Kisalföld logö

2017. 03. 23. csütörtök - Emőke 5°C | 19°C Még több cikk.

A Sokoró napfelkeltekor lett a legszebb fénykép - fotók

Liziczai Miklós felvétele lett a győztes a Kisalföldi Erdőgazdaság fotópályázatán.

˝A Kisalföld gyöngyszemei˝ természetfotó-pályázatot hirdetett nemrégiben a Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. a tájegység természeti szépségeinek bemutatására.

Összesen 368 érvényes kép érkezett 88 pályázótól. A beküldők többsége Győr-Moson-Sopron megyében lakik, de olyanok is akadtak, akik jóval távolabbról (Békéscsabáról vagy Szegedről) küldték el korábbi, nálunk töltött kirándulásuk egy-egy jól sikerül fotóját.

A dr. Alexay Zoltán fotóművész vezette zsűri a fotók technikai minőségén kívül a képek hangulatát, természetességét, összhangját és a pályázatkiíráshoz való illeszkedését is figyelte. A pályaműveket több forduló után szűkítették a legjobb 50-re: ezeket a döntős fotókat megtekinthetik a www.kisalfold.hu internetes portálunkon.

A győztes végül Liziczai Miklós "Reggel a dombok közt" című fotója lett, megelőzve Ponty István "Álomsziget" és Tálos Péter "Mesél az erdő" elnevezésű fotóját. A további sorrend: Németh András, Németh Gyula, Oszkó Ágnes, Borbély Márk és Liziczai Miklós (egy másik) pályaműve. Különdíjas Molnár István „Nézeteltérés" című alkotása lett.

Kisalföld gyöngyszemei - Az erdőgazdaság fotópályázata

A győztes Liziczai Miklós tíz éve aktívan, 2005 óta komolyabban fotóz. "A nyertes pályamű tavaly ősszel Sokorópátka és Gic között napfelkeltekor készült" – mondta Miklós, aki a Győri Fotóklub Egyesület alelnöke. "Az
Audiban dolgozom, s hétvégente próbálok néhány órát `ellopni´ a szabadidőmből, amit fotózással tölthetek.

Ahhoz, hogy jó felvétel készüljön, kell valami többlet: erre áldozni kell. Fotóztam már mínusz húsz fokban Sarródon, vagy indultam éjfélkor Győrből a bajor erdőkbe, hogy napfelkeltekor érjek oda. Sok mindenre hajlandó vagyok, az áldozatokért egy-egy jól sikerült felvétel kárpótol" – mondta.

 A nyeremény. A pályázat fődíja egy 30 ezer forint értékű, fotóüzletben beváltható vásárlási utalvány. A 2–5. helyezettek értékes könyv- és tárgyjutalmat kapnak. A legjobb nyolc kép beküldőjének egy közös fotós kirándulást szerveznek a „szigetközi alkotótábor" helyszíneire. A különdíj egy 48 ezer 900 forint értékű természetfotós-lessátor.


Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hosszabb lesz a győri Könyvszalon

A vidéklegnagyobb könyves eseményét október 25. és 27. között rendezik. Tovább olvasom