Kisalföld logö

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 5°C | 14°C Még több cikk.

A reményből mindenkinek jusson

Borkai Zsolt polgármester szerint karácsonykor mindenkinek meg kell találnia azt a társat vagy azt a közösséget, ahol boldogan tud ünnepelni.
Az ünnepség a Stromfeld utcai krízismenhelyen kezdődött, ahol a melegedőben legalább 120-an várakoztak. Meleg ebéd és szeretetcsomagok érkeztek, amit ki-ki névre szólóan átvett. Likócson több mint kétszázan hallgatták az idősotthon lakóinak műsorát.

Eljön egy pillanat

– Aki itt várja az ünnepet, bizony problémákkal küszködik. Ugyanakkor ne felejtsék: minden ember életében eljön egy pillanat, amiért érdemes volt élni – szögezte le köszöntőjében Ottófi Rudolf, Győr alpolgármestere. Karácsonyi üdvözlete mellett arra kérte a jelenlévőket, ne csüggedjenek, emeljék fel a fejüket és küzdjenek magukért, a hozzátartozóikért, egy jobb életért.

Borkai Zsolt polgármester szerint karácsonykor mindenkinek meg kell találnia azt a társat vagy azt a közösséget, ahol boldogan tud ünnepelni.

Jusson minden napra

– A karácsony a szeretet ünnepe, és én úgy érzem, ez a szeretet ebben a teremben jelen van. Köszönet érte az itt dolgozóknak és kívánom, hogy ebből az érzésből jusson az év minden napjára – mondta.
A város első embere egy Képes Krónikát, egy üveg bort, naptárt és polgármesteri keretéből ötvenezer forintot tett le a hajléktalanok karácsonyfája alá. Borkai Zsolt lapunk érdeklődésére elmondta, semmilyen garancia nincs arra, hogy a Likócson élők körülményein trendekkel javítani lehet, ám a városvezetés kiemelt figyelmet fordít a legszegényebbekre, illetve az őket gondozó életmentőkre. „Annyi pénze mindig lesz az önkormányzatnak, hogy kezelni tudja a hajléktalanok problémáját" – ígérte a polgármester. Örvendetes, hogy Győrött évek óta nem történt fagyhalál, ám ez a szerencsén túl a szociális munkások és a gondozók odaadó munkájának is köszönhető.

Nagyon készültek

Cserháti Ferenc gondozott elárulta, nagyon készültek az ünnepre, ilyenkor csekélységgel ugyan, de meglepik egymást. P például egy kerékpárszerviz számláját ígérte a barátjának, a városban élő barátnőjét pedig illatszercsomaggal köszönti. Magának? Mobiltelefont vett a nyugdíjából.

Több gondozottnak a távolabbi rokonság ígért egy-egy kinti, családi körben eltöltött órát, sokukért azonban mégsem jöttek. Ez járt a krónikás fejében, amikor már a családjára gondolva hazafelé tartott. A régi 10-es út mentén egy test feküdt. Mozdulatlanul. Két kocsi is azonnal lassított, a benne ülők segíteni akartak. Riasztottuk a mentőket, a diszpécserszolgálat 512-309-es telefonszámát. A hajléktalan férfit melegre vitték, jobban lett.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nagy vita a Puskás-temetés támogatásáról

Nem a díjemelésekről és a költségvetési koncepcióról, hanem Puskás Ferenc temetéséről alakult ki az egyik legnagyobb vita a csütörtöki győri közgyűlésen. Borkai Zsolt polgármester – Kósa Lajos debreceni polgármester, a Megyei Jogú Városok Szövetsége elnöke és Schmitt Pál, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke kérésére – azt terjesztette elő, hogy a testület félmillió forinttal járuljon hozzá a legendás labdarúgó temetéséhez. Tovább olvasom