Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 5°C Még több cikk.

A roma lagzinak nincs vége

Tizennyolc ember – úgy tűnik – hiába fut a pénze után, pedig állítólag megdolgozott érte. Képviselőjük a vajdát is, a roma kisebbségi önkormányzat vezetőségét is megkereste, hátha segítenek. A roma lagziról (Kisalföld, augusztus 30.) hónapok múltán is hallani lehet.
A győri B. István végzettsége szerint autószerelő, ám – ahogyan mondja – a vendéglátáshoz is ért. Ez idáig jó ismeretségi vagy inkább baráti szálak fűzték több pincérhez és felszolgálóhoz, könnyen összetrombitálta a személyzetet a legutóbb elhíresült roma lagzihoz. A nem mindennapi esemény kapcsán a szervezésben ugyancsak közreműködő szállító- és szervírozóirodát hárommilliós kár érte, képviselőjük ezt követeli.

Fizet vagy pereskedik?

Az örömapának néhány hét haladéka van, de szorítják az itthoni fizetnivalók is, hiszen a pincérek egy része is a pénzére vár. – Nyár óta nem tudok a munkatársaim szemébe nézni, szeretném, ha a Fábry-show- ban látott vajda ebben segítene – kérte lapunk segítségét B. István. – A vajda telefonon felajánlotta, hogy elrendezi a káromat, de nem mertem az egyeztetett helyszínen megjelenni. Attól tartottam, pénz helyett megvernek.

Tekintélyromboló feltételezés

A vajda elmondása szerint éjfél után mindenki azt vitt, amit akart, azt nem lehetett ellenőrizni. Az ominózus roma lagzin legalább kétezren voltak, és B. István, valamint az általa szervezett pincérek szolgáltak fel. A vajda itt tiszteletbeli vendégként volt jelen. A verés veszélyének a puszta említése is bosszantó, hiszen a vajda tekintélyét porig rombolná egy ilyen eset.
– Véleményem szerint emberi módon meg lehetne egyezni úgy, hogy ki-ki jól járjon – vélekedett a győri vajda.

A bíróság eldönti

Pádár László, a Cigányok Érdekvédelmi Szervezetének megyei elnöke ismeri a roma lagzi ügyét, ám kisebbségi elnökként nincs jogosultsága közbenjárni.
– Nincs pénz a kezemben – szögezte le az elnök. – Nem láttam a szerződést, nem is tudok róla, így a két egymással szerződő embernek kell elrendezni a kárt. A roma lagziból nem lehet politikát csinálni, hiszen családi ügyről van szó, amiben a hagyományok szerint az örömapának van kötelezettsége. Véleményem szerint a polgári peres eljárás döntő jelentőségű, ami persze időbe telik.
A Győri Rendőrkapitányság ismeretlen tettes (vagy tettesek) után folytatja a nyomozást, az örömapa – legalábbis úgy ígéri – december 23-i határidővel fizet. A feketén munkát vállalók a mai napig nem kapták meg a pénzüket, nekik feltehetőleg rossz emlék marad a lakodalom.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szabadlábon a vádlottak

Több mint kétéves előzetes letartóztatás után a bíróság szabadlábra helyezte E. Ferencet, annak a… Tovább olvasom