Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 2°C | 6°C Még több cikk.

A sátorban élő fiatal párt befogadta egy kollégium

Az egyik megyei kollégiumban augusztus 25-ig ingyen lakhat a múlt hét óta a Marcal II-n sátorban élő fiatal pár, Betty és Krisztián.

Hétfő, 13.00 - Ha csak átmenetileg is, de megoldódott annak a fiatal párnak a lakhatása, akik a múlt héten a Krúdy iskola mögött verték fel sátrukat.

A kisalfold.hu úgy tudja, hétfőn délután a fiatal pár az egyik megyei kollégiumba költözött. Az ingyenes, de átmeneti szállást augusztus 25-ig használhatja Betty és Krisztián.

A költözésben több győri és a Marcal II-n élő család segített a fiataloknak, egyikük még több élelmiszert is adott a párnak.

A fiatalok az átmeneti, kollégiumi szálláson
A fiatalok az átmeneti, kollégiumi szálláson


Előzmények - Betty és Krisztián sátorban lakik a Marcal II-n

Egy fiatal pár napok óta egy sátorban hajtja álomra a fejét a marcalvárosi panelrengeteg közelében. Az összes holmijuk szétázott a csütörtöki viharban. Képes riport.

A győri Krúdy Gimnázium mögött színes sátorra, néhány táskára, bőröndre és egy hűtőtáskára hívta fel figyelmünket több Olvasónk.

Sajnos, jól sejtettük: nem alkalmi sátorozásról van szó, egy fiatal házaspár, Szabó Krisztián és felesége, Betty itt éli a mindennapjait, s hajtja fejét álomra. Akkor is, amikor villámlik, dörög az ég, s óriási cseppekben hull az eső.

Sátorban élnek Marcalvárosban. Fotók: Cseh Róbert.

"Nincs sok mindenünk, de az a kevés nagyon elázott"

"Csütörtök este elkapott minket a zivatar: nincs sok mindenünk, de az a kevés nagyon elázott" – elevenítette fel a csütörtök estét a 29 éves Betty, miközben Krisztián már-már túl akkurátusan rakosgatni, tisztogatni kezdte a holmijukat.

Utóbbi pillanatképből tán jól látszik, hogy szó nincs alkoholistákról, emberi mivoltukról megfeledkezett hajléktalanokról – egyszerűen két szerencsétlen sorsú, önhibájukon a lejtőn egyre mélyebbre csúszó fiatallal állunk szembe.

"Így aztán nem tudtuk az albérletet sem fizetni"

"Élelmiszer eladóként végeztem, Győrben sokáig dolgoztam is egy diszkontboltban. Innen az utam egy illatszer-kereskedésbe vezetett, de a főnök felszámolta a vállalkozását.

Sajnos, mivel a papírjaimat csak késve kaptam meg, nem tudtam sem új munkahely után nézni, sem munkanélküli segélyt kérni. Így aztán nem voltunk képesek az albérletet fizetni. Egészen pontosan a főbérlő kis haladékot sem volt hajlandó adni" – halljuk Bettytől a lassan már-már átlagosnak mondható helyzetet.

(Pár hete írtunk arról a Bezin élő családanyáról, akit a Pannon Baromfitól küldtek el, s szintén azért került - többek közt - bajba, mert a cég csak késve adta ki a papírjait.)

Embernek nevezhető az ilyen alak?

Kicsit segítünk Olvasóinknak az elhangzottak értelmezésében: ez a fiatal pár azért került egy sátorral az utcára, mert a főbérlőjük nem bírta ki, hogy 2-3 héttel később fizessék ki az albérletet és a rezsit.

Ebből úgy is vita lesz a hozzászólásoknál, de jelensorok írója nem biztos benne, hogy embernek nevezhető az ilyen alak. 


Ha bárki bármivel tud segítséget nyújtani Bettynek és Krisztiánnak, akkor a 20/374-8019 számon eléri a sátorban élő lányt és férfit.


"Legnagyobb örömünkre augusztus 9-től munkába állhatok"

Krisztiánnal öt éve alkotnak párt; a fiatalember súlyos vesebeteg így legfeljebb csak alkalmi munkákat vállalhat.

"Jelenleg havonta 15 ezer forintból gazdálkodunk, de augusztusban kapunk egyszeri gyorssegélyt a győri önkormányzattól, s legnagyobb örömünkre augusztus 9-től munkába állhatok a győri Szociális Foglalkoztatóban. Ha minden igaz, Krisztiánra is számítanak majd itt" – folytatja Betty.

"Egy háromgyermekes anyuka még mos is ránk"

Nagyon is embernek nevezhetők viszont azok a Marcal II-ön élő lakók, akik nap mint nap foglalkoznak, ételt visznek, s már-már vigyáznak Krisztiánékra. (Felvételeinken jól látszik, hogy ott jártunkkor is páran segítettek, s épp egy nagyobb sátrat vertek fel. Sőt, húslevest is vittek ebédre.)

"Rendkívül jól esik, hogy emberszámba vesznek bennünket, figyelik a holminkat, s egy háromgyermekes anyuka még mos is ránk" - mondja búcsúzóul csillogó szemekkel Betty.

A cikkhez a hozzászólási lehetőséget felfüggesztettük.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Biztonságosabb lesz a Pápai út

A megyeszékhely idén 800 millió forintot költ lakóutcák felújítására. Tovább olvasom