Kisalföld logö

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 9°C | 18°C Még több cikk.

A rendelők berendezése az orvosok feladata

Olvasónk egy győri orvosi rendelővel kapcsolatban írt panaszt az intézmény elavultságáról. Az EESZI tudatta, hogy a rendelők és a várók berendezése a vállakozó háziorvosok feladata.
"Győrben a Tihanyi Árpád úti rendelőben nemrégiben az egyik radiátorból ömlött a víz. Az asszisztensnek kellett újra meg újra feltörölnie, az alátett vödröt cserélnie. Nagyon elavult már ez a rendelő, a mosdó se néz ki jól és jó lenne, ha többet nem kerülne ilyen méltatlan helyzetbe az egészségügyi személyzet és a betegekkel foglalkozhatna. Azt is szeretnénk kérni, hogy a nagy üvegablakokra tegyenek olcsó függönyt vagy rolót, mert nyáron, ha odatűz a nap, nehéz elviselni a hőséget a váróban" - írta olvasónk.

A városban működő orvosi rendelőket az Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény üzemelteti. Tájékoztatása szerint az olvasónk által jelzett problémát a bejelentést követő egy órán belül elhárították. „Az asszisztens helyesen járt el, hiszen a csőszerelők megérkezéséig a rendelkezésre álló eszközökkel és módon meg kell előzni a nagyobb kár keletkezését. A rendelőkben vállalkozó orvosok és asszisztenseik dolgoznak, ezért vis maior (váratlan körülmény) helyzetekben nekik kell intézkedniük. Ezt meg is tették, a problémát azonnal jelezték a műszaki feladatokat ellátó szervezeti egységünknek" – áll a lapunkhoz eljuttatott közleményben.

A rendelők és a várók berendezése az önkormányzattal kötött szerződés értelmében a vállalkozó háziorvosok feladata. Az EESZI olvasónk jelzése alapján egyeztet a Tihanyi úti rendelőben dolgozó orvosokkal a függönyök felszerelésére vonatkozó javaslatról. A rendelők teljes felújítása – beleértve a várókat és a vizesblokkokat – szerepel intézményük felújítási programjában.

Nyitóképünk illusztráció.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elfogták a menekülő embercsempészt

Az M1-es autópályán menekülő szerb autóst a tatabányai rendőrök követték és Győr térségében a… Tovább olvasom