Kisalföld logö

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett 0°C | 6°C Még több cikk.

A Rómer támogató megoldásokat keres

Győr - Sok más mellett költségcsökkentéssel, új pályázatok felkutatásával, támogatói kártya kibocsátásával szeretnék pótolni a kieső megyei milliókat a Rómer-házban.

Segítségként a civilek hétvégére művészeti fesztivált szerveztek.

Az elmúlt napokban számos megbeszélésen vett részt Hajnal Zoltán, a Rómer Ház Közalapítvány titkára. Így többek között a megyei közgyűlés elnökével is tárgyalt. Szakács Imre megerősítette: a megye – nehéz pénzügyi helyzete miatt – idén már nem tudja biztosítani az eddig folyósított 5 millió forintos támogatást, de a Rómer-ház Teleki utcai épületét a közalapítvány továbbra is minden térítés nélkül használhatja.

Ennek éves összege – a piaci árak tükrében – 10–11 millió forint lenne.
Hajnal Zoltán lapunknak elmondta: a kieső megyei támogatást többféle módon próbálják pótolni. Sok más mellett további költségcsökkentéssel, illetve újabb – elsősorban működési – pályázati források felkutatásával, amelyhez például a Mobilitás Nyugat-dunántúli Regionális Ifjúsági Szolgáltató Iroda szakemberei már ajánlottak segítséget. Az Art Mozi Egyesülettel együttműködve a filmes vonalon is remélnek újabb – például a diákok gyakoribb, igényes moziba járását szorgalmazó –, sajátos pályázati lehetőségeket, amelyek az országosan is jelentős Hrabal mozi ˝nyugodt˝ működését segítenék.

A rómeresek a győri civil szervezetekkel is tárgyaltak. Hajnal Zoltán ezzel kapcsolatban megemlítette, hogy a Rómer-ház a jövőben deklaráltan is jelentős szerepet vállal a megyeszékhely ifjúsági koncepciójának kialakításában, szolgálatában. Az alapítvány titkára szólt arról is, hogy Rómer támogatói kártya kibocsátását is tervezik, amellyel többszintű lehetőséget ajánlanának az intézménnyel rokonszenvező civileknek, cégeknek, vállalkozásoknak. Hajnal Zoltán megjegyezte: a tervezett támogatási megoldásoktól azt remélik, hogy a város sajátos kulturális intézménye tartani tudja az elmúlt évtized programkínálatának színvonalát.


Koncert a házért

A Rómerrel rokonszenvező, lelkes civilek mára, a magyar kultúra napjára, illetve holnapra, főként győri zenészek (többek között Bodriszatva, Colombre Band, Dániel Balázs, Kovács Zoltán, Németh Gergő, Cserefa, Romungró, Triász), irodalmárok (Hermaion Irodalmi Társaság), színjátszók (Import Impró) részvételével, filmvetítéssel (Halálkeringő, Slágerfilm) jótékonysági művészeti fesztivált szerveztek, amelynek bevételét a Rómer-háznak ajánlják fel.

Olvasóink írták

 • 2. hozzászóló1000 2010. január 26. 18:33
  „Vajon mennyit hozott össze az a sok támogató??? Lehet, hogy nem is olyan népszerű ez a Rómer?”
 • 1. gyene 2010. január 26. 14:09
  „Nem volt még elég a Rómer-házból?
  Miden áldott nap, ebből áll a sajtó!
  Az olvasók meg unják.... Miért is kéne támogatnuk???
  Az, aki szeretné támogatni, az menjen oda a pénztárcájával!
  Sőt´ vannak akik odajárnak, fényképezkednek, fizzessenek Ők!
  Az Ő munkahelyük megoldása a cél... vagy nem?
  Van fontosabb dolog is, amit támogatni kellene....”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A nemzet szellemi értékeinek ünnepe

A magyar kultúra örökséget, gyökeret, értékrendet, együvé tartozást, közösséget, erőt és büszkeséget… Tovább olvasom