Kisalföld logö

2017. 09. 20. szerda - Friderika 12°C | 14°C Még több cikk.

A szabad strandhoz vihetik a kis Erzsébetet

Győr - A csütörtökön megkötött szerződés értelmében 2010 augusztusára állni fog az új győri Mosoni-Duna-híd a Vásárhelyi Pál gyaloghíd helyén. A polgármester a határidők betartását kérte a nyertestől.
Borkai Zsolt győri polgármester és a közbeszerzési pályázaton nyertes KSM–2008 Konzorcium képviseletében Németh Miklós, a Közgép zrt. elnök-vezérigazgatója tegnap sajtótájékoztatón írta alá az új Mosoni-Duna-híd tervezési és kivitelezési munkáiról szóló szerződést. Ennek értelmében a Közgép, a Strabag-MML Kft. és a Mahíd 2000 Zrt. 2010. augusztus 10-ig megépíti az új, 135 méter hosszú, Szigetet Révfaluval összekötő műtárgyat. A második és a harmadik ütemben, 2012. március 10-ig a csatlakozó úthálózat ki- és átalakítása történik meg. Körforgalom lesz a Rónay utca–Szövetség utca–Hédervári út, a Kálóczy tér–Egyetem tér kereszteződésben, a Petőfi híd szigeti hídfőjénél és a Rát Mátyás téren. Számos utat teljesen felújítanak, több helyre jelzőlámpák kerülnek, egyes szakaszokat pedig egyirányúsítanak.

A három cég bruttó 3 milliárd 236 millió forintért vállalta a munkát. Az összegben nincsenek benne a közműépítési költségek, amire egységárakat adtak meg, mert csak később derül ki, pontosan milyen beavatkozásokra van szükség.

A sajtótájékoztatón Borkai Zsolt hangsúlyozta: úgy számolnak, hogy a fejlesztés eredményeként csökken a belváros átmenő forgalma. Kijelentette: reméli, hogy XXI. századi minőségben, határidőre fejeződik be a beruházás. A cégek jelen lévő vezetői – Németh Miklóson kívül Vermesi Sándor (Strabag-MML) és Németh Imre (Mahíd) – erre ígéretet tettek, hozzátéve: referenciáik is garanciát jelentenek. Néhány példa: a Közgép nevéhez fűződik többek között a Megyeri híd szentendrei ágának építése és a budapesti északi összekötő vasúti híd felújítása. A Vegyépszer-csoporthoz tartozó Mahíd konzorciumvezetőként vett részt a szekszárdi Szent László híd és a dunaújvárosi híd munkálataiban, a Strabag pedig a győri Nádor aluljárót adta át.

A 16 méter széles új híd kétszer egy forgalmi sávval készül el, külön gyalogos- és kerékpárossávval. A cégek feladata nemcsak az építés lesz, hanem a „kis Erzsébetnek" becézett Vásárhelyi Pál gyaloghíd – amelynek helyére kerül az új építmény – elbontása és elszállítása is. A Kisalföld kérdésére Borkai Zsolt elmondta: végleges döntés még nem született arról, ezt hol állítják fel, de valószínűleg a szabad strand vagy a Szúnyog-sziget körüli területre kerül.

Olvasóink írták

  • 1. értelem 2009. március 13. 20:56
    „Azért nem tudom most örüljek vagy sírjak amiért a 21.-században egy 19.-századi követelményeknek megfelelő hidat építenek.Logika,gondolkodás?Vagy itt és most a fejlődés befejeződött?Olyan ez a hídépítés mint Széchenyi tér felújítása.Mindent a politikai céloknak vetnek alá.Szűk látókörü,pénzpocsékoló döntések.Hány igazi,született Győri vett részt a döntésekben?És mennyi vesz részt az építésekben?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Helyreállt a béke a drosztokon

Győr - Úgy tűnik, helyreállt a nyugalom a győri taxisdrosztokon: azok üzemeltetését az… Tovább olvasom