Kisalföld logö

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 14°C Még több cikk.

A sokszínűbb, élhetőbb időséletért

A győri önkormányzat évek óta keresi a lehetőségét annak, minél sokszínűbben és komfortosabban élhetnének az idősek akár az otthonaikban, akár a legkülönfélébb segítségnyújtás igénybevételével.
„A városvezetés jövőbeni irányvonala is ez" – hallottuk Somogyi Tivadar alpolgármestertől, aki arról tájékoztatott, a jövőben plusz száz fürdőbérletet vehetnek igénybe az idősek és az átmeneti gondozás területén pedig új helyeket alakítanak ki a Lepke utcában. Az alpolgármester kritikával illette mindazokat a kormányintézkedéseket: így a 13. havi nyugdíj elvonását, a gázár-kompenzáció megszűnését és az áfa-emelést, amely áttételesen a nyugdíjasokat sújtja, s amelynek kiegyenlítése így valamiképpen az önkormányzatokra hárul.

„Nem kis feladat ez, hisz közel 28 ezer 60 év feletti nyugdíjas él a városban, ebből 400-an 90 év felettiek, s önmagában ez a tény is egy másfajta látásmódot igényel" – hallottuk Páternoszter Piroskától, a népjóléti osztály vezetőjétől. Három éve elfogadta a közgyűlés az idősek körülményeinek jobbításáról szóló javaslatot, s évről-évre pénzt is rendel mellé. Így épült meg az Idősek játszótere, így újították fel a Barátság Parkot, de a tájékoztatón dícsérő szavak szóltak a nyugdíjasegyetemről is.

Csütörtökön újabb 100 (így összesen már 200 db) fürdőbérletet használhatnak a civilekkel együtt az idősklubok, közösségek, intézmények tagjai. A tartalmas időtöltést jelentő program (kiszámoltuk) összesen 52 ezer alkalmat jelent, – ezt állja a város.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az ünnepség közben bevetésre vonult a pannonhalmi esetkocsi

Még át sem vágták a szalagot, de az ünnepség közben már ki kellett vonulnia egy beteghez a… Tovább olvasom