Kisalföld logö

2017. 08. 20. vasárnap - István 17°C | 23°C Még több cikk.

A rendőrgyilkos legkorábban 83 évesen hagyhatja el a fegyházat

Legkorábban harminc év múlva szabadulhat az a volt határőr, aki 2008 februárjában agyonlőtt egy intézkedő rendőrt Esztergomban - így döntött csütörtökön a Győri Ítélőtábla.

9 óra 56 perc - "Nem érdemes (újraéleszteni), fejbe lőttem..." 

Boros Miklós két évet ült előzetes letartóztatásban, tehát legkorábban 83 évesen hagyhatja el a fegyházat.

A Győri Ítélőtábla helybenhagyta a Komárom-Esztergom Megyei Bíróság ítéletét és életfogytiglant szabott ki az esztergomi rendőrgyilkosra. Ugyanakkor megállapította: Boros Miklós nem eshetőleges, hanem egyenes szándékkal ölte meg a vele szemben intézkedő fiatal rendőrzászlóst.

Ez azt jelenti, hogy nem csak számolnia kellett az egyenruhás férfi halálával, de határozottan azért lőtt rá, hogy kioltsa az életét. A nyomozati anyag szerint még ilyen hajmeresztő kijelentést is tett, miután a sértett járőrtársa lábon lőtte: "Golyószóró kellett volna...", "nem érdemes (újraéleszteni), fejbe lőttem..."

Korábban

Közvetlen közelről mellbe lőttek egy rendőrt 2008 februárjában. A gyanúsítottat azonnal elfogták, ügyét csütörtökön tárgyalja a győri ítélőtábla.

A tragikus hétfőn nem sokkal 11 óra előtt hívták ki a rendőröket a Esztergomba, a kertvárosi részbe a polgárőrök, mert egy 53 éves férfi az édesanyját bántalmazta.


Fotó: Krizsán Csaba.
Fotó: Krizsán Csaba.


A rendőrpáros tíz perc alatt kiért, ott az idős asszony elmondta nekik hogy a fia bezárkózott a nyári konyhába. Az egyik egyenruhás pedig bekopogott a nyári konyha ajtaján és arra szólította a bent lévő férfit hogy igazolja magát.

Borbély Zoltán r.zls. szakmai életútja

2001. november 16-án szerződéses határőr őrmesterként szerelt fel a Győri Határőr Igazgatóság, Esztergom Határforgalmi Kirendeltség állományába útlevélkezelőnek. A hivatásos szolgálatot élethivatásául választotta.

Szolgálati ideje alatt folyamatosan képezte magát. Munkáját körültekintően, nagy szorgalommal végezte, nem hiányzott belőle a kezdeményezőkészség sem.  Kiemelkedő munkvégzése, rendészeti ismeretei eredményeként főhatárrendésznek nevezték ki.

2008. január 1-vel került a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság, Esztergomi Rendőrkapitányság, Határrendészeti és Közbiztonsági Osztály állományába szakértőnek. Családos ember volt, két gyermek édesapja. 

A férfi kinyitotta az ajtót és a szúnyoghálón keresztül minden előjel nélkül közvetlen közelről mellbe lőtte a 37 éves zászlóst. A másik rendőr ekkor három célzott lövést adott le és lábon lőtte a támadót, majd elfogta. A férfit őrizetbe vették és mentővel - rendőri őrizet mellett - kórházba szállították. A férfi nyílt lábszárcsont-törést szenvedett a lövéstől. A mellbe lőtt rendőr azonban meghalt, két kisgyerekét és feleségét hagyta maga után.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság a szolgálat közben elhunyt kollégájukat hősi halottá nyilvánította.

Ha a rendőrt lelövő férfit a bíróság elítéli, alapesetben 10 és 15 év közötti börtönt, de akár életfogytiglant is kaphat.

Hivatalos személy ellen, hivatalos eljárása alatt elkövetett emberölés bűntette és más bűncselekmény ügyében csütörtökön délelőtt tárgyalja a Győri Ítélőtábla Büntető kollégiuma. A tárgyalásról a kisalfold.hu is beszámol.

Olvasóink írták

36 hozzászólás
12
 • 36. Révfalusi-szúnyog 2010. február 06. 06:16
  „És azt mikor olvashatjuk végre, hogy gyurcsány legkorábban 100 éves korában szabadulhat, veresjános 130 évesen, horváth ágnes pedig 150 éves matrónaként? A magam részéről a karóbahúzást jobb megoldásnak tartom. Olcsóbb is!”
 • 35. knifemaster 2010. február 05. 11:52
  „Én kérek elnézést de..

  "Legkorábban harminc év múlva szabadulhat az a volt határőr, aki 2008 februárjában agyonlőtt egy intézkedő rendőrt Esztergomban - így döntött csütörtökön a Győri Ítélőtábla."

  "Borbély Zoltán r.zls. szakmai életútja

  2001. november 16-án szerződéses határőr őrmesterként szerelt fel a Győri Határőr Igazgatóság, Esztergom Határforgalmi Kirendeltség állományába útlevélkezelőnek. A hivatásos szolgálatot élethivatásául választotta."

  Jelentkeznék a kisalföldhöz ezúton cikkírónak!
  Ahogí látom a felvételi követelmények nem magasak.”
 • 34. Fürgeszarvas 2010. február 05. 11:22
  „Kedves Batistuta ! Nem tudott meggyőzni és az sem vigasztal,hogy nem dolgozik rosszabbul a bíróság ,ügyészség ,mint bármely más közintézmény ! A probléma az,hogy jobban sem ! Akár az ügyészség (esetenkénti gyanús) eljárása , akár a bírósági szakban lévő ügyek gyorsasága és az ítéletek "esetenkénti furcsaságai" kívánnivalót hagy maga után ! A pécsi darabolós gyilkos 5 évi büntetése botrányos,és ettől ment ki nálam is a "biztosíték" ! Lehet amatőrnek tekinteni a hozzászólókat , a laikusokat,de még mindig ők vannak többen ( mondjuk 9 millióan ),és őket kellene az ítéletekkel,az eljárások tisztaságával és politika mentességével meggyőzni ! Még egyszer mondom : engem nem tudott meggyőzni , és ahogy olvasgatom az internetes portálok ilyen ügyekkel kapcsolatos híreit, az ott kommentelő olvasókat sem ! Olvassa el pl. a legfrissebb gyöngyszemet a Cosma gyilkossággal kapcsolatban ! A büntetési tételre vonatkozó előterjesztés is viszonylag enyhe ítéletre enged következtetni ! Tudom : az ügyészség ezután fog lépni , de az alap az,amit a rendőrség előterjeszt !”
 • 33. Phobos 2010. február 05. 10:31
  „re 31

  Látom nem adod fel ! :)
  mókás vagy :)”
 • 32. Batistuta 2010. február 05. 10:24
  „Kedves Fürgeszarvas! Azt gondolom, hogy Ön sokat markol, de keveset fog. Az elmúlt 20(?) év furcsa történéseinek leírása még nem jelenti azt, hogy a Bíróság - igen így általánosítva - rosszul végzi a dolgát. Semmivel sem rosszabbul, mint bármely más közintézmény. A politika és a maffia vagy bűnözés esetleges összefonódását sem értem, hogy miért kell az igazságszolgáltatás esetleges baromságaival összekötni. A bíróságok a mindenkor hatályos jogszabályok alapján járnak el, azokat pedig nem ők alkotják meg:-)”
 • 31. akinemfél 2010. február 05. 09:06
  „Talán nem is a cigánybunozés ellen kellene kuzdeni,ahogy azt a Jobbik a hivatalos választási programjában is
  hirdeti www.jobbik.hu, hanem az alkoholizmus és az annak hatására/kovetkeztében elkovetett buncselekmények ellen ?
  De alkoholisták a Jobbik szimpatizánsok kozott is vannak szép számmal....
  Es akkor ki állna a Jobbik mogott,ha nyiltan kuzdene az alkohol és az alkohol hatására/kovetkeztében elkovetett buncselekmények ellen ?????”
 • 30. Agent 2010. február 05. 08:34
  „Nálam az verte a biztosítékot, hogy ez a kretén enyhítésért könyörgött a bírónak, mondván, hogy a fél lábát le kellett amputálni, mert miután lelőtte a rendőrt, annak társa lábon lőtte-----kész, pofa van azért:):)hogy meg ne sajnáljam.”
 • 29. Mankapunka 2010. február 04. 23:27
  „ricken
  Hát akkor megdolgoztani bent az ürgét,és amit keres,azt a családnak perkáltatni,mint kártérítés.”
 • 28. ricken 2010. február 04. 21:21
  „Sajnos az unokaöcsém volt. A teljesség kedvéért: Zoles útlevélkezelő volt Egomban. 2007 dec-ben megszűnt az állása, így került át a rendőrséghez, rendfokozata megtartásával. Az elkövetőt ismerte, hisz a szomszéd utcában lakott. Ezért akart beszélni vele. Amikor az elkövető édesanyja kihívta a rendőröket, nem mondta, de tudta, hogy fiának van egy II. vh-s lengyel pisztolya. Ezzel fenyegette az asszonyt is. A járőrtárs szakszerűen járt el. A parancsnoka és az egész BM előtt le a kalappal, azóta is támogatják a családot. Sajnos az édesapja egészségiállapota annyira megromlott, hogy nem tudjuk, mennyi ideje lehet hátra. Őt viselte meg a legjobban a tragédia. Már gépen van, mert leálltak a veséi. Egyetlen gyerek volt, egy lányt és egy fiút hagyott árván. A felesége sz-tem hamar megvígasztalódott.”
 • 27. Truder 2010. február 04. 20:32
  „Lehet, hogy a korrupció is bevonult az igazságszolgáltatásba..nem csak a politika?
  Amúgy meg jogos, hogy ennyit kapott, egy életért ez is kevés.”
 • 26. Fürgeszarvas 2010. február 04. 18:57
  „Kedves Batistuta ! Voltak ügyek és vannak ügyek az igazságszolgáltatásban,melyeknél a közgyanú politikai vagy egyéb hátteret sejt ! Ilyenek pl . a teljesség igénye nélkül a Tocsik ügy, Kulcsár ügy ,Budaházy ügy,Toroczkay ügy Zuschlag ügy,Hunvald ügy, Magyar Gárda ügy,olaszliszkai gyilkosság,Cosma gyilkosság és még lehetne sorolni ! Megkíséreltem mindegyik politikai oldal 1-2 ügyét leírni , ahol vagy az ítélet vagy az eljárás "gyanús"! És még valamit : a´ 90-es években Horn Gyula miniszterelnökként kijelentette,hogy a maffia beépült a politikába ( ezért később lehurrogták őt) ! Az idő őt igazolta vissza nem csak napjaink történéseivel (BKV ügyek),hanem a ´90-es évek olyan eseményeivel,amikor 100 milliók tüntek el az APEH szeme elől,mert a különböző - pártokhoz kötődő - gazdasági társaságok "felszívódtak",gazdát cseréltek ( Pl. Kaya Ibrahim,Josip Tot, Ezüst Hajó Kft, az olajszőkítések stb) ! Az ügyészi "segítség" ezekben az ügyekben napi téma volt,és ma is az ! Kérem,nyugtasson meg , hogy nem így van, hogy rosszul látom !”
 • 25. kisnyanya 2010. február 04. 18:45
  „Sajnos Zolit ez már nem hozza vissza!Jó kolléga volt és még jobb apuka!Sajnálom a családját!”
 • 24. Mankapunka 2010. február 04. 17:34
  „Azzal a járókerettel a képen,ki tisztítani az agyát rendesen,ÖRÖKRE!”
 • 23. c7 2010. február 04. 17:18
  „87 évet neki!”
 • 22. k@rika 2010. február 04. 17:01
  „Egy kicsit nem keveredik itt a szezon a fazonnal, emberek...???!!! Szegény lelőtt rendőr volt határőr korábban, én úgy tudom, isten nyugosztalja szegényt, nem a gyilkos (akinek kiírták a nevét - már ez is csoda)...”
 • 21. Batistuta 2010. február 04. 16:56
  „Kedves Fürgeszarvas! Az, hogy vannak Ön és sok más laikus számára az egészséges jogérzékkel szembemenő ítéletek: kétségtelen. Ha ezzel kapcsolatosan véleménye van, az teljességgel rendben van. Ön azonban en bloc azt írta a magyar igazságszolgáltatásról, hogy pl. politikailag elkötelezett és emiatt hoz meg bizonyos ítéleteket. Ez súlyos állítás, amit azt hiszem nem is tudna alátámasztani. És nem azért, mert nem rendelkezik mindeni infóval, hanem azért, mert nem igaz. Szeretném leszögezni, hogy nem vagyok jogász, így nekem is csak megérzéseim lehetnek. A cikkben tárgyalt ügyben hozott ítélet egyébként valószínüleg mindenki számára elfogadható. Kivéve azokat az idiótákat, akik megszállottan hisznek a halálbüntetésben:-)”
 • 20. Fürgeszarvas 2010. február 04. 16:33
  „Kedves Batistuta! Nem igényel különösebb jogi ismeretet az, hogy valaki véleményt formáljon a magyar sajtóban (írott és elektronikus) megjelenő olyan bírósági ítéletekről, amelyek felborzolják a jóérzésű emberek lelkivilágát ! A pécsi darabolós gyilkos 5 évet kapott , az olaszliszkai per évekig húzódott , és nagyon komoly társadalmi feszültséget okozott , és lehetne sorolni az irritálónál is irritálóbb ügyeket jogi végzettség nélkül is ! Az ember igazságérzete tiltakozik az egyes ítéletek enyhesége , valamint az eljárások vontatottsága miatt ! Egyébként most olvasom a mai ítéletet,ez már megnyugtató !”
 • 19. Repsol120 2010. február 04. 15:51
  „8. anikusz

  Ez így van, még sztárt is csináltak belőle, arról, hogy mit tett meg nagy hallgatás van.”
 • 18. wagon+ 2010. február 04. 15:50
  „A volt határőr/rendőr főnökeit is leültetném.Lehet,hogy soha nem vett részt ilyen akcióban.Egyik napról a másikra teljesen más jellegű munkára nagyon fel kell készülni.Mit csinált elötte a HÖR-nél?Lehet soha nem fogott fegyvert senkire!Akik kint határvadászként járőrőztek azoknak annyira nem idegen az ilyen, de akik az íróasztal mögül kerülnek az utcára,mint rendőr,fel kell kötni a gatyát.Én sorállományként HÖR voltam,a legbékésebben sétálgató idegent is úgy kellet kezelni mint aki bármire képes./Goldmund 7./”
 • 17. szocdem 2010. február 04. 15:33
  „13. unkown 2010.02.04. 13:16

  és dolgozzon meg a napi betevőért, ilyen alapon mindenkinek járna az ingyen kaja,ingyen tv, ingyen minden...

  A bűnöst meg kell büntetni. Amíg a börtönben van, a szabadsága van korlátozva, az ugyan is a legdrágább.
  (egyes számítások szerint egy emberélet legkevesebb 260 milliót ér magyarországon, de az elit nem meri hangoztatni, ezért csak napi 300 Ft-al számolnak a börtönben, ami kb 3,6 millió/ember)
  Épp ezért a legkeveseb hogy ezért etettjük - olcsóbb mintha megint le találna lőni valkit.

  Egyébként az "ingyenkaját" reklamálók miatt egyedül nálunk európában dolgozni kell a segélyért is.. ez az agyrém, hogy ezt komolyan tudják gondolni egyesek!”
36 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pozitív sokk a Magyar Filmszemlén

A Duna Televízióban szerdán délután vetítették, ma este háromnegyed 9-kor pedig a 41. Magyar… Tovább olvasom