Kisalföld logö

2016. 10. 23. vasárnap - Gyöngyi 5°C | 15°C

A rendőrség a közbiztonságról kérdez Győrben - Válaszoljon!

Győrött és a város vonzáskörzetében több mint kétszáz helyen találkozhatunk a kérdőívekkel.
Rendőrségi kérdőívek

A lakosság biztonságérzetéről kíván objektív képet kapni a rendőrség azoknak a kérdőíveknek a kiértékelésével, amelyek a napokban kerülnek ki az ország lakosság által gyakran látogatott közintézményeibe. Győrött és a város vonzáskörzetében több mint kétszáz helyen találkozhat a kérdőívekkel az érdeklődő állampolgár.

A nyomtatványok mintegy ötven, főként vagyon- és közbiztonságra irányuló kérdéséket tartalmaznak.

A rendőrség kéri a lakosságot, hogy a kérdőívek kitöltésével, javaslataival, véleményével járuljon hozzá a rendőrség köz- és vagyonbiztonságát javító törekvéseihez!

Olvasóink írták

41 hozzászólás
 • 41. mák 2012. augusztus 01. 21:17
  „kapa6662 !
  Félreértettél. Nem azt mondtam,hogy nincs jogalapja a rendőrnek intézkedni a hangos egységekkel (kocsma,szórakozóhely) és fiatalokkal szemben. De !!! Friss élményként mesélek a szombat éjszakáról. Mint említettem ismerőseim között vannak rendőrök. Egyikük meélte,hogy dolgozott szomat éjszaka . Jött a nem kicsi eső. Ők és egy másik páros zárta a Gyepszél utcát és környékét,hogy az arra haladó autók ne tudjanak bejutni a területre és haladásukkal ne juttassanak még több vizet az pincékbe és udvarokba. A maradék páros pedig a Bisinger aluljárót zárta,nehogy a már bentlévő és elakadt autósok sorsára jussanak még többen. Ekkor jeleztek valahol egy házibulit, ami zavarta a szomszéd nyugalmát. Kis idő múlva újra telefonált az aludni nem tudó szomszéd,hogyha nem jönnek ki a rendőrök és hallkítják le a bulit,akkor az üsszes rendőrt feljelenti, Nem igazán sikerült megértenie,hogy épp nem érnek rá.

  festéktüsszentő !
  Én nem mondtam,hogy az Audiban dolgozók nem fáradnak el. De nem igazán hiszem,hogy vért izzadnak a munkájuk során és az pedig biztos,hogy a munkájukért megfizetik őket.”
 • 40. kapa6662 2012. augusztus 01. 11:05
  „Egyébként hasonló problémával kapcsolatban itt jelent meg a Kisalföld online-n :csak itt nempróbáról hanem csendháborításról van szó!

  itt vagyok: Nyitólap > Győr hírei, győri hírek > Rendőrt kell hívni, ha hangos a próba

  Rendőrt kell hívni, ha hangos a próba

  Mellettünk a Puskás Tivadar utcában lévő régi gyár helyiségeit különböző zenekarok bérlik. A környéken sok a kisgyerek és idős ember, akiket rendkívül zavar a pihenésben ez a lárma! - írja olvasónk.

  Hozzászólok!

  kisalfold.hu - 2012.07.18. 08:

  Egyik olvasónk a következő SMS-t küldte szerkesztőségünkbe: "Tisztelt Rendőrség, Önkormányzat, Illetékesek! Szeretnénk segítséget kérni egy lakóközösség nevében! Győrben, a Toldi utcában lakunk. Mellettünk a Puskás Tivadar utcában lévő régi gyár helyiségeit különböző zenekarok bérlik. Hétköznap délutan öttől este tízig, hétvégén délután egytől este tízig elviselhetetlen hangerővel gyakorolnak. A rendőrség mar volt kint, de a jelek szerint nem történt változás. A környéken sok a kisgyerek és idős ember, akiket rendkívül zavar a pihenésben ez a lárma! Milyen hatóságnál tudunk panaszt tenni és milyen formában? Egy Toldi utcai"

  A problémával dr. Lipovits Szilárd győri jegyzőt kerestük meg. ,,Mivel a panasz szerint több zenekar is próbál, s az időpontok is elég tágak, valamint a próbálókról sem áll rendelkezésre semmilyen adat, ezért mindenképpen azt javaslom, hogy a zavaróan hangos próba ideje alatt kellene a rendőrség intézkedését kellene kérni a lakóknak. A rendőr hivatalból megteszi a szükséges intézkedést, meg tudja állapítani a hangoskodók személyazonosságát, jogosult - a szabálysértési nyilvántartási rendszerről szóló 2012. évi II. törvény 195. paragrafusa alapján - csendháborítás szabálysértés elkövetése miatt szabálysértési eljárást kezdeményezni vagy 50 ezer forintig terjedő helyszíni bírságot maga is kiszabhat. A szabálysértés elkövetésnek megállapításához nem szükséges, hogy az indokolatlan zajokozás éjszaka történjen, és az sem, hogy a tevékenységre legyen zajterhelési határérték megállapítva, illetve azt bizonyítottan átlépje a zajokozó" - közölte dr. Lipovits Szilárd.”
 • 39. kapa6662 2012. augusztus 01. 10:59
  „36 mák
  Halkítsák le a szórakozóhelyeket, a hőbörgő fiatalokat stb,stb. 149. Csendháborítás

  195. § (1) Aki lakott területen, az ott levő épületben, vagy az ahhoz tartozó telken, tömegközlekedési eszközön, továbbá természeti és védett természeti területen indokolatlanul zajt okoz, amely alkalmas arra, hogy mások nyugalmát, illetve a természeti vagy a védett természeti értéket zavarja, szabálysértést követ el.

  (2) Az (1) bekezdésben meghatározott szabálysértés miatt a közterület-felügyelő, természeti és védett természeti területen a természetvédelmi őr és helyi jelentőségű védett természeti területen az önkormányzati természetvédelmi őr is szabhat ki helyszíni bírságot”
 • 38. Ambar 2012. augusztus 01. 09:42
  „Azt gondolom már régen rossz ha a rendőrség alakosságtól kér véleményt!Nekik kell igazán tudni és tenni azért hogy biztonságosabban élhessünk!Persze minden ember elsősorban az ő környezetében és érzi legjobban mi a valós helyzet.De a rendőrség úgyis általánosít és úgy dönt arról hogy mikor mit tesz.sokkal jobb lenne ha a városrészekben alakosság találkozna a rendőrrel és megismerhetné és még el is mondhatná észrevételeit.Ha személyes bizalmi viszony alakulna ki ,persze ehhez napi jelenlét kellene! Tudom most mondják de nincs annyi rendőr!de ez nem igaz mert amit én mondok nem nagy igény.Tessék megnézni ha valahol baj van a rendőrök tömkelege jelenik meg máskor meg kocsiban ülve többen furikáznak nem lehet tudni hol.persze véleményem egy a sok közül.De én azt érzem hogy nagyon rossz a közbiztonság és nem a statisztika a lényeg!Nincs tekintélyük!”
 • 37. festéktüsszentő 2012. augusztus 01. 08:31
  „Kedves mák!

  Tudod, az Audiban sem kérdezgetik ám a melóst, aki 8 órát ott áll a gépsor mellett, h
  Jajj, szegénykém, nincs elfáradbva, ha igen, pihenjen ám le nyugodtan, addig is hozok valami hüssítőt, vagy talán valami szendvicset. Nem kell kapkodni,majd meglesz az a munka valamikor.

  És tudod, ha engem a peremkerületben vegzál azért a hatóság, mert egy kocsi kavicsot, amit két nap múlva el is betonozok, leborítok a ház elé az utcára, akkor igen is menjen oda a csöveshez, és zavarja ki a likócsi erdőbe a saját mocskában henteregni. Vagy menjen oda az Újvárosban szocializálódott gyerekcsapathoz akik teleszotyizták, csulázták a buszmegállót. És addig ne engedje el őket, mig fel nem szedegettek a fukszos kis ujjacskáikkal, v ki nem fizették a takarítást. Mert őneki van eszköze ezeket a dolgokat helyre tenni.

  Itt a fórumtársakírják: Nem a halálbüntetés jelenti a visszatartó erőt, hanem a tudat, h nem lehetmegúszni a bűntetést.

  Igen, akkor a rendőr, ha csak 10 van akkor az a tíz, de kússzon-másszon, izzadjon-verejtékezzen! Tegye a dolgát. Őrizze a rendet.”
 • 36. mák 2012. július 31. 21:37
  „Ez nekem nagyon tetszik,mármint az eddigi hozzászólások.
  Hajléktalanokat küldjék el a padokról (közterület). Hová ?
  Ne azt lessék,hogy kit lehet délutánonként megbüntetni. Biztos,hogy azért állnak ott ?
  Halkítsák le a szórakozóhelyeket, a hőbörgő fiatalokat stb,stb.
  Ezek teljesítése után még maradjon idejük a kerékpárok, a lakások,gépkocsik, pincék,tárolóhelyek stb,stb őrzésére.
  Nem akartok tól sokat attól a kb 10 rendőrtől.aki az utcákat járja ??

  Gonzo ! Csak hogy válaszoljak a kérdésedre (mert ennek sem nézel utána,csak várod ,hogy helyetted más tegye meg), az engedélyeket mindig az Önkormányzat,azon belül is a Jegyző adja ki. Panaszt is ott lehet tenni és csak akkor fog változni valami.”
 • 35. szabov 2012. július 31. 21:00
  „Azt lehet tudni, hogy hol találhatók a kérdőívek? Inkább azokat dobálnák a postaládákba! Elvégre olyan a közbiztonság, hogy minden szórólapos és paplanárus bejut a házba.
  Tetszik a hölgy táskája!”
 • 34. Losba 2012. július 31. 17:17
  „...aztán mit akarunk a sündörségtől, mindegyikünk annak örül, ha elvesznek tőlük pénzt, nyugdíjat, mittudomén mit, azt ha mégis csinál valamelyik valamit, arra az a válasz, hogy miért velem foglalkoznak, miért nem azzal, vagy azzal...mert nekem azért ezt lehet...:))), majd a 100-120 ezret kereső sün csinálni fog valamit mi ? ... szerintem lesz..ja, és az a gond , hogy lehet meg is értem....ugyanúgy mint a szintén alulfizetett pl. pénztáros, az sem fog téged körülugrálni...ezek a fiatalok szerintem eltöltenek egy-két évet , mint akármelyik másik szakmába , azt lelépnek...ebből közbiztonság részünkre sose lesz, ezt meg a politikának, meg magunknak köszönhetjük...”
 • 33. Mankapunka 2012. július 31. 16:48
  „Fefe

  Az is látszik messziről,hogyha valaki nem tudja a kocsit kordában tartani. Sötét meg a te családod,hogy még szóhoz enged jutni itt.”
 • 32. acsali 2012. július 31. 14:41
  „Nem kérdezni, állandóan kint tartózkodni.!!”
 • 31. gonzo 2012. július 31. 13:17
  „11,kapa
  "Remélhető hogy talán valaki illetékes elolvassa és talán intézkedik."

  Arra várhatsz ítéletnapig...

  Régen Marcal 1-en laktunk,valami állat engedélyezte a volt Harmónia áruház területén szórakozóhelyek,kocsmák nyitását.Ami ott ment szombat és vasárnap hajnalig...az hagyján,hogy éjjel 2-ig nyitva vannak,de utána még vagy másfél móra míg a részeg csürhe elhagyja a területet.Rendőrség mindennapos volt akkoriban,persze ettől függetlenül sem aludt többszáz ember a környéken....hálistemn már elköltöztünk onnan,az új tulaj meg a másik oldalon alszik,így nem zavarja a jelenség:)

  Azt a Matáv-klubot én sem értem.Wazze kb 10 méterre van az ablakoktól a terasz!Ki engedélyez ebben a tetü városban ilyet????Belegondol az a félkegyelmű,hogy hány család nyugalmát vágja taccsra??Mondjuk Kisalfold Online utánajárhatna pl. ennek!Neveket kérünk!”
 • 30. bojtár 2012. július 31. 13:16
  „elmondom nektek a forgatókönyvet csak nehogy kitudódjon és eltűnjek:)
  A cél a teljes káosz a megfélemlítés a bűnöző,gyilkos réteg rászabadítása a becsületes emberekre ezáltal folyamatosan nyomást gyakorolnak rátok(mindenkire) nemsokára mint ,ahogy ki lehet venni akár itt is ,hogy az embereknek már kezd elege lenni abból,hogy már abszolút senki sincs biztonságba .Na már most ez a helyzet csak fokozódni fog egyre rosszabb lesz minden téren .Növekszik mind a személy mind a vagyon elleni bűncselekmények száma a pohár telik ,telik és erre várnak a kedves gyarmatosítók EU,IMF,FED,NOD.....hogy fellázadjanak az emberek és idehozzák a külföldi hadsereget és szétcsapnak mindent ez már bevett módszer sok országban alkalmazták és a háttérben mindig izrael és az usa van,csak ezt úgy fogják nektek a médiában tálalni,hogy az emberek érdekei miatt fog minden,de minden történni.A rendőrség csak egy része a tervnek ,de minden mindennel összefügg ami ebben országban történik kezdve az oktatástól az egészségügyi sorolhatnám hosszan csak más,hogy kellene nézni a dolgokat és egyből nagyon sok embernek kigyullad a fény az agyába,hogy uram isten ezek tényleg megcsinálják (igen ez a terv) ,de a harcot soha nem szabad feladni, utána kell olvasni ezeknek és ha valaki azt hiszi nekem valami vízióim vannak hát higgye én tudom amit tudok és bárkivel merek fogadni ,hogy nem adok 5-10 évet és ha tényleg olyan birka lesz a Magyar és ezt hagyjuk majd,hogy végigvigyék megcsinálják annak az eredményére beszámíthatatlan lesz.A perzsák már megkezdték a harcot”
 • 29. HarconaMarcos 2012. július 31. 12:33
  „Még csak annyit, hogy a győri rendőrkapitányságon senki sem hallott erről az új találmányról?! Valami internet, vagy ilyesmi. Kérdőív, kétszáz helyen - éljen a XXI. század! :-/”
 • 28. HarconaMarcos 2012. július 31. 12:28
  „Hm, van az a színvonal, amin jól esik ´liberálisozni´, tudom, hogy nekik teljesen felesleges mondani, de azért mindig megpróbálom. A liberalizmus, és az anarchia két teljesen különböző dolog. A bűnözés egy harmadik, a szexuális indíttatású bűnözés pedig egy negyedik. Nem szeretném a libsizőket azzal gyanusítani, hogy gyakran olvasnak bármit, de azért néha meg lehet próbálni! Hátha.
  ´Nem az a szabadság, hogy azt teheted, amit akarsz, hanem hogy nem kell megtenned, amit nem akarsz.´
  /Jean Jacques Rousseau/
  ...amúgy asszem ilyesmi már régebben is előfordult, még a szabadságszerető francia filozófusok előtt is.”
 • 27. DemonBill 2012. július 31. 11:51
  „*Bojtár* ez a történet azért nem semmi....Sajnos lehet,hogy a polgároknak kellene kezükbe venni a dolgot és tenni ellene,de akkor az meg önbíráskodás..... :( Még a fegyvertartási szabályok enyhítése se lenne jó mert akkor nem úszná meg az ember pár monoklival...Pedig végre kellene ezzel valamit kezdeni....SZÉGYEN ez a ramaty közbiztonság!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 26. bojtár 2012. július 31. 10:35
  „12 éves kislány megerőszakolásához vezettek a liberális törvények és a hatósági bűnpártolás

  Lincshangulat alakult ki a Zala megyei Dióskálon, ahol egy férfi megerőszakolt egy 12 éves kislányt - jelentette a Magyar Televízió híradója. A 37 éves férfi, aki korábban már volt büntetve nemi erőszak miatt, a helyi iskola tanévzáró ünnepsége után csalta magával a falu szélére a hazafelé tartó kislányt. Ott, a lovarda mellett megerőszakolta, és fajtalankodásra kényszerítette.
  A rendőrség pár órán belül elfogta férfit, aki azóta előzetes letartóztatásba is került. A Híradó szerint a faluban élő kisgyerekes családok körében lincshangulat alakult ki.
  A férfit 1998-ban két évre ítélték erőszakos nemi közösülésért, szabadulása után saját húga jelentette fel ugyanezért, de azt az eljárást megszüntették.”
 • 25. W118 2012. július 31. 09:32
  „Az már régen rossz,ha a Rendőrség nincs tisztában a helyzettel.
  Kint kéne lenni folyamatosan a közterületen gyalog,kerékpárral,stb.
  Aztán lenne elég élmény és tudásanyag az aktuális helyzetről.Ahh...”
 • 24. bojtár 2012. július 31. 09:30
  „http://szentkoronaradio.com/belfold/2012_07_28_devecseri-lincselesi-kiserlet-felvonul-a-jobbik-hvim-es-a-betyarsereg-is-5-en”
 • 23. gjozsi88. 2012. július 31. 09:30
  „Káoszőrség kackackac
  szolgálunk és védünk, csak épp kit

  Gondolom a felmérés végeredménye címoldalas hír lesz, melyből kiderül hogy a zemberek elégedettek a káoszőrség munkájával.
  A zemberek biztonságérzete kiválló, sőt átlagon felüli a megyében. Persze ezt mindenki el is hiszi, főképp a káoszőrség lesz eltelve a nagyszerű eredmények láttán. Mely a megyei közgyűlésen fogja elérni a csúcspontját, és midnenki egyhangulag felállva tapsol az eremények láttán.
  Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!”
 • 22. Alajos 2012. július 31. 09:06
  „Igazi nagy rablásból, gyilkosságból egyelőre még kevés (nekem nagyon sok!) van, és ezek sem maradéktalanul felderítettek. Fél várost felverő hajnali tivornyázásból rengeteg van, most már hét közben is, és egyre több. Szándékosan elsötétített rendszámtábla-világításból, sunyi koldusokból, zsivány szemű "hajléktalanokból" rengeteg van. Szerintem valahol itt kellene kezdeni; kezdő rendőr-kezdő gyakorlatozás.”
41 hozzászólás
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elöntötte a víz Nagyszentjánost - fotók

A heves késő délutáni esőzések miatt áll a víz a falu több utcáján, beteltek a vízelvezető árkok. Tovább olvasom