Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

A sértettet is ellenőrzik a rendőrök

Nem kell meglepődni, ha valaki sértettje egy súlyos bűncselekménynek, a rendőrség őt is ellenőrzi, hogy ˝ül-e˝, amit mondott.

Ha igen, azt a szálat elvetik a nyomozók. Az elmúlt évben is több alkalommal akarták félrevezetni a hatóságot.

Mint megírtuk, fegyverrel rabolta el tulajdonosától Suzuki Swift személyautóját a 32 éves pécselyi M. Péter, majd délután azzal a járművel ment kirabolni a pannonhalmi benzinkutat. A második rablás után 14 perccel a rendőrség elfogta a gyanúsítottat.

Minden komolyabb bűncselekménynél a rendőrség a sértettet is ellenőrzi, vajon állhatott-e érdekében bűncselekménynek feltüntetni a történteket. A csütörtöki kettős fegyveres rablásnál első körben a Suzuki tulajdonosát is ˝ledolgozták˝, ugyanis egy 300–500 ezer forint közötti értékű, 11 éves autót nem igazán szoktak elrabolni.

A Pannonhalmán elrabolt pénz és a gyanúsított két fegyvere. Fotó: Bertleff András
A Pannonhalmán elrabolt pénz és a gyanúsított két fegyvere. Fotó: Bertleff András

Miután a nyomozók meggyőződtek róla, hogy biztosítási csalás gyanúja nem áll fenn, az autón törlesztőrészlet sincs már, valamint a jármű tulajdonosát a munkahelyén becsületes, megbízható embernek, jó munkatársnak tartották, elvetették ezt a szálat. Természetesen ezzel párhuzamosan a többin haladtak, például azon, ha nem az autó értéke miatt rabolhatta el az elkövető, akkor feltehetően bűncselekménynél akarja felhasználni a Suzukit.

A győri kapitányságon számos olyan ál ˝autólopásra˝ derítettek fényt, amelynél a jármű nem is volt ott, ahonnét állítólag elvitték. Kiderült, hogy tulajdonosaik – közöttük egy tinik körében rajongott énekes – a biztosítótól akarta felvenni az autó ellenértékét. Voltak olyanok, akik nem tudták fizetni a kocsi törlesztőrészletét, s így akartak kibújni a bank szorításából.

Tavaly két ˝komoly˝ bűncselekmény miatt kezdett nyomozni a rendőrség. Év elején egy iskolás fiú akarta félrevezetni a rendőröket. Végül kiderült, nem tetszett neki az iskola, ahová járt, azért agyalta ki megverésének és kirablásának történetét. A srác magát sebezte meg, hogy hihető legyen a meséje.

Júniusban egy fiú ˝megverve˝ ment iskolába, ahonnét tanára vitette kórházba enyhe agyrázkódással. A nyomozók adatgyűjtésekor furcsa dolgokat derítettek ki. A buszpályaudvaron szemtanúk cáfolták, hogy a fiút bárki is megverte volna, viszont más hasonló korúakkal verekedett. Semmilyen idegen támadás nem érte a srácot, csupán a verekedést így akarta leplezni.

Olvasóink írták

 • 6. gyagyástóni 2010. január 12. 19:03
  „Ez csak az ért történik, hogy ne tégy feljelentést, hogy javuljon a statisztika.”
 • 5. janika 2010. január 12. 15:57
  „Ha Ti kedves olvasótársaim újságírók lennétek és, ha rendőrségi híreket kellene, írnotok Ti sem írnátok mást, mint az újságírók ma írhatnak..”
 • 4. lótusz 2010. január 12. 10:24
  „anyósomhoz egyszer betörtek, kinézték egyedül volt és nehezen mozog. fél napjára ment ki a rendőrség holott ha időben mennek a tettes talán nem jut messze. mégegyszer bementek hozzá cigányok. kutattak a lakásában.undorító hogy ezek mindent megtehetnek.”
 • 3. matezsu2 2010. január 12. 10:06
  „2002 -ben láttam ahogy a házból ahol akkor 78éves anyám lakik kijön 3 férfi csomagokkal, és beül egy ott várakozó autóba. 3 háznyira voltam onnan . Azonnal az autó tipusát rendszámát néztem, 2perc múlva a helyszínre értem, és láttam, h a szobaablak nyitva, és azt is, h kb mit vittek el, a párnahuzatot lehúzva abba csomagolva herendik, kristályok. Azonnal hívtam a rendőrséget, és szín tipus rendszám alapján jelentettem az esetet. Kb 4óra múlva kijöttek a rendőrök. Aznap volt a Móri rablás az autókat úton útfélen igazoltatták. Vajon mért nem akadtak ők fenn ezeken az ellenőrzéseken??? Ezután be kellett mennünk a rendőrségre du4- este9-ig vették fel a jegyzőkönyvet. Még vagy 3-szor vettek újlenyomatot az összes családtagtól. Természetesen ezzel le is zárult az ügy. Azóta semmi értesítést semmit nem kaptunk. De mi voltunk az elsőszámú gyanúsítottak???????!!!!!!!!!!”
 • 2. szocdem 2010. január 11. 14:38
  „Jó ez a cikk.:))))))))

  Olyan mosdatós, parasztvakítós fajta.. (sokan írtuk hogy ciki miért nem fogták el a rablót, miért követhetett el még egy bűncselekményt, amikor a szabálysértőket akár le is lövik néha ebben az országban..)
  Vagyis amig ellenőrzik a sértettet, a cikk sugalmazása szerint nincs elég ok arra hogy a tárgyat, amire a bejelentés szól megkeressék árkon bokron át...
  Ez mellesleg jogellenes is!!!!!!! Ilyet hogy lehet reklámozni a "közolvasók" előtt??? Botrány!

  "Miután a nyomozók meggyőződtek róla, hogy biztosítási csalás gyanúja nem áll fenn, az autón törlesztőrészlet sincs már, valamint a jármű tulajdonosát a munkahelyén becsületes, megbízható embernek, jó munkatársnak tartották, elvetették ezt a szálat."

  Reméljük még a "szál elvetése előtt" kiadták az azonnali körözését a kocsinak - a bejelentéssel egy időben! Akkor csak balfékek voltak a járőrök hogy nem találták meg, nem pedig ostobák...(ha hamis lett volna a bejelentés, a kocsi akkor is "bűnjel" és törvénybe foglalt kötelességük AZONNALl felkutatni!!!)”
 • 1. dominiim 2010. január 11. 14:37
  „Most már értem, hogy miért tartott a sértett 4 órán keresztül tartó kihallgatása !”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mellényért báloznak

A tüdőfibrózisban szenvedő gyerekeken segítő speciális, úgynevezett WEST mellényt egy éve vásárolta… Tovább olvasom