél több továbbképzésre, bemutatóra elmenni, hogy még rutinosabbá váljon, és reméli, hogy saját fodrászüzlete lehet.

Szaktanára, dr. Szombathelyi Péterné úgy véli, ilyen tanulóról álmodik minden oktató. Szerinte a diáklány szorgalmának, kitartó munkatempójának köszönheti sikerét és annak, hogy megfogadja a tanácsokat. Meggyőződése, hogy jó szakemberként keresett fodrászata lesz és ebben a diákversenyen szerzett győzelem is segíti.


Felszabadító siker

A Szakma Sztár Fesztivál keretében tartották meg nemrégiben a fővárosban a fodrásztanulók versenyének döntőjét is, ahova a benevezett 335 fiatalból 11 került be. Megyénket 3 diák képviselte, mindannyian a győri Kossuth Lajos Ipari Szakképző Iskolában végeztek. Sikeres szereplésüknek köszönhetően Pócza Frigyesnek és Mesterházi Mariettának sem kell vizsgáznia, máris felszabadultak: megkapták kitűnő szakmunkás-bizonyítványukat. A kossuthosok az elmúlt 3 évtizedben mindig bejutottak a döntőbe.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Segítő milliók a kárpátaljai óvodának

A megyei magánerdészek küldöttsége a napokban vitte el Kárpátaljára azt a kétezer eurós támogatást,… Tovább olvasom