Kisalföld logö

2017. 02. 21. kedd - Eleonóra 2°C | 9°C Még több cikk.

A szabálytalankodók is lassítják a munkát

Győr - Körülményesebben halad a felújítás a tervezettnél a Bajcsy-Zsilinszky úton. Az építők munkáját szabálytalanul parkoló autók hátráltatják. Pedig a tiltó tábla időben a helyén volt, s a hatóság is gyakrabban ellenőriz.

Lépésben haladnak a járművek a győri Bajcsy-Zsilinszky úton, az Aradi és Jókai út közötti szakaszon június 15. óta zajlanak a munkálatok és még két hét biztosan van hátra a befejezésig. A jobb oldal szinte kész, pár napja a bal oldalon építik a járdát, aztán újraaszfaltozzák az úttestet is. Elkelt már a felújítás, a Jókai út felé eső útszakaszon közlekedőknek minden tavasszal újabb 6–8 frissen keletkezett kátyún kellett átbukdácsolniuk. A munkák körülbelül 35 millió forintjukba kerülnek az adófizetőknek.

– A munkák megkezdése óta megállási tilalom volt érvényben előbb a jobb oldalon, aztán most a bal oldalon, ahol dolgoznak az útépítők – mondta a Kisalföldnek Máthé-Tóth Péter, az útkezelők tájékoztatásért felelős mérnöke. – A munka mégis lassabban halad, mert noha három nappal előbb kihelyeztük a tiltó táblát és eleinte a közterület-felügyelettel el is szállíttattuk a szabálytalanul parkoló járműveket, csak kevesen tartják be a korlátozást. Az útépítők hiába kérik a tulajdonosokat arra, hogy ne akadályozzák őket és ne állják el az utat a munkagépek elől, hasztalan a figyelmeztetés.

Hiába a tiltás, a szép szó, az átépítés alatt álló utcában mindig megpróbál valaki leparkolni. A kép még a felújítás első szakaszában készült. Fotó: K. Cs.
Hiába a tiltás, a szép szó, az átépítés alatt álló utcában mindig megpróbál valaki leparkolni. A kép még a felújítás első szakaszában készült. Fotó: K. Cs.

A Kisalföld is meggyőződött minderről, a helyszínen töltött húsz perc alatt több kocsi cselezte ki a kővágót, az építőanyagot szállító kisteherautókat és passzírozta be magát a szalagokkal elzárt területek közé. Egy sofőrt öt munkás is kért arra, hogy ne parkoljon le, mire rövid ideig gondolkodott, aztán megdöbbenésükre mégis megváltotta a parkolójegyét. Akkor állt csak el szándékától, amikor a Kisalföld megszólította...

– Jólesne egy kis együttműködés az autósok részéről – jegyzi meg szomorúan Máthé-Tóth Péter, aztán hozzáteszi: nem akarjuk lezáratni az utcát, mert ekkora forgalommal nem terhelhető meg a Virágpiac tér több hétig. Sajnos a vandalizmus is jelen van: egyik éjszaka a fákat körülvevő új szegélyelemeket rugdosták ki ismeretlenek, értelmetlenül új munkát adva a reggel kezdő útépítőknek…
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A legfőbb feladat az emberi lélek építése

Győr - Pappá szentelésének negyedszázados évfordulóját ünnepelte Berkes Gyula. Tovább olvasom