Kisalföld logö

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 22°C Még több cikk.

A szabadhegyi csatornabűz oka

Győr-Szabadhegyen, az Auróra utcában és a közvetlen közelében a körforgalomnál elviselhetetlen a bűz.
Győr-Szabadhegyen, az Auróra utcában és a közvetlen közelében található körforgalom környékén lakók mindennapjait már évek óta megkeseríti az utca elején lévő szennyvízátemelőből áradó bűz. Az utcában élők már többször tettek beljelentést a Pannon-Víz felé, ahol a probléma megoldására kaptak ígéretet. Idén épült egy „korszerűbb" szennyvízátemelő, ami az illetékesek szerint megszünteti a problémát, de nemhogy megszűnt volna, hanem rosszabbodott a helyzet. Nyár végére annyira tarthatatlanná vált a kialakult állapot, hogy elhatároztuk, közösen lépünk fel.

Több hete megtettem szokásos bejelentésemet a bűzzel kapcsolatban, ki is jött a szippantós autó. De vele egyidejűleg megjelent egy másik is, amely a szennyvízátemelővel szemközti aknába kezdte betölteni a Mol-töltőállomás szennyvizét – a kollégák szerint kétnaponta többszöri fordulóval történik a beszivattyúzás, ami már munka közben olyan szagot árasztott, hogy az utcában járók megkérdezték, hogy lehet itt ilyen bűzben élni. Nehezen.

Mára elfogyott az itt élők türelme. Sajnos a sok bejelentés ellenére sem történt érdemi változás, ami egy szakember szerint egy szagelszívó berendezés beépítésével megtörténhetne. Úgy tudjuk, már be is üzemeltek egyet lakossági „nyomásra".
Kérdezem én, tisztelt Pannon-Víz, mikor élhetünk mi itt az Auróra utcában emberhez méltóan?

A Pannon-Víz rt. üzemmérnökségének vezetője, Nyíri Lajos a felvetéssel kapcsolatban úgy tájékoztatta lapunkat, a társaság központi diszpécserszolgálatának üzemnaplójában rögzítettek szerint 2005. szeptember 22-én érkezett bejelentés a József Attila utcai szennyvízátemelő környezetében észlelt bűzzel kapcsolatosan. „A bejelentésre reagálva még aznap megkezdték a csatornahálózat dolgozói a tisztítást. A fent jelzett időpont óta újabb bejelentés nem érkezett társaságunkhoz az átemelő műtárgy kapcsán. Amennyiben újabb bejelentések érkeznek, úgy azok kivizsgálása is haladéktalanul megtörténik" – nyilatkozta Nyíri Lajos.

Az üzemmérnökség vezetője arról is tájékoztatott, hogy a szennyvízátemelő teljes szerkezeti és gépészeti felújítása 2005 júniusában fejeződött be. A felújítás során kúpos fenékkiképzéssel látták el az átemelőt, mely a kirakódásokat minimalizálja, megelőzve ezzel az esetleges bűzképződést. Az átemelő környezetében végzett esetleges szippantóürítéseket a társaság kivizsgálja.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyomában hurrikán és robbantás

Norbert bárhová utazik a szerencse elkíséri. A 33 éves fiatalember járt Madridban is a robbantás… Tovább olvasom