Kisalföld logö

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda 0°C | 7°C Még több cikk.

A Strabag építi meg az aluljárót

A győri Tihanyi Árpád úti aluljáró építésére kiírt pályázatot a legkedvezőbb ajánlatot tevő Strabag nyerte.
Kihirdették az eredményt: a győri Tihanyi Árpád úti aluljáró építésére kiírt pályázatot közbeszerzésen a legkedvezőbb (nettó 2,8 milliárd forint) ajánlatot tevő Strabag nyerte. 

A  győri Tihanyi úti (vasút alatti) aluljáró és környéke építését feszített ütemben, 2006. november végéig kell elvégeznie a Strabag Építő Rt.-nek. A cég a legkedvezőbb, legalacsonyabb összegű ajánlatot téve nyerte el a munkát közbeszerzési pályázaton – jelentette be tegnap sajtótájékoztatón Balogh József polgármester. A közbeszerzési eljárásra hat cég (köztük egy cseh illetőségű) nyújtott be pályázatot. A győztes ajánlata 2,8 milliárd forint, plusz tíz százalék tartalék keret és 25 százalék áfa.

Az aluljáró építésére pályázók árajánlataiban nagy volt a különbség, akadt cég, amely a munkákat nettó 5 milliárd forintért vállalta volna. Visontai Mátyás, a Strabag hídépítési vezetője az eredményhirdetés után elmondta: az ország legnagyobb építőtársasága minden olyan szakterülettel rendelkezik, amely a kivitelezéshez szükséges. A munkát a vasút alatti speciális mélyépítéssel kezdik, elsőként a műtárgy kiviteli terveit kell elkészíteni, és ennek kivitelezését is be kell fejezni 2005. június 20-ig.

A teljes beruházás (értve a kapcsolódó utakat, csomópontokat is) műszaki átadásának határideje 2006. november vége. Néhány jellemző szám az építkezés méretéről. Meg kell mozgatni 40 ezer köbméter földet, beépíteni 34 ezer köbméter vasbeton szerkezetet, 26 ezer négyzetméter szigetelést.

A közműkiváltás és -építés 1,6 kilométer hosszúságú csatornát, 500 méter vízvezetéket, 800 méter gázvezetéket, 4,5 kilométer villamos kábelt és 4,2 kilométer távközlési kábelt érint. Ki kell alakítani egyebek között 25 ezer négyzetméternyi zöldterületet... A kiviteli szerződést a város a győztes Strabaggal ünnepélyes keretek között várhatóan december 17-én írja alá.

ELŐZMÉNYEK >>

Aluljáró: befektetőt keresnek (2004-08-06) >>
Felújításra szorul a Baross híd (2003-10-10) >>

A fejlesztéshez új aluljáró kell (2003-09-10) >>
Hiányzik a fejlesztéshez szükséges pénz (2004-02-22) >>
Új győri belváros épül tizenhatmilliárdból? (2003-09-09) >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hipós vizet ittak a gyerekek

Öt győri gyermeket vittek kedden kórházba, akik a bölcsődében hipós vizet ittak. Szerencsére az alacsony koncentráció nem okozott náluk felmaródást, így miután tüzetesen megvizsgálták őket, hazamehettek. A gyerekek ebéd után éppen ittak vizet a győri Türr István Bölcsődében, amikor az egyik csoportban mind az öt lurkó hányni kezdett. Tovább olvasom