Kisalföld logö

2017. 06. 28. szerda - Levente, Irén 22°C | 33°C Még több cikk.

A siker receptje: tisztesség és precíz munka

Kinevezték és beiktatták az új győri tűzoltóparancsnokot: Dr. Kuti Rajmund szerint a pályázatokat kihasználva fejleszteniük kell.

„Hullámos László ezredes sikeres paranacsonkként vonulhat nyugdíjba" - hangzott el a mai állománygyűlésen.

Ünnepélyes állománygyűlésen búcsúzott el, s adta át a csapatzászlót ma Hullámos László győri tűzoltóparancsnok utódjának, Dr. Kuti Rajmundnak. A nyugállományba vonult ezredes munkáját elsőként Simon Róbert Balázs alpolgármester méltatta, kiemelve, hogy a városi tűzoltóság kollektívája 2007-ben Pro Urbe díjat kapott. Sallai Péter megyei katasztrófavédelmi igazgató elmondta: az utóbbi években a győri óriásberuházásokra a tűzoltóságnak is fel kellett készülnie.

„Tisztesség, becsület, precíz szakmai munka az, ami előre visz egy szervezetet, s sikeressé teszi annak vezetőjét. Hullámos László sikeres parancsnokként vonulhat nyugdíjba" – mondta. A leköszönt ezredes szerint a tűzoltóknak jó kiképzésre, felszerelésre, s megfelelő pihenőhelyiségre van leginkább szükségük. „Nekünk mindez rendelkezésünkre állt" – mondta, majd kollégáinak adott tanácsot.

„Minden beavatkozás előtt gondoljanak arra, hogy életüket csak kölcsönkapták, s egyszer vissza kell adniuk. Azt kívánom, hogy hosszú idejű legyen ez a kölcsön" - intett óvatosságra.

A ünnepélyes állománygyűlésen kinevezett és beiktatott Dr. Kuti Rajmund – aki Győr komplex védelmi tervét is összállította – a gondokról is beszélt. „A gépjárműveink rendkívül igénybevételnek vannak kitéve, a magasban végzett tűzoltáshoz és mentéshez szükséges emelőkosaras jármű és a gépjárműfecskendő nem működik megbízhatóan, a laktanya állapota leromlott" – mondta. A feladatok között a fűtéskorszerűsítést, az energiafelhasználás csökkentését, s kapcsolatrendszer bővítését is említette. Szeretnék kihasználni a pályázati lehetőségeket, ehhez minden támogatásra szükségük van. „Az állomány fiatalodott az utóbbi években, de fontosnak tartom a tapasztalt kollégák megtartását" - tette hozzá.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiengedték az előzetesből a hegyeshalmi gyilkosság felbujtóját

Szabadlábon távozhatott kedden, kevéssel tizenkét óra után a Győr-Moson-Sopron Megyei Bíróságról az a J. Zs., akit délelőtt hat és fél év börtönre ítéltek első fokon. Tovább olvasom