Kisalföld logö

2017. 06. 24. szombat - Iván 18°C | 33°C Még több cikk.

A roncsautókat megéri leadni: ha viszik, az drága

Együttműködési megállapodást kötött a győri önkormányzat és az Alcufer kft. a roncsautók elszállításáról. Ezentúl akár tíz nap alatt elvihetik a közterületen hagyott, közlekedésre képtelen járműveket.

A tulajdonos jobban jár, ha maga adja le.

Jogszabályi változás következtében az elmúlt hat hónapban nem szállíthatták el a közterületeken hagyott roncsautókat Győrben. Ez a helyzet tegnaptól megoldódott, mivel együttműködési megállapodást kötött az önkormányzat és az Alcufer kft.

Az eseményen Németh Zoltán alpolgármester elmondta: az elmúlt hónapokban nagyon sok bejelentést kaptak – főleg a lakótelepekről – a parkolókban hagyott romos állapotú, üzemképtelen járművekről. Ez a lakók számára nemcsak parkolási gondot jelentett, de a gazdátlan járművekben olykor fiatalok randalíroztak. A jogszabályváltozással ezentúl a korábbi 30 napos elszállítási határidő tíz napra rövidül. Az alpolgármester kiemelte: győri céggel, az egyik legnagyobb adófizetővel kötöttek megállapodást az áldatlan helyzet felszámolása érdekében, melynek tevékenységi köre illeszkedik a feladathoz.

Így járhatnak: A városháza parkolójában mutatták be, milyen lesz egy roncsautó elszállítása. Fotó: Krizsán Csaba
Így járhatnak: A városháza parkolójában mutatták be, milyen lesz egy roncsautó elszállítása. Fotó: Krizsán Csaba

A jogszabályváltozással ezentúl a korábbi 30 napos elszállítási határidő tíz napra rövidül.
Az Alcufer egyik ügyvezető igazgatója, Horváth Ferenc örömét fejezte ki, hogy vállalkozásuk hozzájárulhat a tiszta, rendezett városkép fenntartásához. A közhiedelemmel ellentétben a Reptéri út 2. alatti telephelyükön bontásra leadott személyautókért nem kell sokat fizetni, az adminisztrációs díjat is átvállalják, mivel fejlett hulladékhasznosítási rendszerük ezt „visszahozza". Igaz, az évi 30–50 autó nem igazán üzlet országos hálózatuk 430 ezer tonnás kapacitásához képest, de legalább szakszerű elbontásra kerülnek, így nem szennyezik a környezetet.

A városi közterület-felügyelet vezetője, Truka István hangsúlyozta: a gépjárművek tulajdonosait kiértesítik, és nekik mostantól jóval rövidebb idő, szűk egy hónap áll rendelkezésre, hogy a roncsot leadják.

Amennyiben ezt elmulasztják, továbbra is fizetniük kell a teljesítményadót, a kötelező biztosítást, és az elszállítás, tárolás több tízezres költségével is számolhatnak, ami bírósági úton behajtható.

Olvasóink írták

 • 3. csörcsil 2010. április 05. 17:11
  „Ennek nagyon örülök,de ne csak Győr hanem Mosonmagyaróvár is száljon be ebbe a projektbe.Itt is van jópár autó amit ha elszállítanának csak öröm lenne,és végre az új lakóparkok is amit csak a NYAKI féle pereputty vett meg is megtisztulna.Persze csak egyideig. Ember szine FEHÉR!!!!!!!!!!!!!!”
 • 2. Imcsi 2010. április 04. 13:32
  „Az elszállítást kiterjeszthetnék azokra az autókra is, amelyek úgy várakoznak szabálytalanul, hogy közben akadályozzák a forgalmat is!”
 • 1. enzof 2010. április 03. 13:14
  „Ady városban van 3 autó!!
  Azt is elvihetnék!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újváros megújítására pályázik Győr

A győri önkormányzat európai uniós támogatás elnyerésére pályázik Újváros rehabilitációjának… Tovább olvasom